Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Dünya Tarihçesi 3. Kitap

Tanrıların ve İnsanların Savaşları

Zecharia Sitchin

Tanrıların ve İnsanların Savaşları Gönderileri

Tanrıların ve İnsanların Savaşları kitaplarını, Tanrıların ve İnsanların Savaşları sözleri ve alıntılarını, Tanrıların ve İnsanların Savaşları yazarlarını, Tanrıların ve İnsanların Savaşları yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Mısır geleneklerine göre mesniu, tanrıların metal silahlarla donattığı ilk insanlardır.
Efsaneye göre Edfu, Horus'un ilahi bir metal dökümhanesi kurduğu yerdir. Orada, "ilahi demir" den yapılan eşsiz silahlar dökülmektedir. Yine orada, Horus, bir mesniu (Metal İnsanlar) ordusu kurmuştur.
Reklam
Megiddo savaşından zaferle çıkan Firavun III. Tutmosis, yazıtlarında gururla şöyle demiştir: "Majesteleri şimdi şehirleri yağmalayarak ve ordugahları harap ederek kuzeye gitti." Firavun, mağlup edilen bir kral hakkında ise şöyle yazmıştı: "Onun şehirlerini ıssız bıraktım, ordugahlarını ateşe verdim, onları toprak yığınına çevirdim; asla yeniden şehir kuramaya caklar. Ele geçirdiğim tüm insanları tutsak yaptım; sayısız hay vanına el koydum ve tüm mal varlıklarına da .. . Bütün yaşam kaynaklarını alıp götürdüm; tahıllarını biçtim ve tüm koruluk larını ve güzel ağaçlarını kesip devirdim. Orayı tamamen yok ettim." Firavun, tanrısı AMON-RA'nın isteği üzerine, "gereken her şeyi yaptım," diye yazmıştır.
Hitit medeniye ti, M.Ö. 1750 dolaylarında gelişmiş ve 500 yıl sonra da düşüşe geçmiştir. İ
Üzerime düşen, burada kalmaktır, Olimpos Dağının tepesinden, barış içinde etrafı seyretmektir. Ancak diğerleri, sizler, Truvalıların ve Akhalıların arasına karışın, ve her iki tarafa da yardım edin, çünkü sizler lütufkar olabilirsiniz." Böyle söyledi Jove ve savaşı başlattı; Bunun üzerine, tanrılar kendi taraflarını seçtiler ve savaşa girdiler.
İlyada'sında savaşın ardındaki olayları nakleden, ünlü Yunanlı destan yazarı Homeros, anlaşmazlığı yaratan ve onu esas boyutlarına taşıyan neden olarak tanrıların kaprislerini göstermişti.
Reklam
447 syf.
4/10 puan verdi
Güzel ama…çok çok karışık.
Bu konu bundan daha fazla kafa karıştırıcı anlatılamaz. Şunu kabul edelim ki; tarih, yani insanlığın tarihi, bize anlatılandan farklı gelişmiş. bize yüklenen mevcut paradigma ile hadiseleri kavramamız çok güç. Eğer daha önce
Zecharia Sitchin
Zecharia Sitchin
okumadıysanız, başlamak için en yanlış kitap bu kitap. Zaten spekülatif bir anlatı içeren metin birkaç noktada
Tanrıların ve İnsanların Savaşları
Tanrıların ve İnsanların SavaşlarıZecharia Sitchin · Ruh ve Madde Yayınları · 200525 okunma
Sümerler, dünya üzerindeki ilk yerleşimi kuranların başka bir gezegenden gelen astronotlar olduğu ifadesini sıkça kullanmış ve vurgulamışlardır.
Sayfa 94 - Ruh ve Madde Yayınları
447 syf.
6/10 puan verdi
·
7 günde okudu
Geldik yazarın Dünya Tarihçesi serisinin üçüncü kitabına. Bu kitabı bitirmekte daha zorlandım. Sebebi artık sürekli aynı şeyleri okuyor olmaktı. Anunnakilerin dünyada yaptıkları vs. iştar’ın aç gözlülüğü, Marduk’un yönetim için verdiği savaşları, Marduk ile Enlil klanının savaşları, bu yüzden Sina’da atılan nükleer felaket, Horus ile Set’in savaşları.. diğer kitaplarda da bunları okuduğumuz için artık aynı şeyleri okumak sıkıyor. Bu kitapta farklı olan ise İbrahim’in Sümerli yani Nippur doğumlu olduğunun söylenmesi, bu nedenle Sümerlerin devamının İsrail (Yakup) ile devam etmesi, ve Hititlerin dinleri yani Teşup’tan söz edilmesi oldu. Burdaki Sümer soyunun devamı bana Atatürk’ün Türklerin Sümer soyundan geldiklerini araştırmasını aklıma getirtti ve neden olmasın.. bunun dışında kitapta ilgimi çeken ve internette