Merhaba arkadaşlar. Bir önceki eserin aksine (Sarışın Maggie) var olduğunu bildiğimiz, var olduğu kanıtlanan bir eserle devam etmenin memnuniyetindeyim. Konu olarak da ilginç ve özgün ayrıca yazıldığı dönemin anlaşılması açısından da çok önemli bir eser. Neden bunu söylüyorum. Önceki yüzyıla baktığımızda haberleşme araçları genellikle şimdiki kullandığımız elektronik aygıtların ataları olsalar da burada şunu günümüzde uyarlayarak söyleyebilirim ki, o dönemin ‘Mektup’ yazıları günümüz için bir ‘İnstagram’ özelliği taşıyor. Bu araçla yapılan haberleşmeler, tanışmalar, adeta bir ortam oluşturma arayışını biz geride kalan yüzyılda mektuplarda görüyoruz. Bunu detaylandıralım. Aynı zamanda benim elimde 216 sayfalık 1973 baskısı var. Sitemizde 360 olarak gösterilmiş ufak bir tezat var, bilginiz olsun.
Louis Durand, bu mektuplaşma aracılığı ile arkadaşlık edinmeye çalışan bekar bir adam. Bunun için de Julia Russell adında bir kadın ile yazışıyor. Kendisi biraz orta yaşlarda olduğu için ve sadece mektupla haberleştiği için karşısındaki insanı da kendisi gibi düşünüyor. İlerleyen süreçte kadının genç ve güzel olması bir piyango gibi yansıtılsa da burada biraz yazarın maskülen olduğunu görüyoruz. Şimdi buraya kadar geldiğimizde bu eserin neresi ilgi çekici olacak, hangi kısım bizi heyecanlandıracak diye düşünüyoruz değil mi?
Kadına aşık olan bir adam sahnesi ne kadar tanıdık gelse de ihanetin, suçun ve gizemin kol gezdiği bir roman bizim karşımıza çıkarılıyor. Zaten böyle olmasa önceki kitap kadar bile dayanmaz, siler giderdim. PDF olunca atamıyorsunuz en fazla silebiliyorsunuz. Ancak dikkat çekici yönlerini şöyle belirtelim. Eser, yazıldığı yüzyılın da gerisindeki yüzyıla uzanıyor. Burada insanların nasıl bir ortamda olduklarını, nasıl bir hayata sahip olduklarını düşünelim.