Hıhıcık

29 Ekim 2021
Doğan Egmont Çocuk Kitapları

İLK İNCELEME YAZIM
2025 4. kitabı
Merhaba kitapseverler Şermin Yaşar kalemini sevdiğim yazarlardan birisi.Onun kalemini sevmemi sağlayan her yaştan okuyucuya hitaben kitaplar kaleme almasının yanı sıra konu seçimi üslup ve tespitlerinin çok yerinde olmasıdır.Bu kitabı her ne kadar çocuk kitabı gibi dursada yetişkinlerinde kendinden ders alacağı kesitler var.Kitabın başlangıç yazısı kitabın kalbi bana göre. Kitap iletişimin öneminden bahsederken bu yolda kullanılan kelimelerin olmazsa olmazını gösteriyor. Günümüzde hersey mevcut ama iletişim kurmayı engelleyen pek çok şey var buna örnek olarak sosyal medya kullanımı diyebiliriz.Bazen engeller , yoklukta değil varlıkta kendini belli eder.Önemli olan bunun iradesini sağlayabilmek.Tavsiye eder keyifli okumalar dilerim.
HıhıcıkŞermin Yaşar · Doğan Egmont Çocuk Kitapları · 2021623 okunma
“Çocukların Sessiz Düğümü: Hıhıcık”
2025 12. kitabı
Bazı duygular vardır… Ne kızgınlıktır tam, ne kırgınlık… Ne ağlamak istersin ne de susmak… İşte Şermin Yaşar bu “arada kalmış” duyguya öyle bir isim vermiş ki: Hıhıcık. Bu kitap bana şunu hatırlattı: Çocukların çoğu zaman adını koyamadığı duygular, aslında içlerinde kocaman bir yer kaplıyor. Biz yetişkinler gibi analiz edip ifade edemiyorlar; sadece “hıhıcık” oluyorlar. Ve bu kelime, sanki bütün o düğümü bir anda görünür kılıyor. Kızıma okurken şunu düşündüm: Bir duyguyu tanımak, onu çözmenin ilk adımıdır. Biz çocuklara “Ne var, niye böyle yapıyorsun?” diye sormadan önce, belki de şöyle demeliyiz: “İçinde bir hıhıcık mı var? Anlat istersen…” Şermin Yaşar yine o muazzam sezgisiyle, çocuğun diline dokunurken aslında anne-babaların kalbine işliyor. Kitap bittiğinde kızımın bana dönüp sadece “anne, bazen bende de hıhıcık oluyor” demesi… İşte bütün mesele bu: Duygulara kapı aralamak. Onları konuşulur, anlaşılır, rahatlatılır hâle getirmek. Hıhıcık, çocuk diliyle duygusal farkındalık öğreten harika bir yolculuk. Bizim evde yerini çoktan aldı bile.
2026 43. kitabı
Okunma: 31 Mart 2026 10:50
E-kitap olarak okudum. Şermin Yaşar gerçekten özgün bir yazar. Çok tatlı bir kitaptı. İlkokul seviyesi okuyabilir. Yazar da yazmaya devam etsin. Biz de hep okuyalım.
Şermin Yaşar
2025 3. kitabı
İyi bir öğretmen çocuk kitaplarına hakim öğretmendir düsturuyla başladığım okumalarda aslında çocuk kitaplarının asıl muhatabının yetişkinler olduğunu görüyorum..Şermin Yaşar biz anne,babalara,öğretmenlere ışık tutuyor..Çocuklarınız okurken eğlenecek ve sizler de dersler çıkaracaksınız belki,kimbilir..Hıhıcık,konuşmayı sevmeyen bir anne babanın evladı..Hıhıcık okula başlayınca hayatında neler olacak acaba?
Hayata Dair
2023 33. kitabı
Hıhıcık, Pekicik ve Dahacık Bu üç kitapta da aileleri tarafından yanlış yetiştirilen, yanlışlığın zirvelerini zorlayan ailelerden bahsediyor Şermin Yaşar. Çoğu ebeveynin zaman zaman yaptığı ufak tefek hataları mübalağa ile gözümüze gözümüze sokuyor ki, çocukların gözünden nasıl gözükebileceğimizi görelim. En son söyleneceği en başta söyleyeyim; bence bu kitaplar çocuklar için değil, yetişkinler için yazılmış. Hıhıcık; sadece ı ve h harfleri öğretilmiş, konuşmayı bilmeyen bir çocuk. Çünkü ailesi onunla hiç sohbet etmiyor. Birlikte sessiz oyunlar oynuyorlar, Sarılıp, öpüşüp, koklayıp sevgilerini gösteriyorlar ama bunu hiç söylemiyorlar. Ta ki Hıhıcık okula başlayana dek. Hıhıcık kelimelerle tanışıyor ve hayatı güzelleşiyor. Bence verdiği mesaj ailelerin gözüne gözüne sokulmalı tabiri caizse. Sohbet edilmeyen aile, yani çoğu aile, aslında eksiktir. Güzel keyifli bir hikaye ile mini bir hatırlatma olmuş.
2025 24. kitabı
Şermin Yaşar'ın tüm kitaplarını severim, beğenirim. Bu çocuk kitabında da karşılaşılması muhtemel bir olaydan bahsetmiş. Sonunun çözümü bulmuş şekilde bitmesi tam da çocukların masum dünyalarına göre. Keyifle okunacaklar listesine eklenebilir
Hıhıcıkk
2022 1. kitabı
İnsanlarin cevresi ile artik cok uzun konusmadigini düşünerek Hihiciki ortaya cikarmis yazarimiz. Pek de dogru bir konuya parmak basmış. Kisa ama oz bir şekilde hem biz büyüklere hem de küçüklere hitap eden bir kitap. Konusun demis yazarımız, bir sürü guzel sözcüğümüz var onu kullanin. Sadece hıhı diyerek gecistirmeyin. Dilinizi yaşatın, telefonlara ayırdığınız vaktinizi ailenizde konusmaya da ayirin diye uyarmış bizi yazarimiz. Hihicik yer etsin aklimizda . Konusalim , her gun kendimize yeni kelimeler katalim.
Çocuk Kitapları
2024 1. kitabı
Çok tatlı bir masal kitabı olmuş bir gün çocuğuma mutlaka okuyacağım. Şermin Yaşar günlük hayatı masalla harmanlayıp günümüz ebeveynlerini de hafiften bir iğneliyor
Duygu ve Düşünce
2023 5. kitabı
Günümüzün konuşmayan,sosyalleşmeyen,sadece sosyal medyada takılan, derinleşmeyen ebeveynlerini anlatan bir çocuk kitabı.Bence hepimizin pay çıkaracağı bir kitap.Ben yeğenlerime okurken kendi payıma düşeni aldim.
2022 57. kitabı
#pekicik                  #hıhıcık                 #dahacık #şerminyaşar        #doğançocuk . . Pekicik, dünyanın en uslu çocuğu. Anne ve babası bir çiçeğe bile sevgilerini gösterirken kendi çocuklarına asla. Peki, onun da kendi hayalleri yok mu? Bir çocuk kendini ne kadar bu şekilde sakince tutabilir?? ... mi acaba Dahacık, dünyanın en mükemmel çocuğu. Anne, babası da öyle. Mükemmel bir aile var mıdır, yoksa sevdiklerimizle geçirdiğimiz an mıdır en mükemmel?? Okuyalım ve kendi mükemmellimize karar verelim. Hıhıcık, kelime hazinesi alfabemizdeki iki harf ve onunla türetilen kelimelerden ibaret. Evet,  evet doğru okudunuz. Peki, okula başlayınca neler mi oluyor? Ben bazı yerlerde kahkaha ile güldüm. Seri içinde başı çekti hıhıcık. Her biri harika yazılmış , çocuklarımız okusun diye özenle kaleme alınmış.  Hatta çocuk kitabı adı altında olsa da çocuklarımızla birlikte ebeveynlerimiz de okusun, kendilerinden bir şey bulacaklardır. @serminyasaroffical bence devamını getirmeli . Kızım ve ben heyecanla bekliyor olacağız . . . #gülsarı     @doğançocuk    #çocukkitabı   #çocukedebiyatı     #tavsiyekitap