araştırmama rağmen hiçbir bilgi bulamadığım Sina Yarımadasındaki karanlık bölge. Ordaki karartı taşların sebepleri ve insanların ordan neden uzak durdukları bulunamamış. Fotoğraf da bulamadım malesef. Ama Marduk ile Ninurta’ın savaşlarını ve Ninurta’nın ordaki uzay üssünü yok etmek için kullandığı nükleer silahı kabul edersek çok da her şey yerine oturuyor. Sümerlerin birden kaybolmasına da izah getiriyor bu açıklama. Bunun dışında kitap ayrıntılıydı. Bilgisi olmadan bilgi edinmek için okunulabilir. Şimdi dünya tarihçesi dördüncü kitapla devam edeceğim ama umarım yine aynı şeyleri okumayız.
Tanrıların ve İnsanların Savaşları
Tanrıların ve İnsanların SavaşlarıZecharia Sitchin · Ruh ve Madde Yayınları · 200525 okunma
Keops'un Büyük Piramit'i inşa ettir­miş olamayacağını kanıtlamıştık; çünkü piramitlerinin yakını­na, onun kendi döneminde zaten var olduğunu söylediği taş bir levha dikmiştir. Yazıtta, Keops'un varisi Kefren zamanında ya­pılmış olması gereken Sfenks'ten bile söz edilmektedir.
Sayfa 176 - Ruh ve Madde YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Genetik bilimi ve teknolojilerindeki son ilerlemeler, bir taraf­tan Sümerlerin kademeli evrim teorisini ve diğer taraftan da Anunnakilerin genetik mühendisliği neticesinde (aksi taktirde açıklanamayan) biyolojik olarak ileri bir Homo Sapiens türünün belirivermesini doğrulamaktadır. En yeni metot olan tüp bebek­le üreme -dişi yumurtasının alınarak, seçilmiş erkek menisiyle döllenmesi ve döllenmiş yumurtanın kadın rahmine yerleştiril­mesi- bile, bundan dört bin yıl önce Sümer metinlerinde tarif edilen işlemle aynıdır.
Sayfa 143 - Ruh ve Madde YayınlarıKitabı okudu
Ya Güneş Sistemimizin on ikinci üyesi, yani Plüton'un öte­ sindeki onuncu gezegen, Sümerlerin Nibiru'su (ve Babillilerin Marduk'u), varlığı 12. Gezegen'den çıkan, temel ve yankı uyan­dırıcı sonuçla kanıtlanan gezegen için ne söylenebilir? 1978 yılında, Washington'daki Birleşik Devletler Deniz Göz­lemevi, -tahmin
Sayfa 143 - Ruh ve Madde YayınlarıKitabı okudu
Kimse henüz, "Titanlar"ın tam olarak ne anlama geldiğini bulamamıştır; ancak bu hikayerin kökeni Sümerlere ve tanrı adları da Sümerceye dayanıyorsa, o zaman Sümer dilindeki Tİ.TA.AN, kelimesi kelimesine "Gökler­ de Yaşayanlar" anlamına gelecekti; ki bu, kesin olarak Kumar­bi'nin başını çektiği İgigilerin lakabıdır ve karşılarındaki düş­man "Dünya Üzerindeki" Anunnakilerdir.
Sayfa 125 - Ruh ve Madde YayınlarıKitabı okudu
Grek ve Hindu tanrıları arasındaki savaş ve soyağacı benzer­ likleri yetmezmiş gibi, Hitit krallık arşivinde (bugünlerde Bo­ğazköy denilen bir mevkide) bulunan bir tablet, aynı tarihsel hi­kayenin, yani bir nesil diğer bir nesil içinde azalırken nasıl bir tanrının diğeriyle üstünlük elde etmek için savaştığının farklı çeşitlemelerini içermektedir.
Sayfa 95 - Ruh ve Madde YayınlarıKitabı okudu
M.Ö. beşinci yüzyılda Mısır'a yaptığı ziyaretin ardından, He­redot, Greklerin tanrısal kavram ve inançlarını Mısırlılardan al­dıklarına ikna olmuştu. Kendi yurttaşları için, karşılaştırılabile­cek Mısır tanrılarını tanımlamak üzere Yunan tanrılarının adla­rını kullanmıştır. Onun Yunan teolojisinin Mısır kökenli olduğuna dair inancı, yalnızca tanrıların karşılaştırılabilir özellikleri ve isimlerinin an­lamlarından değil, (ağırlıklı olarak) onlarla ilgili hikayelerdeki benzerliklerden de kaynaklanmaktadır. Bunlar arasından ol­dukça esrarengiz bir benzerlik, basit bir tesadüften öte bir şey olarak Heredot'un dikkatini çekmişti; bu, bir tanrının diğer bir tanrı tarafından üstünlük mücadelesinde hadım edilmesinin öy­küsüdür.
Sayfa 68 - Ruh ve Madde YayınlarıKitabı okudu
24 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.