Tarihte Ramazan

Ertuğrul Tarık Kara

Tarihte Ramazan Gönderileri

Tarihte Ramazan kitaplarını, Tarihte Ramazan sözleri ve alıntılarını, Tarihte Ramazan yazarlarını, Tarihte Ramazan yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Cer
Osmanlıda medrese talebelerinin üç aylarda dini dersler vererek halkı aydınlatmak için köylere, kasabalara gitmesiymiş.🌟 Müderris ve yetişmiş talebeler dokuz ay çalışır; Recep, Şaban ve özellikle Ramazan'da cerre çıkarlarmış.🌙✨ Kaynak:
Tarihte Ramazan
Tarihte Ramazan
Eski Ramazanlar gerçekten daha mı güzeldi? Yoksa her kaybettiğimiz şey gibi o da mı bize güzel geliyor?
Reklam
Acaba geçen yıllar, yüzyıllar içinde değişen veya eskiyen Ramazan mıydı, yoksa biz miydik?
Niyet
Oruca Başlarken Niyet Ederlerdi Hz. Peygamber (s.a.s.), “amellerin niyetlere göre değer kazanacağını” hemen her fırsatta belirtmişlerdir. Diğer ibadetlerde olduğu gibi Ramazan orucu için de niyetin şart olduğunu beyan etmişlerdir.
Ramazan Orucu, Peygamberimizin Medine’ye hicretinin 2. yılının 6. ayında (Şaban) farz kılınmıştır.4 Bu, Kıblenin Kudüs’ten Mekke’ye çevrilmesinden kısa bir müddet sonraya rastlar. Peygamber Efendimiz sağlığında dokuz yılda dokuz Ramazan orucu tutmuştur. Bunlardan dördü 29; beşi de 30 gün olmuştur.
İslam medeniyeti bir huzur medeniyetidir, bir “sevgi medeniyeti”dir. İşte Ramazan ayı bu sevginin, kardeşliğin somut olarak çok açık görüldüğü günlerin adıdır. Bu ay anılınca akla hep bu “sevgi medeniyeti ” gelir.
Reklam
22 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.