Göldeki Ev #2

Otantik Kitap
Ciltli

2022 8. kitabı
Okunma: 10 Mart 2022 00:23
İncelememi yazarken biraz heyecanlıyım. Büşra sevdiğim yazarlar arasına ani bir şekilde girdi ve bundan oldukça mutluyum. İleride daha iyi yerlere daha fazla kişinin onu okuyacağını adım kadar iyi biliyorum. Korku kitabı okurken gerçekten oldukça çok korkuyordum serinin ilk kitabında bunu iliklerime kadar hissettim lakin ikinci kitap beni daha derinden etkiledi. Daha çok korkuttu. Beklenilmeyen yerlerden vurmayı başardı. Spoiler vermek istemiyorum kitapta anlatılanlara girersem tamamen bu olacak ve bunu gerçekten istemiyorum. Heyecan kaçırmak gibi olur... Tam bir devam ve bu devamın sonu oldu. Kitapta yazar o kadar güzel boşlukları doldurmuş ki ilk kitapta olduğu gibi soru işaretleri kalmadı son yazılan o sayfada. Bitirdiğime üzüldüm ama merak içinde bitirebilmek içinde çok hızlı okudum. Baria ve Rüzgar'ın sevgisi beni etkiledi ama en çok Kayla ve Deniz arasında olan şeyleri beğendim. Aslında bu iki çiftinde yeri çok ama çok ayrı oldu. Kitapta bence asıl durmamız gereken kişi Damla olmalı. Sevilmeyen çocuk... Sevgisizliğin her şeyi yaptırabileceği çocuk. Derin bir konu ve bir kez daha sevgisizliğin insana her şeyi yaptırabileceğine şahit oldum. Tabi birde Ömer'in yaptığı gibi... Sevgide insana her şeyi yaptırabilir. Dozunu aşan sevgi her şeye zarar verebilir. Kabus Devam Ediyor... Yazar aslında tam yaşamak istediğim bir yeri çizmiş aklında. Bu yüzden çok zorlanmadım hayal etmeye, okumaya. Ve benimsedim karakterleri bu yüzden gözlerim yaşlı bile yazıyor olabilirim bu satırları... Ben daha fazla konuşursam eminim ki spoiler vereceğim bu yüzden susmaya karar veriyorum. Bu kitaptan da gerçekten en büyük çıkaracağım ders, sevginin de sevgisizliğinde insana her şeyi yaptırabileceği. Göldeki Ev Suret, ilk kitabın yanına kitaplığıma doğru yola çıktı. Okuyun, okutturun.
Korku Devam Ediyor
2022 4. kitabı
İncelememi okumuş olanlar bilir, serinin ilk kitabı olan Göldeki Evi severek hafif bir ürperti eşliğinde okumuştum. Devam kitabı gelince yazarı ve kalemini ne kadar beğensem de ilk kitabın ardından sürpriz unsurunu kaybetmiş olduğunu düşünmüştüm. Artık karakterleri ve geçmişlerinde gizlenmiş sırları, travmaları biliyorduk. Hırtık'la da tanışmıştık.... Eee daha ne olabilirdi? İşte bu noktada kocaman sırıtıyorum. Yazarın özenle bulup çıkardığı Türk mitleri, onları modern dünyamızla birleştirmesi ve kurguya ilmek ilmek işlemesi oldukça başarılı ve etkileyiciydi. Özellikle son kısımdan ayrıca etkilendiğimi belirtmeden geçemeyeceğim. Kesinlikle tavsiye edebileceğim, yer yer sizi dozunda gerecek kaliteli bir eser Suret.
