Suç Mahalli

Nur Çelebi
Şubat 2025
Oleksa Yayınevi

2025 51. kitabı
Ben geldimmmm ve sizlere kalemi ile yeni tanıştığım bir yeni kitapla geldimmmm. Kısacası size konusundan bahsetmek isterim öncelikle. Ana karakterlerimizin kitabın başında belirli bir sebeplerle ayrıldıklarını okuyoruz ve sonrasında işlenen cinayet sebebi ile tekrardan bir araya gelmeleri sebebi ile tekrardan oluşan kıvılcımları okuyoruz. Ama tabiki bu esnada Barış’a gelen gizli telefonlar sebebi ile kızımız ile arasının hafiften bir aksamasına neden oluyor ama bunun sebebini öğrendikten sonra hem hak verip hemde bu duruma üzülüp tek başına bu işi halletmemesi için onun peşine takılması ile olan olaylar var. Başlarda biraz adapte olamamıştım ama okudukça anlayacağınızı düşünüyorum şimdiden keyifli okumalar diliyorum size.
2025 110. kitabı
Selamün Aleyküm Kitabın kapak tasarımı ve yan boyalı oluşu beni kendine çeken büyük bir etken oldu. Önce gözüme hitap etsin, sonrasında ruhumu elbet doyurur dedim ve elbette öyle oldu...  Yorucu, zihin karıştırıcı ve yoğun okumalardan sonra #suçmahalli romanına denk gelmek iyi oldu. Yazarın dili sade, kalemi akıcı, samimi ,sıcacık ve doğal bir anlatımı var.  Betimlemeleri yerli yerinde ve karakterlerinin analizleri güçlü.  Bölüm geçişleri kusursuz ve her bir bölüm sonunda, diğer bölümü merak ettirmeyi başarmış. Kitap bütünlüğü , karakterler ve olay örgüsü ile kurgusal sağlamlığını korumuş.  Aksiyon ve gerilim ritmine uygun bir seviyede kademeli olarak  ilerliyor  bu da okuru canlı ve merak içerisinde bırakıyor.  Genç jenerasyonun da severek okuyabilecekleri bir üslup ile aktarılmış. Edebi bir ifade kullanılmış olması ve muhafazakar gençlerin ana karakter olmaları ,örnek teşkil ediyor . Ayrıca farklı bir bakış açısı oluşturup, toplumsal değerlerimize  bir dokunuşta bulunarak "ne idik, ne olduk" diye düşündürüyor...  Bir polisiye, gerilim kitabı ;  hukuksal adalet ile kişisel adalet, intikam, mesleki sorumluluklar, toplumsal sorunlar, gizli güçler ve elbette aşk var. Psikolojik analizler , geçmişin gizemi ve yüzleşmeler, çatışmalar...  Kısaca sağlam bir kurgu ile derin kavramlardan oluşan temaları,satır aralarına serpiştirmiş yazar.  Başkomiser Barış ve komiser Azra ile tanışmaya hazır mısınız?  Hem meslek arkadaşları, hemde gönülden bağlılar birbirlerine...  Sıradan bir cinayet davasını gibi gözüken olayı çözüme ulaştırmaya çalışırken, bu cinayetin  güçlü ,birbirine bağlantılı olaylardan ve geçmişin izlerini taşıdığından habersizlerdir.  Davanın peşinden giderken, sandıklarından derin olduğunu öğrenirler...  Azra ile Barış'ın aşklarında sınanmaları, yaşanan çalkantılı
2025 81. kitabı
NUR ÇELEBİ~SUÇ MAHALLİ~ Selam.Bugün sizlere Oleksa Yayınevi ‘nden sevgili nurcelebi5_ kaleminden #suçmahalli kitabı ile geldim.Kitap yazarın kalemi ile tanışma kitabım oldu.Polisiye-aşk türünde bir kurguya sahipti.Genel olarak kitabı sevdim ama olaylar sanki biraz hızlı ilerledi gibi geldi bana.Yazarın kalemi akıcı yazım dili de sade ve başarılıydı.İkili arasındaki çekim güzeldi ama ikisinin de sırlar saklaması ve inatlaşmaları biraz kızdırdı.Çünkü birbirini seven çiftler hele bir de evli ise sebebi ne olursa olsun bence birbirlerinden bir şey saklamamalı ve daha ılımlı olmalı.Ama tabi ki genç çiftler daha pişecekler.