Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Tasavvuf Külliyatı

Kolektif

Tasavvuf Külliyatı Gönderileri

Tasavvuf Külliyatı kitaplarını, Tasavvuf Külliyatı sözleri ve alıntılarını, Tasavvuf Külliyatı yazarlarını, Tasavvuf Külliyatı yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
480 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Tasavvuf Nedir?
Her sufi, içinde bulunduğu hale ve döneme göre kendisine daha önemli gelen veya durumun icab ettirdiği noktalara ağırlık vererek tasavvufu tarif etmiştir. Zünnun-i Mısri (Kuddise Sirrahu) ehl-i Tasavufu şöyle tarif etmiştir: “Onlar öyle kimselerdir ki, Allah’ı her şeye tercih etmişlerdir; Allah da onları her şeye tarcih etmiştir.” Ruveym (Kuddise Sirrahu) Tasavvufu: “Nefsi, Allah’u Teala’nın muradına teslim etmektir.” Şeklinde tarif etmiştir Cüneyd-i Bağdadi (Kuddise Sirrahu) ye göre Tasavvuf, “Bütün varlıklar ile alakayı kesip, Allah’u Teala ile beraber olmaktır.” Maruf’u Kerhi (Kuddise Sirrahu) ya göre tasavvuf: “Hakikatleri esas almak, insanların sahip olduğu şeylerden ümit kesmektir. Fakr’ı nefsinde tahakkuk ettirmemiş olan kimse, tasavvufun hakikatine ulaşamaz.” Tasavvuf büyüklerinden Şibli (Kuddise Sirrahu) buradaki ‘Fakr’ı şöyle izah etmiştir: “Varlıklardan istiğna etme (onlara bağlanmama) halini, sadece Hakk’ı gaye edinmek suretiyle gerçekleştirmek” Bir İslam alimine göre "vaktini en kıymetli olana harcamaktır" Tasavvufun yediyüzden fazla tarifi yapılmıştır. Hepsinin özü ehemmi, mühimme tercihtir. Yani çok önemli işi, önemli işten önce yapmaktır.
Tasavvuf Külliyatı
Tasavvuf KülliyatıKolektif · Gelenek Yayıncılık · 201911 okunma
Ömer bin Hattab (radıyallahu anhu) da şöyle der: "Biz harama düşme korkusuyla helâlin onda dokuzunu terk ederdik." Ebu Bekr es-Sıddık da: "Biz, günaha gireriz korkusuyla mubah şeylerden yetmiş çeşidini terk ederdik" demiştir. Bunu, harama yaklaşmaktan çekindikleri için yapmışlardır. Bunu yaparken de Peygamber (sallallahu aleyhi ve sellem)'in şu hadisine dayanmışlardır. "Her kralın bir koruluğu vardır, Allah'ın koruluğu da haramlarıdır. Dolayısıyla kim koruluğu etrafında dolaşırsa, içine girme ihtimali vardır.
Gelenek Yayınları
Reklam
Hiçbir insanın ayıbını kendi ayıbından daha büyük görme. Çünkü sen, ayıp yumağı içerisinde yoğrulmuş, her tarafın ayıplarla dolmuş bir zavallısın. Kendi ayıplarını ömrünün sonun kadar ancak düzeltebilirsin. Başaklarıyla uğraşıp zamanı ziyan etme.
Gelenek Yayınları
157 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.