2023 1. kitabı
Göldeki Ev Suret kitabı için sonunda geldim. Öncesinde de dediğim gibi çok sevdiğim ve merakla okuduğum bir seriydi. İlk kitabı gördüğümde direkt ilgimi çekmişti ve bitirdiğimde ikincisini de alırım diye düşünmüştüm. Öyle de oldu. Hız kesmeden okudum. İkinci kitap, ilk kitaptaki olayların üzerinden iki yıl sonrasında devam ediyor. Baria ve Rüzgâr, Kayla ve Deniz evleniyor. Kayla'nın hamile olduğunu da okuyoruz. Tabii ilk kitaptaki son olaylardan dolayı Ömer depresyonda ve kabuğunda. İlerleyen zamanda Kayla ve Feraye'nin kapısına bırakılan oyuncak bebeklerle bazı şeyler yeniden hareketleniyor. Üstelik bu bebekler ilk kitabın sonunda göle attığı bebekler olunca karakterleri daha çok tedirgin ediyor. Yazar nasıl bir devam kitabı yazacak, kurguda korku unsurunu bu kez nasıl kuracak diye düşünürken çok güzel bir cevap vererek yine sizi sürüklemeye başlıyor. Bu kez korku daha da tedirgin eden bir yerden geliyor. Bu kısım Ömer'in Rüya'nın ölümünü ve yokluğunu kabullenemeyişiyle, bunun üstesinden gelemeyişiyle bir ivme kazanıyor. Yani Ömer'in etkisi de çok büyük. Spoiler vermeden gitmek gerekirse Ömer'in bazı şeylere sebep olduğunu da okuyacaksınız maalesef. Onun tarafından bakıldığında çaresiz ve yalnız kaldığınızı hissedeceksiniz elbette fakat siz onun yerinde olsaydınız ne yapardınız? Okurken istemeden de olsa empati de yapıyorsunuz. Tüm bunlarla birlikte karakterlerin organize hâllerini de özlemiştim. Onları bu şekilde okumak o kadar zevkli ki... Bazen bu karakterler hiç bitmesin, sürekli bir olay yaşasın ve okuyayım istiyorsunuz. Bittiğinde ters köşe de oluyorsunuz ama o bittiğinde sizi boşluğa bırakan dizi/film ve kitaplardaki gibi hissediyorsunuz. Eminim Baria'yı özleyeceksiniz, Kayla'yı özleyeceksiniz, Deniz'i, Rüzgâr'ı, Damla'yı dahi... Çünkü herkesin bir hikâyesi
1000k
2022 32. kitabı
Okunma: 20 Mart 2022 22:43
Bir serinin daha sonuna geldik ‍️ Bu sefer ki korku gerilim türünde bir seriydi ve ben öncelikle serinin kapaklarına ve baskılarına vurulmuştum Okuduktan sonra içininde aynı güzellikte olduğunu görmüş oldum İlk kitabı da beğenmiştim ve o kitap kendi içinde bir son ile bitmişti. Suret Kitabı ise aynı karakterlerle aynı ortamda 2 yıl sonrasından başlıyor. Bazı bölümleri heyecanla okudum ve yazar güzel ters köşeler yapmış . 2 yıl önce Baria ve arkadaşları göl evlerine musallat olan kötücül bir varlıkla mücadele etmiş ve sonunda ondan kurtulmuşlardı ya da öyle olduklarını sanıyorlardı Fakat herşey güllük gülistanlık bitmemişti. Çok sevdikleri bir arkadaşlarını kaybetmiş ve o da başka bir arkadaşlarının onlardan kopmasına sebep olmuştu. Şimdi olayların üzerinden 2 yıl geçmiş; Baria, Rüzgar ile evlenirken Kayla’da Deniz ile evlenmiştir. Hatta Kayla hamiledir. İşte tam bu zamanlarda kapılarının önüne bırakılan oyuncak bebekler iyiye alamet değildir. Üstelik bu bebekler 2 yıl önce bütün kötü anılardan kurtulmak için göle attıkları bebeklerdir. Bunların üstüne acılarıyla boğuşan bir arkadaşlarının garip davranışlarıda eklenince kötücül varlıklar yeniden kendini göstermeye başlar. Bu seferki çok daha kötücül ve belirlenmiş hedefine odaklı. . Kitabımız tadında bir final yaptı, severek okudum. Yazarın kalemi çok başarılı. Mitlerle ilgili kapsamlı bir araştırma yapmış Her şeyi yerli yerine oturtmuş. Türü severlere bi şans vermelerini tavsiye ediyorum
2022 67. kitabı