İkisininde görevlerine bağlılıkları çok güzeldi.Evet ilişkilerinde inişli çıkışlı olsalar da konu mesleklerine gelince ikisi de çok iyiydi.Ayrıca ikisinin de maneviyata önem vermeleri ve dini getirileri yaşamalarını da taktir ettim.Ve kitabın sonu ah diyorum spoi olmaması için yazamıyorum ama öyle bir sonu da asla beklemiyordum.Bu türde okuma yapmayı severler kitaba bir şans verebilirler. Cinayet büronun iki başarılı ismi Barış ve Azra… Barış başarılı,görevine bağlı,elinden hiçbir suçlunun kurtulamadığı ve maneviyata çok önem veren bir başkomiserdir. Azra cinayet büronun şüpheci,her olaya gözü kapalı atlayan,manevi değerlerini yüksek tutan,başarılı komiseridir.İkili hem görev arkadaşı hemde sevgilidir.Ama Azra kendince haklı olduğu sebeplerden dolayı ayrılmayı teklif eder ve Barışta bunu kabul eder.Ama bu ayrılık çok uzun sürmez çünkü Barış,Azra’sız bir hayat istememektedir.Barışmaları beraberinde hızlı bir evliliği de getirir. Diğer taraftan ise gelen cinayet haberleri ile ikili kolları sıvar ve suçluların peşine düşerler.Önce evinde ölü bulunan yaşlı bir adam bu olayın ardından da orman da ölü bulunan bir kadın cinayeti ihbarı gelir.İkili tabi ki
2025 42. kitabı
Selam Uzun zamandır polisiye kitap okumamıştım @oleksayayınları'ndan çıkan @NurÇelebi nin yazdığı suç mahalli ile geldim. Polisiyenin aşkla harmanlanmış olması okumayı keyifli hale getirdi.Başkomiser Barış karasu ve komiser yardımcısı Azra'yı okuyoruz.Cinayet masasının inatçı ,kararlı, çalışkan komiserlerinin aynı zamanda gönül ilişkisi de var. Barışın sert duruşu, çehresi her şeyi çok sert ama Azra'yı acayip seviyor .Azra da tabii ki Barış'ı çok seviyor. Ikisi muhteşem bir ikili gece gündüz birlikte olmalarına rağmen aralarındaki o Naif Duygu el sürmeden, cinsellik içermeden size nasıl geçiyor görüyorsunuz. Yoğun çalışma içinde Barış ve Azra adım adım evliliğe gidiyorlar. Kendi aralarında bir imam nikahı ile birbirlerine helal kılıyorlar. Fakat bu arada Azra'nın gece uykuları kabuslarla dolu olmaya başlıyor. bir gün Barış evden çıkar Azra'ya beni sakın takip etme der. Kafede genç bir kadınla görüşür. Tabii bu arada Azra bir telefon alır. Kocan seni aldatıyor. İçindeki o duyguya hakim olamayıp tarif edilen yere gider. Evet gerçekten Barış bir kadınla bir kafeden çıkar ama tabii hiçbir şey düşündüğümüz gibi olmayabilir. Bu bir tuzak da olabileceği gibi gizli görevde olabilir. Azra kendini tutamaz ve Barışla yüzleşir. Ama bu sırada arkalarından bir silah onlara doğrultulmuştur. Azra saklan derken evet Barış suçlu ile yüz yüze geliyor. Aralarında boğuşması sonucunda suçlu da Barış da uzun vuruluyor .Ama bu ne Azra'yı ne de Barış'ı durduruyor .Azra'nın ve Barış'ın dikkat dağınıklığı da faydalanıp Azra'yı kaçırıyorlar .Aralarında kovalamaca başlar ve bunun sonucunda Hem Azra hem de Barış çok ağır yaralanıyor ilk önce basit bir cinayet soruşturması gibi duruyor olsa da Ali ısrarla abimin intikamını almaya çalışıyorum diyor. Bu sadece bir intikam meselesi olamaz çünkü
2025 Okuma Raporları
2025 118. kitabı