Şermin YaşarYazar · 32 kitap
1982’de Berlin’de doğdu. Şans eseri başlayan bu Avrupai yaşam, bir yıl sonra sona erdi ve kendimi Anadolu’nun küçük bir köyünde buldum. Epey bir süre izledim, dinledim, şaşırdım ve yaşadım. Oralarda fazla konuşmak ayıp, uydurmak yalana eş değer, yaratıcılık ise tuhaflık sayıldığından ben de hikayelerimi anlatmayı kesip yazmaya başladım. Yazmak sürükleyiciydi, bir Edebiyat Fakültesinin Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne kadar sürüklendim. Tahsili ilerletip yüksek lisansımı tamamladım ve para kazanabilmek gayesiyle dolanırken kendimi bir reklam ajansında reklam yazarı olarak buldum. Yaratıcılık, sabır ve uydurabilme yeteneği gerektiren bu meslekte iyi sıkıyor olmalıydım ki, işler ilerledi. Şimdilerde kerli ferli bir reklam ajansının yaratıcı grup başkanlığını yürütmekteyim. Yaratıcılığı farklı anlamış olmalıyım, iki yıl içerisinde 3 çocuk dünyaya getirerek, profesyonel bir anne oldum. Yazdığım ama basiretsizliğim yüzünden yayınlatmadığım bir çuval hikayeyi dolaba kaldırıp çocuklarla yaşadıklarımı yazmaya başladım. Esasen annelik dediğin şey zaman zaman bir çeşit bilim kurgudan, kurmacadan, zaman zaman hoş bir hikayeden öte bir şey değildi. 33 yaşında 3 çocuk annesi bir iş kadınıydım. Başlarım Şimdi Anneliğe, Tarihi Hoşça Kal Lokantası, Dedemin Bakkalı gibi kitapları ile tanınmıştır. 2021 yılında Deli Tarla kitabıyla Sait Faik Hikâye Armağanı'na layık görüldü. Yazar, 2017'den önce kitaplarında "Şermin Çarkacı" adını kullanmıştır.