FİRUZE
Fırtınada duran o gül, İnsanları kendine çekti sanki. Ritüel yapmaya bayılır kendisi, Usta elleriyle yapar anne kurabiyesi. Zaman zaman hasta olsa da, En güzel duyulur onun sesi. (Sevda büyüsü gibisin sen Firuze!!!)
Yaşamak güzel şey doğrusu Üstelik hava da güzelse..
Melih Cevdet Anday
Melih Cevdet Anday
Eğer birkadın güzel değilse çok yetenekli olsa bile hiçbir erkekonunla birlikte olmak istemez.
Ben bir Aytendir tutturmuşum oh ne iyi Aytenli içkiler içip sarhoş oluyorum, ne güzel! Hoşuma gitmiyorsa rengi denizlerin, Biraz Ayten sürüyorum, güzelleşiyor. Şarkılar söylüyorum, Şiirler yazıyorum Ayten üstüne. Saatim her zaman Aytene beş var Ya da Ayteni beş geçiyor. Ne yana baksam gördüğüm o, Gözümü yumsam aklımdan Ayten geçiyor. Bana sorarsanız mevsimlerden Aytendeyiz, Günlerden Aytenertesidir. Odur gün gün beni yaşatan. Onun kokusu sarmıştır sokakları, Onun gözleridir şafakta gördüğüm Akşam kızıllığında onun dudakları.
Deliliği akıllılığından daha tutarlı bir deli..
“Bu dünyada insan sürekli ve kalıcı mı? Yeryüzü dediğimiz bu geçici konağı, derin bir üzüntüye kapılmadan seyretmek acaba mümkün mü? Nereden geldik? Nereye gidiyoruz? Saf ve dosdoğru bir inancın çok güzel bir şekilde cevaplandırdığı bu sorulara akıl ve bilim cevap vermiyordu.”
Sayfa 17 - Nar YayınlarıKitabı okudu
-Özel bir bilgiye sahip olan kadınlar yok mu? - Evet, şaman kadınlar, ebeler var tabii… Ancak burada sınırlı, belirli bir konuyla ilgili bilgiler söz konusu. Daha genel anlamıyla bilgi erkeklerin tekelindedir. Kadınların kapatıldıkları ve ev yaşamının dışında kalan bu bilgiye ulaşması istenmez. Kadın cahil bırakılır, vesayet altında tutulur ve onun için biçilen yazgıyı kabul etmeye zorlanır. Kaderinde çocuk -özellikle de erkek çocuk- doğurmak, sonra da bu çocukları besleyip büyütmek vardır.
Yıllar geçtikçe kilo aldı, yıprandı; ışıltısı azaldı, sönmeye yüz tuttu. Yaşlandı yani. Heyhat, yalnızca güzel kadınlar yaşlanır.
Gözlerimiz güzel bakardı o zamanlar.Gözlerimizin feri sönmemişti. Yaşlandık tabii. Ömrümüzden ömür gitti.
Sayfa 128Kitabı okudu
... mutluluk dünyadaki en güzel şeydir.
Sayfa 28
Plinius, Theophrastus’un ayrımı üzerinden, “Ağaçlardan bazıları tamamen yabani, bazıları daha uygardır,” der. Theophrastus ise elma ağacını ikinci grup arasına dahil eder; gerçekten de bu açıdan elma, tüm ağaçların en uygarıdır. Bir güvercin kadar zararsız, bir gül kadar güzel, bir hayvan sürüsü kadar değerlidir..
250 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.