Suç Mahalli Nur Çelebi Merhaba arkadaşlar #polisiyegerilim , #aksiyon , #gizem , #ihanet , #intikam #aşk ve #psikolojik analizler iyle okurunu rehin alan,elinden bitirmeden bırakamayacağınız kazanımları yüksek bir eserle geldim bugun. Öncelikle yazarımızın su gibi akıcı kalemine bayıldım.Daha cok genç jenerasyona hitap edecek gibi gözüksede bence herkes benim gibi elinden bırakmadan okur #sucmahalli ni Ayrıca yazarımızın #toplumsalsorunlar a da değinmiş olmasını,maneviyata önem veren gençleri kaleme almasıyla gönlümü fethetti arkadaşlar. Cinayet büronun Başkomiser i Barış ile nişanlısı Komiser Azra başarılı bir ikilidir.Kısa bir ayrılık yaşayan ikilimiz jet hızıyla evlenirler. Cinayet büroya gelen ihbar sonrası altmış üç yaşındaki yaşlı bir adam vahşice katledilir. Olay yerine giden ikili,sürekli kullandığı bir ilacı olmayan yasli adamın,iki yıl önce esini kalp krizinden kaybettiğini evde sevgilisi Dilek ile yaşadığını öğrenirler. Başkomiser Barış Karasu ve Komiser Azra Duman olaya el koyar,kafası taşla öldürülen yasli adamın katilini bulmak icin tam gaz çalışmaya başlar. Yapılan araştırmalarda maktulun çevresinde olan kişilerin hep sabıkali çıkması dikkat çeken bir ayrıntı olsada Komiser Azra,komşu Ebru dan şüphe eder. Kisa süre sonra da orman da bir kadınının cinayete kurban gittiği ihbarı alır.İkilimiz,eski eşin peşine takılıp olayı çözmeye çalışırlar. Bu arada Azra,Barış ın kendisinden bir şeyler gizlediğini farkeder.Merakına yenilir ve Azra nın başı derde girer.. Peki sonra ne olur? Barış ın Azra dan gizlediği o intikam olayı neydi? Bu intikam olayı başlarına yeniden sıkıntı çıkardı mi? Cinayetleri kimler işlemişti? Merak ettiyseniz cevaplar eserde #okuyun #öğrenin arkadaşlar Merakla soluksuz okuduğum bu kıymetli eseri #tavsiyeediyorum Kalın
2025 80. kitabı
Okunma: 22 Mayıs 2025 21:17
"Seni hep seveceğim benim pek sevgili eşim..." Bugün sizlere konu ve kurgusu ile hayran kaldığım bir eserle geldim #Suçmahalli Oleksa Yayınevi nden çıktı kalemi sevgili @nurcelebi5_ ya ait. Bu esere güzel eşlikçim ise @seldaca.comments teşekkür ediyorum Eseri cinayet masasında görevli Azra komiser dili ile oluyoruz genelde, bazı kısımlarda ise başkomiser Barış ile okuyoruz. Barış ve Azra ikilisi başlarda sevgili ve sonra imam nikahı ile ve resmi nikah ile evleniyorlar ama genel bir düğün olmuyor. Eserde ikilinin başından türlü vakalar geçiyor, canları tehlikeye giriyor ve birçok imtihan yaşıyorlar meslekleri gereği. Birbirine olan edepli aşka bittim desem yeridir var mı böyle sevdalar dedim canım yazarı kutluyorum işte bu. Bel altı sahnesi olmadan da o aşk bize ne de güzel aktarıldı. Aşkın geçtiği imtihanlar, Barış'ın sakladığı gizli görev ne? Bu ikiliyi tehlikeli gizli görev nasıl etkileyecek? Birlikte hayal ettikleri o sahil kasabasına ulaşacaklar mı? 388 sayfa bittin ama eser sonunda ben de gözlerimde yaşla bittim Yazarın kaleminden okuma yapmayı sevdim, takipçisi olacağım, kitapla kalın dostlarım ~ "İnsan bekler kızım. Birçok şey için hem de. Kalbi deli gibi atsa da gözlerinden sicim gibi yaş aksa da bekler. Çünkü bazı şeylerin beklemekten başka çaresi yoktur. Nasıl bir sonuçla karşılaşırsak karşılaşalım hep umut dolu bekleriz ki kalbimiz yatışsın." ~ "Şükür ki kader bizi birbirimize mühürlemişti!" ~ "Kalemin ucunu kağıttan ayırıp sayfayı boyayan mürekkep izine baktım. Beyazın içindeki siyah, saf iyilik ve saf kötülük. Kurban beyaz, katil siyahtı. Katil merhametsizdi, sertti ve iyiliği göremeyecek kadar kördü."
