Son Uçuş

Orijinal Ülke:
Amerika Birleşik Devletleri

·320 syf.·
2026 28. kitabı
Zaten RS'deyim akıcı bir kitap bulamadım yazarın kalemi o kadar detaylı ve boğucu ki hiç akmıyor puntolar da küçük , onun dışında hikayenin belli bir merakı yok yani ben merak etmedim okumasanız bir şey kaybetmesiniz.
2026 15. kitabı
Son Uçuş ve sonu diye kitabın sonundan başlayım ben, çünkü en çok beni etkileyen kısım sonu ve o sonun etkisi oldu. Aslında bir yarım kalmışlık hissi de beni vurdu. Kafamda bir milyon soru kaldı. İki kadın ve iki hayat ikiside hayatlarındaki erkeklerden kaçtılar. Ve yolları tabiki birinin planı itibarı ile kesişti, kimliklerini değiştirip yeni yolculuklarına çıktılar. Kitapta ben gerilim adına birşey hiç bulamadım, aşırı durağandı. Son 100 sayfada biraz bir hareket oldu o kadar. Claire karakterinin yaptığı şeyi çok saçma ve salakça buldum, ama Eva aşırı zeki bir kadındı. Yazarın dili ve çeviri güzeldi yine de bazen sıkıldığım noktalar oldu. Ama yazar klişelerden çok uzak ters köşeler yapmış hissi geçti bana. Olayın üzünde feminizt bir yazarla karşı karşıyayız. Kadına en çok yine kadın yardım eder ilkesiyle hareket ederek yazılmış bir hikaye vardı. Slow kitap sevmeyenler sıkılabilir yoksa sevdim kitabı.
2026 27. kitabı
Okunma: 11 Nisan 2026 15:04
Bir havaalanında karşılaşan iki kadın. İkisi de hayatlarından kaçmanın telaşında. Eski hayatlarını geride bırakıp yeni bir sayfa açmanın peşindeler. Aslında her ikisi de yanlış seçimlerinin sonuçlarından kaçıyorlar. Claire ailesini kaybetmiş zengin bir hayırseverin karısı. Eva yetimhanede büyümüş yaptığı bir hata yüzünden üniversiteden atılmış genç bir kadın. Bu sadece görünen yüzleri. Claire'in eşinden kaçmak için yaptığı planlar sekteye uğrayınca çıkmaza düşüyor. Havaalanında tesadüf eseri Eva ile tanışıyor ve biletleri değiştiriyorlar. Uzak biryerlerde yeni hayatlarını kurma hayalleri ise Eva'nin bindiği uçağın düşmesi ile içinden çıkılmaz bir hale dönüşüyor. Çok yüksek bir temposu olmayan ama sürükleyici bir gerilim romanı. Her bölümü merakla okudum. Olaylar nasıl gelişecek, sırlar ortaya çıkacak mı diye sayfalar birbirini kovaladı. Her iki karakterde zeki kadınlar. Özellikle de Eva. Yaşadığı hayatta buna katkı sağlıyor. Tam bir gri karakter aslında. Claire ona göre biraz daha saf görünse de kaçmadan önce bilgi toplaması hanesine artı yazdırıyor. Günümüz kısmını Claire'den dinliyoruz. Eva ise kazadan önceki haftalarda ne yaptığını anlatıyor. Ve o son. Açıkçası bunu beklemiyordum. Clare gücünü gösterdi, Eva ise gözümde bir damla yaş oldu. Son Uçuş Julie Clark
2026 46. kitabı