Geldik serinin ikinci ve final kitabına,biliyorsunuz ilk kitabı çok sevmiştim ve oldukça da korkmuştum. Ne acayip şey korku? Bile isteye o tadı almak istiyorum. Korksamda o kitabı okuyorum yada filmi izliyorum. Bu dünyada var olduğuna inandığımız ruhani varlıklarsa eğer hikaye korkmamak elde değil. İlk kitap daha çok korkutmuştu çünkü ozaman neyle karşı karşıya oldugumu bilmiyordum ve yapacaklarından habersizdim. Güm güm güm Bu sefer gümleyen kapı değil kalp atışlarıydı. Hırtık yok olmuş ama Rüya ölmüş ve aradan iki yıl geçmiştir. Peki ya bunca şeye sebep olan Damla nerede? Kayla hamile, Rüya'nın eşi Ömer Depresyonda,Baria Rüzgar ile evli geçmişin üzerlerine sinmiş anılarıyla yaşamaya çalışıyorlar. Taki Ömer ölen karısı Rüya'yı isteyene kadar! Damla'nın göle atılan bebeklerinden biri Feraye'nin diğeri Kayla'nın kapasında belirir. Kâbus yeniden başlıyor ama busefer bir değil iki kötü varlıkla savaşmak zorundalar,diğeri hangisi mi? Söylemem Açıkçası ikinci varlığın o olduğunu öğrenince çok şaşırdım. Korku severler iki kitaplık bu güzel seri tavsiyemdir haberiniz ola. Yazarın Wattpad adresindeki yeni kurgusunuda çok merak ediyorum Sevgiyle ve kitapla kalın
2022 2. kitabı
Okunma: 24 Mart 2022 17:07
Göldeki Ev serisinin 2. ve son kitabı olan Suret'in yorumuyla geldim. Öncelikle şunu söylemek istiyorum; Büşra'nın kitaplarını okurken su gibi akıp gitmesini çok seviyorum. Kitabı elinize alıyorsunuz ve işiniz de olsa, uykunuz da olsa devamını okumak istiyorsunuz. Benim zamanım kısıtlı olmasaydı eğer kesinlikle elime aldığım gibi bitirirdim. Merak unsuru bu kitapta da oldukça ön planda. Baria ve arkadaşlarıyla birlikte gizemlerin peşinden giderken eski dostlara da yer yer göz kırpıyorsunuz ama iç gıdıklayan bir göz kırpmadan bahsediyorum. Serinin ikinci kitabında duygular bana daha yoğun geçti ve bazı kısımları beni daha çok ürpertti. Baria ve ayna sahnesi var ki... Of! Ve bir de sonu var ki yine kalbime bir taş oturttu... Kısacası ben okurken çok keyif aldım. Göldeki Ev serisini kitaplığımın en sevdiğim korku köşesine koyup, seriye veda ederken korku seven ya da daha önce okumamış ama merak eden herkese öneriyorum. Türk mitleriyle harmanlanmış bu seri eminim ki sizi de peşinden sürükleyecektir. Bir de dipnot eklemek istiyorum: Ben çok korkarım, okuyamam ki diyorsanız hiç çekinmeyin çünkü kitap yer yer tüyleri havalandırsa da kitabın daha çok merak kısmına sürüklenip gidiyorsunuz.
2022 20. kitabı
GÖLDEKİ EV SURET #kitapyorumu "Yansıyan her yüzeyde onu görüyordu artık, her ses onun fısıltısıydı. Aklına girmişti bir kere. Aynadaki şey dönmek istiyordu ve bunun için de oldukça cazip bir teklifi vardı." ... "Gölle bir alıp veremediği yoktu ama göle verip de alamadığı şeyler vardı." Göldeki Ev serisinin ilk kitabını baya severek okumuştum. Korku gerilim kitaplarına zaafım var. Tek kitapla biten bir kurgu sanmıştım o yüzden Suret bana baya bir sürpriz oldu. İlk kitaba kıyasen beni pek germedi, sonlara doğru bir ters köşe durumu yaşadım kurguya dair en sevdiğim kısım da bu oldu. Yine çok sürükleyiciydi anlatım dilini çok beğeniyorum yazarın akıp gidiyor sayfalar elinizden bırakamıyorsunuz. Sadece ilk kitabın devamı değil de yepyeni bir kurgu olarak yazılmasını isterdim çünkü kitapta yer alan o varlık baya iyi düşünülmüştü. Ona özel yeni bir kurgu harika olabilirdi. Onun haricinde karakterleri gerçekten özlemişim. Birlikte hareket