Suç Mahalli
2025 28. kitabı
Size içinde hem polisiye, hemde aşk olan bir kitap ile geldim. Kitabı elinize bir aldığınızı bileceksiniz ama ne zaman bitti anlamayacaksınız. Kendimi polisiye dizi izliyor gibi hissettim. Hatta daha önce izlediğim kanıt dizisi vardı. Onun tadı vardı okurken. Smut olmadığı için bence gençlerde okuyabilir. Hatta maneviyat duygusu bile öyle güzel işlenmiş ki bence gözü kapalı alıp okuyabilirsiniz. Gelelim konusuna, Barış çok başarılı, sert, yakışıklı, tuttuğunu koparan bir başkomiser. Azra ise komiserdir. Aynı yerde görevlilerdir. Aynı zamanda birbirlerine aşıklar. Azra Barış'tan gelmeyen evlilik teklifinden dolayı ayrılmak ister Barış hiç bir şey demeden kabul eder. Ehh be barış sana neler dedim bir bilsen. Ama bu ayrılık kısa sürdü. Ne Barış Azra'sız ne de Azra Barış'sız yapamadı. Barış sürekli Azra'nın evine girip çıkarken bunun yanlış olduğunu söyler ve gider. Tam saydıracakken adam imamla gelmez mi üff be barış sen nasıl bir adamsın yaa. Adamın bir sözleri vardı ki erimeyip te ne yapalım. Allah'ım ikilinin aralarındaki atışmaları okurken kahkahalar attım ya. Derken cinayetler üst üste gelir. Önce öldürülen yaşlı amca ve ormanda ölü bulunan bir kadın. Cinayetleri çözmek için ikili kolları sıvar. Azra bir gün eşiniz sizi aldatıyor diye bir msj alır ve bunun üzerine Azra bir gün Barış'ın telefon konuşmasına şahit olur. Ondan bişeyler sakladığını anlar. Geçmişte yaşanan olay bir türlü Barış'ın yakasını bırakmaz. Barış'ın tek korkusu Azra'sız kalmak. Bu olayda Azra Barış'ı yalnız bırakmamaya kararlıdır. Bakalım bu olay çözülecek mi derseniz? Ya ama sonu neden böyle bitti ben hiç bunu beklemiyordum ki? neden böyle yaptın sen şimdi? İnsan bekler kızım. Birçok şey için hem de. Kalbi deli gibi atsa da gözlerinden sicim gibi yaş aksa da bekler. Çünkü bazı şeylerin
2025 182. kitabı
SUÇ MAHALLİ Herkese Merhabalar... Bugün sizlere yepyeni bir kitap ile geldim. Evet kitabımız kapağına baktığınızda bir polisiye diye hemen bileceğiniz konuya hakim ama içerisinde neler yok ki... Suç Mahalli yalnızca bir polisiye değil aynı zamanda değer yargılarımızı da göz önüne seren bir içerik. Evet genç bir kurgu ve gençlerin de okuyabileceği bir kitap. Hani aman çocuğum özenmesin aman okumasın böyle şeyler diyenler var ya bu kitapta yazar o çizgiyi korumuş. Baş karakterimiz tesettürlü ve ahlaki değerlini , doğru bulduklarını da söylemekten kaçınmıyor. Bize de kitap boyunca olayları ve neler yaşadıklarını keyifle okumak kalıyor. Evet kurgu biraz fazla hızlı ,olaylar biraz fazla nasıl desem hani bazı kısımlar olmasa da olurmuş dedirtiyor. Yine de hızlı bir okuma imkanı sağlıyor. Azra başarılı bir komiserdir. Barış da başarılı bir başkomiserdir. İkili arasında ciddi bir ilişki başlar evlilik ile sonuçlanacak olan bu ilişkide bir türlü adım atmayan Barış'ı Azra ayrılık ile bir parça dize getirir. Diğer yandan bir cinayet ihbarı gelir. Bu olayı ikisi henüz barışmamışken çözmeye başlarlar. Eehh arada yüksek elektrik akımı vardır. Görgü tanıkları,ifadeler, olay yeri inceleme sonuçları derken olaylar öyle karmaşık bir hal alır ki ... Ama onların elinde kurtarmayacak çözeceklerdir. Ve çözmeye başladıklarında daha olaylar peşlerini bırakmaz üstelik olanlar daha bir başlangıçtır. Bir diğer yandan ise hayatlarını yoluna koymaya ve ilişkilerini mutluluk ile yürütüp,evlilik ile taçlandırma sürecine girerler. O konuda biraz kavgaları elbette ki olur. Azra ve Barış'ın hem kalpleri hem de hayatları için savaşmak zorunda kalacakları tehlikeli bir oyunun içine çekilecekler işte siz de o olayları onlar ile ilmek ilmek çözeceksiniz. Zaman zaman hem Barış hem de Azra'ya kızdığım