İki kadın. İki kaçış planı. Tek bir hayatta kalma ihtimali. Claire yıllardır kusursuz görünen hayatının içinde görünmez bir kafeste yaşıyordu. Güçlü, zengin ve kontrol takıntılı kocasından kaçmak için yaptığı plan tek bir hamleyle altüst olur. Artık geri dönüş yoktur. Tam umudunu kaybetmişken havaalanında Eva ile karşılaşır. O da geçmişinden kaçmaktadır. Bir anlık cesaretle kimliklerini değiştirirler. Ama Claire'nin binmesi gereken o uçak düşer. Claire artık yalnızca kaçan bir kadın değil, ölü birinin hayatını yaşayan biridir. Ve her yeni sır, onu daha büyük bir tehlikenin içine çeker. Bazen kaçmak kurtuluş değildir. Bazen yeni bir hayat, eski bir kabusun başka adıdır. Kitabın en sevdiğim tarafı, politik gücün bir kadının hayatını nasıl daraltabildiğini göstermesiydi. Claire’in sürekli izleniyor olma hissi, kocasının görünmeyen baskısı ve kaçma planının yarattığı gerilim gerçekten çok iyiydi. İlk bölümler beni fazlasıyla içine çekti. Kimlik değiştirme fikri zaten başlı başına çok güçlü. Uçak kazası sonrası Claire’in başka birinin hayatını yaşamak zorunda kalması kitabı daha da heyecanlı bir yere taşıyabilirdi. Ama tam burada tempo düşüyor. Konu uzun süre Eva’nın geçmişine dönüyor. 6 ay öncesinden günümüze Eva'nın şu anki duruma nasıl geldiği, neden kaçtığına dair gerçekleri öğreniyoruz. Normalde geçmiş okumayı severim ama burada Claire’in yaşadığı şimdiyi daha çok okumak isterdim. Onun korkusu, yakalanma ihtimali, kimliğini sürdürme çabası bence çok daha gerilimli olurdu. Bir de bu kadar korkulan ve güçlü bir kocanın bir silüet gibi yer alması benim beklentimi karşılamadı. Konu gerçekten çok iyi. Politik arka plan, güç ilişkileri ve kaçış teması oldukça etkileyici. Fakat benim beklentim daha yüksek tempolu, Claire merkezli bir ilerleyişti. Başlangıç çok
Bir uçak düştü…
2026 12. kitabı
Okunma: 12 Mart 2026 21:36
Kitap daha ilk sayfalardan hızlı bir şekilde başlıyor ve yazar doğrudan olayların içine sokuyor. Gereksiz detaylara boğulmadan ilerlemesi hoşuma gitti. Başlarda karakterlere alışmakta biraz zorlandım ama sonrasında oldukça akıcı bir şekilde ilerledi. Açıkçası bir gerilim romanı beklentisiyle başladım fakat gerilim dozu düşündüğüm kadar yüksek değildi. Hikâyede bir ters köşe var ama çok çarpıcı sayılmaz. Eğer büyük sürprizler ve yoğun gerilim arıyorsanız beklentiniz tam karşılanmayabilir. Buna rağmen hikâyenin akıcılığı ve iki kadının yollarının kesişmesiyle başlayan olaylar oldukça merak uyandırıcıydı. Özellikle kimlik değişimi fikri ve sonrasında gelişen olaylar kitabı sürükleyici kılıyor. Claire Cook ve Eva James..İki kadın ana karakterimiz.Claire yaşadıkları benim okuma hızımı artırdı. Gerilim beklentiniz çok yüksek olmasın ama merak uyandıran ve hızlı okunan bir roman arıyorsanız kesinlikle şans verebilirsiniz. Son Uçuş
Alıntı
2026 27. kitabı
Okunma: 21 Nisan 2026 21:52
Yaşamlarındaki zorluklardan kaçan ve havaalanında karşılaşan Eva ile Claire’in, uçak biletlerini değiştirerek birbirlerinin güzergahına gitmek üzere yola çıkmasıyla başladı her şey. Durumlarının aciliyeti ile spontane!! hareket eden iki kadına kaderin hazırladığı sürprizler de tam bu noktada ortaya çıkmaya başladı işte. Köklü bir aileden gelen, zengin, yakışıklı ve son derece başarılı kocası ile, dahil oldukları sosyete çevresinde ve medyada mükemmel görünen bir evlilikleri