etmeleri, olayları çözüme kavuşturma çabaları, yer yer verilen ipuçlarıyla bizim de tahminler yürütmemiz... Güzel bir gidişatla ilerletilmiş. Özellikle ikinci yarısını daha heyecanlı bir şekilde okudum. Bazı şeyler netlik kazanmaya başlayınca daha bir keyifli oluyor. Birinci kitapta Hırtık olayının sonlanmasından iki yıl sonrasıyla başlıyor Suret kitabımız. Tüm o kâbus anları bitti derken karakterlerimizi yeni bir macera bekliyor. İlk kitapta çiftlere dair daha yoğun sahneler arzuluyordum ikinci kitapla bu tamamlanmış, huzura erdim. Baria ve Rüzgar çok tatlıydılar, Rüzgâr'ın ilgili hallerine düştüğümü de söylemem gerek. Beni üzen bir takım olaylar da oldu, biri Can'dı. Diğeri Damla. Son dakika da yazarımız yapmış yapacağını. Türü severlere kesinlikle tavsiye ediyorum. Yazarımızın yeni kitaplarını da heyecanla bekliyorum bu türde çok
2022 22. kitabı
Okunma: 22 Mart 2022 22:47
Selam millet ‍ İlk kitaptaki heyecan tam gaz devam eden bir kitap ile geldim Ve ayrıca Büşra ŞahinBüşra Şahin iyi ki lohusa değilken okumadım bu kitabı dedirttin bana Ayrıca bu ay başlayıp bitirdiğim ikinci kitap olduğu içinde mutluyum ayın sonuna geldiğimizi düşünürsek beni rs’den çıkarttı. Kitabın konusuna gelecek olursak Göl evlerindeki gizem ile sınanan ve Hırtık ile burun buruna gelen Baria ve arkadaşlarının iki yıl sonraki anlarına şahit oluyoruz. Yitirilen arkadaşlar ve anılara kazılan zaman ile herkes kendini toplamaya almıştır. Baria,Rüzgar, Kayla ve Deniz… Ömer zorlu bir süreçten geçerken kendini arkadaşlarından soyutlamıştır ama birden ortaya çıkmasıyla Baria içine düşen korku ve ensesine üflenen hava ile iki yıl önceki korkularının su yüzüne çıkarır. Eş zamanlı evlerinin önünde bulunan ve geçmişin izlerini üstlerinde taşıyan bebekleri bulurlar. Hem Ömer’in acısına dayanarak aldığı yanlış kararlar hem de kapılarına gelen bebekler onları yine karanlık bir olayın kucağına atar. Kitabın yorumuna gelecek olursak İlk kitap bittiğinde devamı olmadığını düşünmüştüm. Tıpkı kitaptaki karakterler gibi her şeyi süt liman zannetmiştim. İkinci kitap duyurusuyla çok sevindim çünkü hem karakterleri hem de Büşra’nın kalemini çok sevmiştim. Kalemi yine ilk kitaptaki gibi akıcıydı. İlk kitap gölgelerin bilinmezliği ile beni çok germiş olsa da bu kitap da daha çok olaylar neye bağlanacak diye okudum. Son 70 sayfayı ise tamamen soluksuz okudum. Son kısma saklanan o olayı şu an yorum yazarken bile hissedebiliyorum. Beni derinden etkiledi. Baria, gayet güçlü bir kadın karakter ve zekasına ayrıca hayran kaldım. Kitabın içindeki arkadaşlık bağlarını imrenerek okudum. Olaylara hep birlikte yaklaşmaları ve kötü olaylar karşısında birbirlerine daha çok bağlanmaları çok güzeldi. Kesinlikle
2022 33. kitabı
~ Nesneler yok etmek için bu denli acele etmeselerdi eğer onun gölgesi de bağımsız olabilecekti. Gölge olduğunu bilmeyecekti bu yeni beden ve onunla uzun yıllar mutlu bir şekilde yaşayabilecekti. Artık gerçekleşmeyecek bir temenni.. İşte bu.. Haksızlık değil de neydi ? #kitapyorumu Selammm ; Korku-Gerilim türde kitap sevenleri bir adım öne alalım mı ? @95busraa ‘nın “Göldeki Ev” serisinin ikinci kitabıyla geldim. Öncelikle sormazlar mı @95busraa sana ne yaptın sen böyle diye? Bayıldımmmm İlk kitapta olaylar aksiyon evet vardı ama bana gelişimi biraz ağır gelmişti. Giriş kitabı olduğu düşünülürse tabi gayet normal. Ama Suret; baştan sona