Kasım 2021
Kırmızı Kedi Yayınevi

İçi Boş Zarf
2026 38. kitabı
Okunma: 10 Mayıs 2026 19:35
"Bazen hiçbir şey çıkmaz zarftan" demişsin Haydar Ağabey, zarfın ellerimde gezindi durdu fakat yazdığın hiçbir cümle dolduramamıştı bu mektubu. Israrla tutunacak bir dal aradım ama onu bile çok görmüşsün bana, bizlere... Yine de bir inceleme yazma gereği duydum fakat yazacağım bu şeyin ne olduğuna dair hiçbir fikrim yok. Bir süredir inceleme yazmıyordum, -bunu paylaştığımda da hiçbir şey değişmeyecek- bir süredir mektup okumuyordum, -kitabı bitirince hiçbir şey değişmedi- bir süredir zarf açmıyordum -küçükken düğünlerde zarf açardım ve hep içi boş çıkardı, ellerim boş kalırdı, sanırım yine öyle oldu- ve keşke bu zarfı da açmasaydım... Olsun, sağlık olsun, canımız sağ olsun... Bu içi boş çıkan ilk zarf değil ve olmayacak da... Bunun bilinciyle; canımız sağ olsun!
İnceleme
·120 syf.·
2024 13. kitabı
Zarf
Zarf
İlk defa bir
Haydar Ergülen
kitabı okuyorum. Kitap adından da yola çıkılarak mektup temalı şiirlerden ve mektup tarzlı şiirlerden oluşuyordu bence kitabın içerisinde dokunaklı cümleler, güzel şiirler vardı bazı yerlerde olmasa da kitabın genelinde okura duygu olarak geçiyordu. Şiir türü içerisinde biraz değişik tarzda olsa da okunmaya değer bir şiir kitabı olduğunu düşünüyorum. Şiir okumayı sevenler, değişik bir tarz olan şiirler okumayı sevenler bu kitaba bir şans verebilirler...
2021 10. kitabı
Okunma: 30 Ocak 2021 17:22
"Bazı mektuplarsa boş yere "zarf edilir" aşklar 'sarf edildikten' sonra, kelimeler toplanıp 'zarf edilse'
2022 180. kitabı
Okunma: 17 Ekim 2022 21:56
"Vefa en eski puludur semtimizin göndermiyor şimdi kimse kimseye tedavülden mi kalkmış ne puluyla beraber toplasan da küçük bir zarfın içine yine o semti bize mektup diye göndersen vefa, ah vefa ruhumuzun üstünden uçup giden anıların posta kutusu 'görülmüştür' damgalı o eski rüya..." Vakti zamanında mektupla iletişim kurmuş bir insan olarak çok beğendim kitabı. Hani eskilerden bahsederken hem mutlu olur hem de hüzünlenirsiniz ya, işte öyle okudum. Mektup, zarf, pul, kağıt, kalem, postacı ne kadar önemli kavramlardı bizim için. Emek emek yazılmış mektup ve tebrik kartlarından hazır mesajlara geçtiğimiz bu günlerde ilaç gibi bir kitap.
2018 20. kitabı
Okunma: 22 Şubat 2018 10:18
Metin Altıok ve Şükrü Erbaş gibi değerli kalemleri bünyesinde barındırdığından dolayı bende her kitabı olumlu çağrışım uyandıran bu yayınevinin değerli yazarlarından bir tanesi daha. Duru ve insanı yormayan dizelere sahip ancak sürekli aynı temanın kullanılması bazen sıkıcı gelebilmekte. Okumanızı tavsiye ederim.
ZarfHaydar Ergülen · Kırmızı Kedi Yayınevi · 20211,082 okunma
daha fazla tekrarlara dayanamadım..ilk defa bir şiir kitabını yarım bıraktım tarihe geçilmeli hevesle başladım ama birbiriyle uyumsuz cümlelerle şiir oluşturulmuş bu çok rahatsız ediyordu ve tekrarlamalar çok fazlaydı belki de bana hitap etmedi bilemiyorum..
2020 5. kitabı
Okunma: 11 Nisan 2020 13:23
Franz Kafka, Milena'ya yazdığı mektupları bizim okuyacağımızı bilse sizce duygularından bu kadar rahat bahsedebilir miydi? İnsan her şeyden önce karşısındaki başka bir insanla iletişim kurmak ister.
·119 syf.·
2018 75. kitabı
Bazen hiçbir şey çıkmaz zarftan Hiçbir cümle doldurmaz bir mektubu Ne gün ışığı sızar ne akşama ermenin saadeti Kapalı bir yara gibi gezer öyle mektuplar Kim açsa, kim dokunsa eli yanar Bazen sözler boşa gider mektuplar boşa Bazen bir cümleden mektup yanar
Puan vermedi·120 syf.·
2018 51. kitabı
Haydar Ergülenin okuduğum ikinci kitabı. İlk kitabına göre bu kitapta beklentilerimin çok altında kaldı.
Keder Gibi Ödünç
Keder Gibi Ödünç
.... Dili çok sade , imgeler ve tema hep zarf, mektup oluşu çok okunası bir tat bırakmıyor. Uzun zamandır böyle zorla bitirdiğim bir şiir kitabını hatırlamıyorum. Aslında tek tema üstünden şiir yazmak da cesaret isteyen bir durumdur . Ama aynı şekilde büyük bir risktirde. Kitabın son bölümüne yakın şiir yerini , düz nesir bir anlatıma bırakmış gibi. Orası Haydar Ergülen tarzında değildi, en çok o bölüme şaşırdım ve beğenenedim. .. Bir kaç şiirin veya dizilerinden dışında genel itibariyle çok basit ve sıkıcı geldi. . Okuduğunuz için teşekkürler Şiirli gecelerr dilerim :)
2018 9. kitabı
Okunma: 21 Nisan 2018 00:00
En sevdiğim şairlerden birisi Haydar Ergülen. Tüm şiir kitaplarını temin etmek istiyorum. Üniversite yıllarımda keşfetmiş olsam gerek.. Kitapları bende şiir yazma isteği uyandırmıştı.

Haydar ErgülenYazar · 55 kitap
14 Ekim 1956'da Eskişehir'de doğdu. İlk ile ortaokulu Eskişehir'de, liseyi Ankara'da okudu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Sosyoloji Bölümünü bitirdi. Anadolu Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak çalıştı. İstanbul'da reklam yazarlığı yaptı. Anadolu Üniversitesi'nde yayımcılık, reklamcılık ve Türk Şiiri dersleri verdi. Halen Bahçeşehir ve Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakülesi'nde, 'Yaratıcı Yazarlık' ve 'Türk Şiiri ve Şairler' dersleri vermektedir. 1980 sonrası Türk şiirinin önemli isimlerindendir. İlk şiiri 1972'de Eskişehir'de Deneme dergisinde "Umur Elkan", ilk yazısı da aynı yıl Yeni Ortam gazetesinde "Mehmet Can" adıyla yayımlandı. İstanbul'da Üç Çiçek (1983) ile Şiir Atı (1986) dergilerini yayıma hazırlayanlar arasında yer aldı. 1979'dan başlayarak Somut, Felsefe Dergisi, Türk Dili, Yusufçuk, Yarın, Yeni Biçem, Gösteri, ile Varlık dergilerinde şiirler yayımladı. Bir süre, Radikal gazetesinde Açık Mektup köşesinde denemeler yazan Ergülen, Star Gazetesi'nde yazmaya başladı. 2017 yılında 11.incisi verilen ve Turkiye'nin tek kent edebiyat ödülü olan Mersin Kenti Edebiyat Ödülünü almıştır.