Şubat 2019
2015
Doğan Novus

2023 82. kitabı
Okunma: 30 Mayıs 2023 12:16
Telefonum sessizde kalmış, önemli olan iç güzellik, sen öde ben sana sonra parasını veririm, erkenden çıktım ama çok trafik vardı, ben de tam seni düşünüyordum... Hep aynı masallardan sıkılmadınız mı? Bir de bunları deneyin. Boğuk, donuk, realist yanınızı beklemeye alın, iç dünyanıza ve hayal gücünüze yatırım yapın, etik değerlerinizi gözden geçirin, doğru bildiklerinizi sorgulayın, yeni mantralar edinin, aynıya farklı bakıp farkı görün çünkü neden olmasın? :)
Kişisel Gelişim Psikoloji
2020 7. kitabı
Okunma: 21 Ocak 2020 16:10
Bu kitabı arkadaşlarımla gittiğim bir kafede görmüştüm ilk. O zaman hepimiz rastgele bir sayfa açıp birbirimize masalları okumuştuk. Çıkan şeyler öyle bize uyuyordu ki, her gittiğimizde bunu yapmaya devam ettik. Daha sonradan bir arkadaşım bana yazarın Ted konuşmasını attı. Fakat konuşan kişinin bu kitabın yazarı olduğunu bilmeden dinledim. Bayıldım. Masalları oldum olası çok severim. Küçük kuzenimin masal anlatan bir oyuncağı vardı. Ondan fazla ben dinlemişimdir herhalde. Yine de nedense kitabı almadım. Aradan zaman geçti ve birinde yine bu kitabı gördüm ve ödünç alıp okumaya karar verdim. O zaman anladım konuşmayı yapan kişinin bu kitabın yazarı olduğunu. Okumaya başladım başlamasına ama normal bir kitap gibi okunmayacağını düşünerek kitabı aldığım kişiye geri verdim ve ara sıra yol ayrımına geldiğim zamanlar veyahut ihtiyacım olduğunda okumak üzere kütüphaneme koydum nihayet. Her gün rastgele bir sayfa açıp okudum. Okuduklarıma işaret koyup ertesi gün yine aynı şeye devam ettim. Eğer okuduğum sayfa çıkarsa okumadığım yere kadar ilerleyip oradan okumaya devam ettim. Birkaç tane pek hoşlanmadığım masal olmadı değil. Fakat mesajları, alıntıları ve alıştırmalarıyla bu kitabı çok sevdim. Herkese tavsiye ediyorum.
·288 syf.·
2023 49. kitabı
Bence herkesin kitaplığında bulunması gereken bir kitap, hani canınız sıkılır ve bir sayfa açarsınız ve oradan bir masal okursunuz ve o an canınızı ne kadar boş yere sıkmışsınız diye düşünürsünüz. İşte sizi böyle rahatlatacak bir kitap.. İçinde farklı farklı masallar var ve masallardan aldığın mesaj ne olmalı? Açıklıyor. Sonra eline bir seyir defteri alıyorsun ve sen bu mesaj hakkında ne düşünüyorsun yazıyorsun. Yapman gereken bir alıştırma ve alıntı ile bitiriyor masalı.. Ben şuan sadece okudum ve bitirdim, bir sonrakine seyir defterine yazıp alıştırmalarını uygulayacağım. Kitaplığımın baş köşesinde, sık sık alıp okuyacağım bir yol göstericisi oldu benim için. Masal TerapiMasal Terapi eğer bu kitaba benzer başka kitaplar da varsa tavsiyelere açığım..
İnsan ve Hayat
Masal terapi -Judith Malika Liberman
2024 67. kitabı
Okunma: 27 Eylül 2024 15:50
Son dönemde okuduğum en keyifli kitap oldu masal terapi. her masal bir ders veriyor, bazılarını daha önce duymuş olsam da keyifli bir kitap ,yaş aralığı yok herkes için uygun bence , basit görmeyin ,masalların sonunda bir de alıntı paylaşıyor o ayrı bir güzellik, ara okumalar için biçilmiş kaftan, modunuzu yükselten bir kitap şiddetle tavsiye ederim. Masal TerapiMasal Terapijudith Judith Malika LibermanJudith Malika Liberman
Eğitim /Kişisel Gelişim
2020 39. kitabı
Okunma: 31 Mart 2020 13:43
Kitapta dünyanın dört bir yanından gelen, pek çok farklı gelenekten toplanmış masallar yer alıyor. Her bir masalın sonunda masalın mesajı, seyir defteri (masala dair düşünceleri yazmak için), alıştırmalar ve alıntılara yer verilmiş.
