Kitabın masalsı anlatımı, öze dokunan söylemleri ve bütünleşmiş çizimleri bir yetişkini de 5 yaşındaki bir çocuğu da derinden etkileyici. Uzun zamandır böylesi bir tat almamıştım.
Paylaşmanın güzelliği üzerine içinizi sımsıcacık yapacak bir hikaye 'Taş Çorbası'.
Hikayemiz paylaşmayı sevmeyenlerin bulunduğu bir köyde geçmektedir, bir gün bu köye bir gezgin gelir. Tabi ki kimse onunla yiyeceklerini paylaşmadığı gibi, yatacak yer de vermezler. Bunun üzerine gezgin, sadece gezginlerde bulunabilecek bir taşla lezzetli bir taş çorbası yapmayı önerir. Başka malzemeye de gerek yoktur ve herkes davetlidir. Bu kadar meşhur ve leziz bir çorbayı duyan tüm köylüler birer birer çorbanın etrafına doluşup, taştan çorba mı olur diye merak edip beklemeye başlarlar.
Gerçekten taştan çorba mı olur? Lezzeti nasıl olur acaba?
Oğlumla her okuduğumuzda ayrı bir tat aldığımız, kesinlikle önereceklerimizden...
Uzun uzun açıklamalar yapmayacağım. Sadece şunu söylemek istiyorum ki Judith Malika Liberman ın ilk okuduğum kitabı Masal Terapi ile hayran kaldım, başka kitapları var mı diye bakarken Önce Hayal ve Taş Çorbası çocuk kitaplarını gördüm. Çocuklarıma okurken kendim de ilham aldım. Her iki kitabın sonunda çocuklarla yapılabilecek aktiviteler eklemiş. Şiddetle tüm kitaplarını okumanızı tavsiye ederim.
Paylaşmanın önemi bu kadar zarif ve bu kadar keyifli anlatilabilirdi. Her çocuğun kitapliginda olmali.. bir gezgin bir koye geliyor ve koy gezgin sayesinde bir çorbanin paylaştikca ne kadar cogalabilecegini o gun fark ediyor.
Çok güzel bir kitaptı. İnsana paylaşmayı öğreten sıcak bir kitap. Bence herkesin okuması gereken bir kitap. Arkasında da 2 tane tarif var eğer çocuklar ile okunursa aktivite olarak tarifler yapıla bilir.
Hikayenin güzelliği ve çizimlerin uyumu ve tatlışlığına bayıldımmm. Minik ve akıllı bir dokunuşun en güzel öğretmen olabileceğini okudum. Paylaşmayı öyle akıllıca öğretiyor ki..
Judith Malika Liberman masal anlatıcısı, eğitmeni ve sanat terapistidir.
1978’de Paris’te doğan Liberman, günlerin ateş başında masallar anlatılarak
sona erdiği bir komünde büyüdü. 14 yaşında masal anlatıcısı olmak için ilk
workshop’una katıldı ve topluluklara masal anlatmaya başladı.
Paris Konservatuarı’nda Giles Bizouernes yönetiminde profesyonel masal anlatıcılığı eğitimi aldı, Vendome CLIO’da sözlü anlatım eğitimlerine katıldı. Pomona College’ta tiyatro okuyarak Paris’te iki tiyatronun
kurucuları arasında bulundu. Pek çok uluslararası festivale katılan Liberman
sahnede, kitapçılarda, okullarda, kütüphanelerde, parklarda ve galerilerde masal anlattı.
Üniversiteler ve UNESCO ile işbirliği içinde Türkiye’de masal anlatıcılığının yeniden canlanmasına katkıda bulunan Liberman İstanbul’da düzenli olarak masal anlatma geceleri düzenlemekte, masal anlatıcısı
olmak isteyenler için eğitimler vermektedir. Bir Varmış Bir Yokmuş filminin
senaryo danışmanlığını yapan Liberman, NTV’de haftalık yayınlanan
“Masal Bu Ya” programını hazırlamaktadır. Liberman masalların içsesimizle
ve birlikte yaşadığımız insanlarla bağlantı kurmamıza yardım ettiğine, dünyayı
değiştirmek adına ilham verdiğine inanmaktadır.