2025 55. kitabı
Herkese Selamlar Sıradaki eserim hem polisiye hem aşk kitabıydı. Tabiki @oleksa yayının tüm kitapları gibi bu kitabıda ayrı heyecanla okudumz. Ve baskısı ayracı kalitesi ayrı güzel. Azra ve Barış uzun süredir birlikte olmalarına rağmen bir türlü ailelerinde uzakta olması sebebi ile evlenememişlerdi. Bir gün birlikte aynı evde namaz kılmak isteyen Azra’nın şakalaşması sonucu imamı alıp gelen Barış imam nikahını kıydırmıştı onlara. Bu arada ikisininde polis olması sebebi ile operasyonalara devam ediyorlardı ve tehlikeli bir durumdan kaynaklı ikiside yaralanmıştı. Aileleri bu şekilde imam nikahını öğrenmiş her ne kadar kızsalarda işi resmiyete dökmüşlerdi. Yeni maktul bir kadındı ve vücudunda iki yerden vurulmuştu. Barış ve Azra hem yakınları ile görüşüp hem kamera kayıtlarına bakıyorlardı. Ancak kadının annesi eski eşinin tehdit ettiğini ve darp ettiğini söylemişti. Sebebi ise kadının başka birinden bir ilişkisi olmasıydı. Aynı zamanda cinayete kurban giden kadın doktordu ve bir hastasına şizofren teşhisi koyduğu için hastanın babası tarafından tehdit edilmişti. Cinayeti çözmeye çalışırken aynı zamanda Azra Barış’ın telefonda gizemli konuşmalarına şahit olmuştu. Üst üste bu konuşmalara denk gelince eşinin ne problemi olduğunu merak etmiş bir polis olarakta peşine düşmüştü. Sizce katil kimdi? Barış’ın sakladığı ve gizlediği şey neydi? Hem ikilinin çatışmalarına hemde polisiye kurguya bu kitapta doyacaksınız…. Kitapla kalın…
2026 91. kitabı
Suç Mahalli sayfalarını çevirdikçe İstanbul’un gölgeli sokaklarında yürüyormuş gibi hissettiren bir roman. Nur Çelebi’nin kalemi, tıpkı gerçek bir soruşturma gibi bizi meraktan titretip aynı anda karakterlerinin iç dünyasına derin bir dokunuş yapıyor. Cinayet masasında kararlı, zeki ve içinden kopup gelen bir cesaretle yürüyen Azra’yı takip ederken sanki yanınızda bir ışık varmış gibi düşünüyorsunuz ama o ışık bazen size değil, tüm sırların ardına bakmanıza neden oluyor. Azra’nın soruşturması derinleştikçe, okur olarak biz de onunla birlikte kayboluyor, yeniden buluyor, bir sonraki sayfayı merakla bekliyoruz. Başkomiser Barış, sert görünüşünün altında sakladığı içtenlikle hikâyeye duygusal bir derinlik katıyor. Onun Azra’ya bakışı, içindeki çelişkileri ve aynı anda yaşadığı yoğun gerilim okuru ekrandan ayıramıyor. Barış’ın duruşunda hem bir koruyucu hem de kendi kalbindeki soruların ipuçlarını görmek mümkün. Bir cinayet, ama sadece bir cinayet değil… Çünkü burada işlenen suç, yalnızca bir kurbanla sınırlı kalmıyor her sayfada açılan kapılar, saklanan gerçekler ve bilinmeyen yüzler, okuma sürecini neredeyse nefes kesen bir serüvene dönüştürüyor. Nur Çelebi, olayları öyle bir örgülüyor ki merak ile duygu arasında sürekli gidip geliyorsunuz. Yazarın dili sıcak, akıcı ve dikkat çekici. Polisiyeyi sadece bir bulmaca olarak değil, karakterlerin iç dünyalarıyla harmanlayarak anlatması, bu kitabı okunası değil, yaşanası bir hikâye hâline getiriyor. Sayfalar arasında ilerledikçe, yazarın olayları satırlara öyle doğal bir içgüdüyle yerleştirdiğini fark ediyorsunuz ki her cümlede varlığını hissediyorsunuz. Suç Mahalli sadece gerilimli bir macera değil İstanbul’un karanlık sokaklarında gezinirken, insan kalbinin karanlıklarıyla karşılaşacağınız, hem düşündüren hem de