Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Çocuk Cinsel İstismar Vakaları

Söylemeye Korkmak

Figen Paslı
8.1/10
19 Kişi
69
Okunma
8
Beğeni
1.633
Görüntülenme
Çocuğa yönelik cinsel istismar küresel halk sağlığı sorunudur. Sorunun önlenmesinde ve müdahalesinde çok boyutlu, bütüncül yaklaşım gereklidir. Koruyucu ve önleyici çalışmalara yönelik politikalar öncelikli hedef olmalı; tüm kurum ve kuruluşlarda sistemli uygulamalar gerçekleştirilmelidir. Ancak ne yazık ki, çocuklar ancak cinsel istismara maruz kaldıkları açığa çıktıktan sonra, sistemlere dâhil olmaktadırlar. Bu süreçlerde bazen adli, sağlık, çocuk koruma, sosyal hizmet sistemlerinin yapısından, işleyişinden dolayı; bazen de sistemlerde yer alan profesyonellerin bakış açısı, yaklaşımından dolayı çocuklar adeta ikincil örselenme yaşamaktadır. Sistemler arasında eşgüdüm olması önemlidir; ama ondan daha da önemli olan her aşamada çocukla karşılaşan profesyonellerin çocuğun öncelikli yararını gözeterek, ona bir “dosya” değil, “birey” ve “bir yaşam” olarak bakmalarıdır. Bu kitapta, çocukların ve annelerin adli sistemde, sağlık sisteminde, çocuk koruma, sosyal hizmet sisteminde karşılaştıkları davranışlar, yaklaşımların onları nasıl örselediğini, incittiğini, bu deneyimlere ilişkin duygu ve düşüncelerini bulacaksınız. Ama aynı zamanda, incinmiş çocukların bu yolculuğunda onlara birey olarak, insan olarak, haklarını gözeterek yaklaşan profesyonellerin de olduğunu göreceksiniz. Bu profesyoneller onların süreçte bir kez daha örselenmemesi için mesleki uygulamalarında çocuk odaklı yaklaşımı benimseyen ve uygulayan kişilerdir. Onlar, çocuklarda yaşama bağlanma umudunu yeşerten sosyal hizmet uzmanlarıdır, psikologlardır, avukatlardır, hekimlerdir, hemşirelerdir. İncitilmiş çocuklara kendilerini değersiz hissettiren meslek elemanları olduğu gibi, onlara kendilerini değerli hissettirecek yaklaşımlarda bulunan meslek elemanları da vardır ve onlar her şeye karşın umudu canlı tutmaktadır. Emeklerine bin saygıyla… (Tanıtım Bülteninden)
Yazar:
Figen Paslı
Figen Paslı
Tahmini Okuma Süresi: 4 sa. 12 dk.Sayfa Sayısı: 148Basım Tarihi: Ocak 2020Yayınevi: Nika Yayınevi
ISBN: 9786059386753Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
148 syf.
9/10 puan verdi
"Söylemeye Korkmak"
Figen Paslı ön sözde: "Çocuklar için çalışırken deneyimlerime dayanarak şunu gördüm ve yaşadım: siz çocuklar için ne kadar iyi şeyler yapmak isteseniz, bir yere kadar başarabilirsiniz. Sizin sisteminiz/kurumunuz/ kuruluşunuz dışındaki sistemler koruyucu yaklaşmıyorsa, güç durumdaki örselenmiş çocuğu tam anlamıyla koruyamıyorsunuz. Ama sizin
Söylemeye Korkmak
Söylemeye KorkmakFigen Paslı · Nika Yayınevi · 202069 okunma
Reklam
148 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
6 günde okudu
Bu kitapta, çocukların ve annelerin adli sistemde, sağlık sisteminde, çocuk koruma, sosyal hizmet sisteminde karşılaştıkları davranışlar, yaklaşımların onları nasıl örselediğini, incittiğini, bu deneyimlere ilişkin duygu ve düşüncelerini bulacaksınız. Bu kitapta vurgulanan bir başka konu ise sistemler arası eşgüdüm olmasının önemini, ama ondan daha da önemli olan her aşamada çocukla karşılaşan profesyonellerin çocuğun öncelikli yararını gözeterek ona bir 'dosya' değil, 'birey' ve 'bir yaşam' olarak bakabilmesidir. Kitap içeriğinde mevzuattan da bahsetmektedir, istismar konusunda yapılan araştırmaların sayısal değerlerini de vermektedir. Bu yönleriyle her uzmanın okuması gereken bir kitap olduğu düşüncesindeyim.
Söylemeye Korkmak
Söylemeye KorkmakFigen Paslı · Nika Yayınevi · 202069 okunma
148 syf.
·
Puan vermedi
·
21 saatte okudu
Kitap bilgilendirme açısından güzel, makale tarzı. Çocuğun, ailenin, toplumun istismara karşı bakış açıları, istismarın etkileri vb. Kitabı tavsiye ederim özellikle çocuğu olan aileler çünkü bu konuda bilgi çok önemli... Şimdiden iyi okumalar.
Söylemeye Korkmak
Söylemeye KorkmakFigen Paslı · Nika Yayınevi · 202069 okunma
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.