vardı. Ama, bu sadece buzdağının görünen yüzüydü. Kimse kocasının kapalı kapılar ardındaki karanlık yüzünü bilmiyordu. Sadece sürekli yanlarında olan çalışanlar dışında tabii. Bu nedenle, ülke dışına yapacağı bu seyahati, evliliğinden ve kocasından kurtulmak için bir fırsat olarak görmüştü Claire. Kendi planları tamamdı. Ama kaderin planlarını bilemezlerdi ikisi de. Yolculuğunu tamamlayıp Eva’nın evine ulasan Claire, Eva’nın bindiği uçağın düştüğünü öğrendi. Genç kadının ölümü için üzülse ve vicdan azabı duysa da, yapacak bir şey olmadığını bildiğinden, Eva’nın evine yerleşti böylece. Bir taraftan uçak kazası ve kocası ile ilgili medya haberlerini takip ediyor, diğer taraftan da yeni geldiği bu yerde, hayatının bundan sonrası için planlar yapmaya çalışıyordu. Evde kalma süresi uzadıkça gördükleri, yerine geçtiği kadının sırları olduğunu gösteriyordu. Çünkü, kısa süreli görüşmelerinde Eva’nın kendisine hayatı ile ilgili anlattıklarıyla, o evde karşılaştığı şeyler oldukça farklıydı. Eva’nın hayatındaki bu zorlukların ve karanlık yanların ayrıntıları ortaya çıkmaya başladığında da, kendisine yeni bir rota çizmeye karar vermesi uzun sürmedi. Eva, zorlu geçen hayatının Berkeley Üniversitesi kimya bölümünde okumaya başladığında bir düzene gireceğine inanmıştı. Ama, yanlış bir adam ve sonrasında alınan
Bir Uçak İki Hayat , Son Uçuş
2026 8. kitabı
Okunma: 25 Şubat 2026 23:50
Claire, şehrin köklü ve zengin ailelerinden birinin gelini olarak dışarıdan kusursuz görünen bir hayat sürmektedir. Ancak senatör adayı olan eşi Rory’nin baskıcı tavırları, her adımını kontrol ettirmesi ve peşine adamlar takması, bu “kusursuz” hayatın aslında bir kafes olduğunu gösterir. Güç, statü ve siyasetin gölgesinde sıkışan Claire, aslında bu hayatı hiç istemediğini fark eder ve bir arkadaşının desteğiyle kaçış yolları aramaya başlar. Öte yandan Eva’nın hikâyesi bambaşka bir yerden başlar. Büyük umutlarla gittiği üniversitede kimya okurken, hoşlandığı bir erkeğin peşinden sürüklenerek uyuşturucu işine bulaşır, okuldan atılır ve hayatı geri dönülmez bir yola girer. Artık tek isteği geçmişinden kaçmak, hatta adının bile unutulmasıdır. Onun için hayatta kalmak, görünmez olmakla eş anlamlıdır. Bu iki kadının yolları Vista Havayolları’nın 477 numaralı uçuşunda kesişir ve o andan itibaren hayatları tamamen değişir. Romanın en güçlü yanı da burada başlıyor: farklı sınıflardan, farklı geçmişlerden gelen iki kadının birbirine tutunarak yeniden var olma mücadelesi. Kadın dayanışmasının, korku ve kaçışın ortasında nasıl bir güç kaynağına dönüşebildiğini çok etkileyici bir şekilde anlatıyor. Kitap boyunca gerilim hiç düşmüyor; hem Claire’in politik gücün içindeki tutsaklığı hem de Eva’nın kimliğini silme çabası paralel ilerlerken okuru sürekli diken üstünde tutuyor. Buna rağmen anlatının merkezinde şefkat, güven ve yeniden başlama umudu var. Benim için bu kitabı özel kılan şey ise finali oldu. Duygusal olarak sarsıcı ama aynı zamanda çok gerçekçiydi. Uzun zamandır bir kitabın son sayfalarında bu kadar yoğun duygular yaşayıp ağlamamıştım. Hem kadın dayanışmasını güçlü bir şekilde anlatması hem de karakterlerin iç dünyasını samimi bir dille vermesi nedeniyle unutulmayacak