gerilim ve aksiyonun hız kesmeden okuyucuyu içine hapseden bir kitap olmuş. Kurgu aynı ama içeriğine kattığı detayları , kurbanları ile bağlantılarını , olaylar arası ilişkiyi ve (okuyanlar beni daha iyi anlayacak) sıkı durun ; Damlayı bile çok sevdim. ️ Sevgisizlik insanı ne kadar dip noktaya götürür bunun vücut bulmuş hali bence o kız. Ömer’e hak verdiğim kısa anlar oldu ama genel anlamda onu sildim defterden Rüzgar’ın her an destek olabilen hali sıcacık etti içimi.Deniz️Kayla ikilisinin zor anlarında bile kenetleniyor oluşu , genel anlamda karakterlerin de kitapta bu kadar detaylı görmek yani kısaca kitabı soluksuz okudum yahu. Neyse kısaca konusundan da bahsedeyim sonra ufak ufak çekileyim ben. ‍️ 1. Kitabın sonunda “Hırtık” isimli yaratık ve oluşturdukları gölgeleri yok ettikleri düşünülüyordu. 2 yıl aradan sonra tekrar nesnelere bağlanmayı ve ruhlardan güç almayı seven bu yaratık yine karanlığa çekmeye çalıştı Brian ve yakınındakileri. Sevdiği kadın Rüya’nın kaybıyla sarsılan ve kabuğuna çekilen Ömer de bu iki yılın sonunda artık sessizliği bozuyor ve gruba tekrar dönüş yapıyor. Tabi bu dönüşü çevresine pek de zararsız
2022 42. kitabı
Göldeki Ev - Suret ~ Büşra Şahin . İlk kitabı o kadar çok sevmiş ve gerilerek okumuştum ki Suret duyurulduğu andan itibaren heyecandan çıldırıyordum. Şimdi devam ediyoruz! Her şey bitmişti aslında. Ne kadar olabilirse artık normale dönmüşlerdi. Verilen kayıpların, yaşanan korkutucu ve travmatik olayların ardından normal hayat yaşamaya çalışan Baria, Rüzgar, Deniz ve Kayla aradan geçen zamanın ardından yine gölgelerle karşılaşıyorlar. Rüya’nın kaybının ardından hayata kendini kapatan Ömer, birden ortaya çıkıp kapıların önüne bırakılan oyuncak bebekler ve tahmin edemeyeceğimiz bilinmezlikler… İlk kitabı gece okurken gerim gerim gerilmiştim ve aynı etkinin devam etmesi beni ayrıca heyecanlandırdı. Yine her an perdelerin arkasında gölgeleri görecek ya da aynada kırmızı bir halka bulacak gibi hissettim. Hani kalbimiz heyecandan be gerginlikten hızla atar ve göğsünüz sıkışır ya cidden tam bunu yaşadım. Bu defa Hırtık ve beklenmeyen şeylerle savaşıyoruz. Minik bir umuda tutunan Ömer’in verdiği kararlar, bu kitapta ban duygu karmaşası yaşata Damla ve beni hüzne boğan Can Bunu aşamayacağım galiba dostlar Daha önce söylemiştim aslında, bizim yazarlarımızın üstelik genç yazarların böyle ustaca korku ve gerilim türünde eserler çıkarması beni mutlu ettiği kadar da gururlandırıyor. Aile olmayı, dost olmayı, derinlerde bir yerlerde herkesi şu anki karakterine bağlayan olayların olduğunu iliklerime kadar hissettiren bir kitaptı. Birbirinden güzel ve beklenmedik detaylarla kurguyu süslemesi, kendi kültürümüzden efsaneler ve mitlerden yararlanılması bendeki etkisini bir kat daha arttırdı. İyi ki ama iyi ki yollarımız kesişti Korku gerilim türünde bir kitap arıyorsanız tereddütsüz bir şekilde Göldeki Ev serisini okumalısınız. Pencereden yansıyan gölgelerle tanışmalı ve bu sırrı

Büşra ŞahinYazar · 2 kitap
1995 yılında Bandırma’da doğmuştur ve yaşamına orada devam etmektedir. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk fakültesi mezunudur ve avukatlık mesleğinde ikinci yılını geride bırakmıştır. Sosyal medya platformlarında kurgularını paylaşmaya devam etmektedir. Korku ve gizemle harmanlanan Göldeki Ev kitabı ise Otantik Kitap bünyesinde basılmış olan ilk eseridir.