"TANIK"
"Her defasında daha çok acı çektim. Çünkü o güzel günün bütün görüntüleri her ayrıntısıyla gözümün önüne geldi de, o gün yaşadığım duygular gelmedi. Geri gelmedi. Yıllar içinde kaç kez canlandırdım hayalimde. Hiçbir sefer gelmedi."
Hayat bazen bir başkasının tanıklığıyla çözümlenir…
Ve bazen o tanık, hiç var olmamış gibi sessizce aramızda yaşar.
“Ben TANIK. Olmuş bitmiş ve olup olacak her şeyin tanığı.” diyen anlatıcıyla başlayan hikâye, sırlarla dolu bir dünyaya kapı aralıyor. Nilay Kosova'yı sadece bir eskort olarak değil; 'Aşk Simülasyonu' adlı hizmet paketleri sunan bir profesyonel olarak tanıyoruz. Ancak, onun hikâyesi bu sıradan iş tanımının çok ötesinde, daha da derinlerde.
Nilay’ın dünyasında hiçbir şey göründüğü kadar yüzeyde kalmıyor. Annesinin ölümünün ardından başlayan içsel sorgulamalar, çözülmemiş bir cinayet, geçmişten gelen gizemli sırlar ve annesinin geride bıraktığı karanlık sırlar onu bir yandan geçmişin karanlık koridorlarına, diğer yandan da bir cinayetin göbeğine sürüklüyor.
Ve tüm bu kaosun ortasında, gizemli bir figür beliriyor: Tanık.
Annesinin vefatından sonra, kayıp bir kitap onu bir cinayetin değil kendi travmalarının ve geçmişinin peşine düşürüyor.
Bu kitap ve hikâyenin kilit isimlerinden biri olan gizemli tanık, Nilay’ı yaşam tapınağının en derin, karanlık dehlizlerine kadar sürüklüyor. Bu yolculukta, Nilay’ın kaderi tamamen değişecek.
Yazar bu kitapta travma, yüzleşme ve bağışlama gibi derin temaları ele almış. Karakterler, kendi içlerinde bu süreçleri yaşarken, bizler de onların kişisel gelişimine ve dönüşümüne tanıklık ediyoruz. Özellikle travmanın çok katmanlı bir kavram olduğu ve iyileşme sürecinin karmaşıklığı vurgulanmış.
Sürükleyici ve merak uyandıran kurgusuyla cinayet, sırlar ve mistik öğelerle bezenmiş hikâye, bizleri