Sonradan Görme

Ferfir Yayınevi
Türler:
Sıralamalar

2020 122. kitabı
Uzun uzun anlatılacak bir kitap değil ama mutlaka okumanız gereken bir kitap. Haydar Ergülen- Nar’ın babası- kendince yazmış sinema konusunda sonradan görmeliğini ama çok güzel yazmış. Okuduktan sonra izlemeniz ya da yeniden izlemeniz gereken filmler listeniz olacak elinizde, hazırlıklı olun...
2018 12. kitabı
Okunma: 02 Mart 2018 12:14
Kitap, kapak fotoğrafındaki klaket ve yönetmen koltuğundan anlaşılacağı üzere çağdaş Türk şiirinin en narin şairlerinden Haydar Ergülen'in sinema üstüne yazdıklarından oluşuyor. Ancak bu yazılarda bir film eleştirmeni edasıyla filmlerin sahne sahne analiz edildiği, bol terimli bir anlatım yok, yani sinemaya dair öğretici yazılar değil bunlar. Yeşilçam, günümüz Türk sineması ve dünya sineması kapsamında; oyuncular, filmler ve sinema algısı hakkında Haydar Ergülen'in adeta konuştuğu bir kitap "Sonradan Görme". Sevilen, iyi bir şairin sinemayla olan gönül bağına ve sinema adına endişe duyuşuna şahit oluyoruz hayli mütevazı isim konmuş bu kitapla.
Sinema
2019 14. kitabı
Kitaptan beklentilerim çok farklıydı. Ben yazarların, yönetmenlerin sinemaya bakış açısı gibi yazılar bekliyordum ancak yazarın sinema ile ilgili yazılarının toplamasıydı. Belki de bu yüzden çok sevmedim ancak bana çok fazla yazar, şair, yönetmen kazandırdı.

Haydar ErgülenYazar · 55 kitap
14 Ekim 1956'da Eskişehir'de doğdu. İlk ile ortaokulu Eskişehir'de, liseyi Ankara'da okudu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Sosyoloji Bölümünü bitirdi. Anadolu Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak çalıştı. İstanbul'da reklam yazarlığı yaptı. Anadolu Üniversitesi'nde yayımcılık, reklamcılık ve Türk Şiiri dersleri verdi. Halen Bahçeşehir ve Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakülesi'nde, 'Yaratıcı Yazarlık' ve 'Türk Şiiri ve Şairler' dersleri vermektedir. 1980 sonrası Türk şiirinin önemli isimlerindendir. İlk şiiri 1972'de Eskişehir'de Deneme dergisinde "Umur Elkan", ilk yazısı da aynı yıl Yeni Ortam gazetesinde "Mehmet Can" adıyla yayımlandı. İstanbul'da Üç Çiçek (1983) ile Şiir Atı (1986) dergilerini yayıma hazırlayanlar arasında yer aldı. 1979'dan başlayarak Somut, Felsefe Dergisi, Türk Dili, Yusufçuk, Yarın, Yeni Biçem, Gösteri, ile Varlık dergilerinde şiirler yayımladı. Bir süre, Radikal gazetesinde Açık Mektup köşesinde denemeler yazan Ergülen, Star Gazetesi'nde yazmaya başladı. 2017 yılında 11.incisi verilen ve Turkiye'nin tek kent edebiyat ödülü olan Mersin Kenti Edebiyat Ödülünü almıştır.