Masal terapi -Judith Malika Liberman
2024 58. kitabı
Bu kitabı müfredatımızda yer aldığı için okudum ama iyi ki okumuşum çünkü gerçekten muhteşem bir kitap. Masal Terapi, 54 tane masaldan oluşuyor. Her masalın farklı bir ana fikri var. Her birinden farklı bir şey öğreniyorsunuz. Eğer bu kitabı okuyacaksanız benim gibi tek bir günde değil de günlere yayarak okumanızı tavsiye ederim. Her gün bir veya iki hikaye okumak gibi. Kitabın puntoları biraz küçük olsa da gayet akıcı bir yazım dili var. Yazarın da söylediği gibi: "Kendini bir yol ayrımında bulduğunda, kararsızlık yaşadığında, ruhun yolunu kaybettiğinde kitabı çantandan çıkar. Rastgele bir sayfasını aç. Ve okumaya başla…"
İyileştiren Bir Kitap
2019 22. kitabı
Okunma: 30 Temmuz 2019 12:13
Kitabı benimseyebilmem biraz zaman aldı. Masal okumayı çocukluğumda bıraktığımdan olsa gerek. :) Ara ara okuyordum fakat bu bana iyi gelmedi, zira uzun süre bitmeden kenarda bekleyen kitaplar bana rahatsızlık veriyor. Ön sözü tekrar okudum ve her güne bir masal pay ederek devam ettim. 54 güne 54 masal... İyi hissettirmeyen tek bir sayfası bile yok. İyi ki dediğim kitaplardan oldu. Muhtemelen ya okuması için birine vereceğim ya da başucumda kalacak.
2025 27. kitabı
Okunma: 27 Mayıs 2025 13:41
Masal Terapi, modern hayatın karmaşası içinde kaybolmuş yetişkinlere, masallar aracılığıyla kendilerini keşfetmeleri için bir yol gösterir. Judith Malika Liberman, bu kitapta hem geleneksel halk masallarını hem de kendi deneyimlerini birleştirerek 52 farklı masal sunar. Her bir masal, bir duyguyu, sorunu ya da yaşam dersini ele alır. Masalların ardından gelen bölümlerde ise Liberman, bu hikâyelerin içsel dünyamızda nasıl bir dönüşüm yaratabileceğini açıklar. Kitap, okuyucuyu sadece bir dinleyici değil, aynı zamanda bir “masal yolcusu” yapar. Her hafta bir masal okuyarak kişinin kendi içsel yolculuğuna çıkması ve farkındalık kazanması hedeflenir. Kitabın Temel Mesajları: Masallar sadece çocuklar için değildir; yetişkinlere de derin içgörüler kazandırır. Her masal, bir ruhsal yolculuktur ve kişisel gelişim için bir araçtır. Anlatıların içinde gizli olan semboller, kişinin bilinçaltına dokunur ve farkındalık yaratır.
2020 49. kitabı
Okunma: 01 Haziran 2020 01:00
"Masallar bilge arkadaşlar gibidirler. Sana gelmelerinin bir sebebi vardır." Kitapta, dünyanın dört bir yanından gelen, pek çok farklı gelenekten toplanmış bilgelik hazineleri yer alıyor. Hepsi kıssadan hisse şeklinde masallar... Her birinin sonunda, masalda verilen öğüdü hayatımızda uygulayabilmemiz için alıştırma/etkinlik tavsiyesi de verilmiş. Her zaman alınıp rastgele bir sayfa açıp tekrar okunabilecek bir kitap. Çok sevdim. Herkese tavsiye ederim. Anne babalara ve öğretmenlere ısrarla tavsiye ederim...
Eğitim
2022 9. kitabı
Okunma: 30 Ocak 2022 14:15
Kitabı sevdim. Ama önsözde biraz abartıldığını düşünüyorum. En sevdiğim hikayenin sonundaki ‘Alıştırma’ bölümüydü, birçoğunu gerçekleştireceğim. Bence kitabın adı daha farklı olmalıydı çünkü burada yazılanlar masal değil hikayeydi. Şaşırdığım bir özelliği ise kitabın yabancı birine ait olmasına rağmen, bazı hikayelerde bize ait hikayelerin ve sözlerin olmasıydı. Hikayelerin temel teması ‘iyi niyet’ üzerineydi. Doğayı korumak ve sevmek, kendine zaman ayırmak, farklı hobiler edinmek ise hikayelerden çıkarılması gereken derslerdi. Hikayeler sevenler için iyi bir deneyim olacaktır.

Judith Malika LibermanYazar · 6 kitap
Judith Malika Liberman masal anlatıcısı, eğitmeni ve sanat terapistidir.  1978’de Paris’te doğan Liberman, günlerin ateş başında masallar anlatılarak  sona erdiği bir komünde büyüdü. 14 yaşında masal anlatıcısı olmak için ilk workshop’una katıldı ve topluluklara masal anlatmaya başladı.  Paris Konservatuarı’nda Giles Bizouernes yönetiminde profesyonel masal anlatıcılığı eğitimi aldı, Vendome CLIO’da sözlü anlatım eğitimlerine katıldı. Pomona College’ta tiyatro okuyarak Paris’te iki tiyatronun  kurucuları arasında bulundu. Pek çok uluslararası festivale katılan Liberman  sahnede, kitapçılarda, okullarda, kütüphanelerde, parklarda ve galerilerde masal anlattı.  Üniversiteler ve UNESCO ile işbirliği içinde Türkiye’de masal anlatıcılığının yeniden canlanmasına katkıda bulunan Liberman İstanbul’da düzenli olarak masal anlatma geceleri düzenlemekte, masal anlatıcısı  olmak isteyenler için eğitimler vermektedir. Bir Varmış Bir Yokmuş filminin  senaryo danışmanlığını yapan Liberman, NTV’de haftalık yayınlanan  “Masal Bu Ya” programını hazırlamaktadır. Liberman masalların içsesimizle  ve birlikte yaşadığımız insanlarla bağlantı kurmamıza yardım ettiğine, dünyayı  değiştirmek adına ilham verdiğine inanmaktadır.