2026 23. kitabı
Işıltılı bir vitrinin ardına saklanmış kusursuzluk, Claire Cook’un hayatında sadece bir illüzyondu. Güç, servet, ihtişam… Hepsi vardı; fakat sevgi, özgürlük, nefes almak yoktu. Politik zirvelere tırmanan bir adamın gölgesinde, adımları izlenen, sınırları başkası tarafından çizilen bir kafesin içinde yaşıyordu. Kaçış, onun için bir hayal değil; hayatta kalma refleksiydi. Aylarca kurulan plan, tek bir rastlantıyla yön değiştirdi. Havaalanında karşılaştığı Eva, kendi çıkmazının sessizliğini taşıyordu. İki yabancı, birkaç dakika içinde kaderlerini yer değiştirecek kadar cesur bir karar aldı. Biletler değişti, isimler karıştı, yollar ayrıldı. Fakat gökyüzünde yaşanan felaket, geçmişi silmek yerine yeni bir kimliğin kapılarını açtı. Claire artık başkasının hayatını yaşıyor, başkasının karanlığına dokunuyor, bilmediği tehditlerin tam ortasında nefes alıyordu. Bu hikâye; kaçmanın kurtuluş olmadığını, bazen en büyük tehlikenin geride değil, giydiğin yeni yüzün içinde saklandığını fısıldıyor. Kurgu ilgi çekici gibi görünüyor ama oldukça durağındı. Açıkçası vurucu bir sey bekleyip durdum ama malesef vurucu bir yani yoktu.
Güzel
Alınıp okunacak kalitede bir gerilim romanı olmuş. Sonu güzeldi, yazarın dili çok akıcı. Elinize aldığınız gibi bitiriveriyorsunuz. Türü sevenler kaçırmasın.
2026 14. kitabı
Okunma: 30 Nisan 2026 21:53
♡‧₊˚✧ Son Uçuş ✧˚₊‧♡ Nisan ayının ilk kitabıyla geldim. Kitabı görür görmez hemen alıp okumam lazım dedim. Güçlü kadın konulu kitapları seviyorum gerçekten. Kitapta iki tane kadın karakterimiz var. İkisinin hayatını ve yaşadıklarını ayrı ayrı okuyoruz: Claire ve Eva. Başlangıçta bir havalimanında bu iki kadın bilet değiştiriyor. Eva Claire’yi görünce anında bu planı yapıyor ve sonunda biletleri değiştiriyorlar. Sorunsuz bir şekilde uçaklarına ulaşıyorlar. Fakat beklenmedik bir şey oluyor o da Eva’nın uçağının düşmesi. Claire bunun olacağını tahmin etmediği için başta boşluğa düşüyor. Çünkü artık o bu dünya da bir ölü olarak duyuruluyor. Hayatını tamamen Eva üzerinden devam ettirmeye mecbur kalıyor. Özgürlüğü için savaşmaya çalışıyor. Sonunda özgürlüğüne kavuşuyor mu peki? Diğer tarafta ise Eva’nın ölümüne neden olan olaylar dizgisini okuyoruz. Onu bu ölüme sürükleyen nasıl bir hayat yaşadı? Neden bu yolu tercih etti? Hepsini yazar bize gösteriyor. Sevmediğim tek bir şey var bu kitapta. O da Claire’nin neler yaşadığı konusunda ki belirsizlikler. Bence bu kitapta çok havada kalmış. Yaşadığı olayları bizim de okumamız gerektiğini düşünüyorum. Eğer öyle olsaydı belki daha bağlayıcı olurdu benim açımdan. Kısacası herkesin okuyabileceği güzel bir kitaptı. İçinde bazı ögelerden dolayı yetişkin içerik olduğunu düşünüyorum.