Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Tasavvufi Meselelere Fıkhi Bakış

Orhan Çeker

Tasavvufi Meselelere Fıkhi Bakış Gönderileri

Tasavvufi Meselelere Fıkhi Bakış kitaplarını, Tasavvufi Meselelere Fıkhi Bakış sözleri ve alıntılarını, Tasavvufi Meselelere Fıkhi Bakış yazarlarını, Tasavvufi Meselelere Fıkhi Bakış yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
“Lâhe lî tayfün sera fi’l-kevni min tilkâi bedir Aşk ez ceybem girift u güft ya haza edir Sormam artık pîre sâki gaye-i mana nedir Leblerin söyler civanım,gonca-i rânâ nedir Gözlerin eyler işaret nergis-i şehlâ nedir”
“Dide-i tu çûn dilem râ dide şud İn dil-i nâdide ğark-ı dide şud” Ya Rabbi!Senin gözün benim gönlüme göz olur olmaz bu basiretsiz gönül tümden basiret oluverdi!” Hz.Mevlana/Mesnevi
Reklam
Çok hadis bilmek,içtihad edebilmek anlamına gelebiliyormuş gibi anlıyorlar ki bu da çok yanlış bir düşünce…
İlim,insanı amele götürmüyorsa,o ilim faydasız ilimdir,maleyanidir.
119 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Kitap, "Tasavvuf ve Sufiler hakkında yanlış iddiaların olduğu ve sufilerin haklarına girildiği" düşüncesiyle yazılmıştır. Tasavvuf ile ilgili konuları soru - cevap şeklinde ele almış, sorular bol örneklerle, açık ve anlaşılır şekilde cevaplanmıştır. Tasavvufa karşı önyargılı olanlara tavsiye edebilirim.
Tasavvufi Meselelere Fıkhi Bakış
Tasavvufi Meselelere Fıkhi BakışOrhan Çeker · Rıhle Kitap · 2020101 okunma
Reklam
"Alimlerimiz bize eksik ve yanlış anlatılmaktadır. ... Yanlışlık nerede? Bunlar talebelere tanıtılırken sanki sadece birer kuru âlimmiş gibi anlatılıyor. Nafile ibadet hayatları yok gibi anlatılıyor."
Sayfa 102Kitabı okudu
"Keramette gizleme esastır. İddia ve meydan okuma yoktur."
Keramet
"Biz toplum olarak ortada durmayı yani itidal üzere olmayı pek beceremiyoruz. ... Keramete karşı çıkanlar hepsini siliyorlar. Keramete inananlar da en ufak bir tesadüfü bile keramet kabul ediyorlar."
Allah'ın veli kulları kimdir?
"Her iman eden kişi, Allah'ın veli kulu değildir. Allah'ın veli kulları imandan sonra takva üzere yaşayanlar, farzları eksiksiz yapanlar, haramlardan kâmil anlamda uzak duranlar, bu arada nafile ve zikir hayatında önemli dereceler kat edip bunun sonucunda Allah'ın sevgisini kazananlar ve bütün uzuvları, gözleri, kulakları... Allah ile işleyen insanlardır. İşte bu insanlarda da feraset, basiret denen şey meydana gelir."
Reklam
"İlim, insanı amele götürmüyorsa o ilim faydasız ilimdir, malayanidir."
"Böylece mezheb ve tarikat düşmanlığı İslam'ın tahrif edilmesinin ilk harekâtı olarak belirlenmiştir."
"Kur'an-ı Kerim'i mânen tahriften koruyan şey Sünnet'tir. Onun için o şeytanlar Sünnet'e karşıdırlar."
Âlimlerimiz bize eksik ve yanlış anlatılmaktadır. Âlimlerimizin aynı zamanda sûfî tarafları da vardı. İbadet hayatları var idi. Bunu bütün alimlerimizde biz görüyoruz. Hayat hikayelerini yada hatıratlarını okuduğumuz zaman bu yönlerini görüyoruz. Yanlışlık nerede? Bunlar talebelere tanıtılırken sanki sadece birer kuru âlimmiş gibi anlatılıyor. Nafile ibadet hayatları yok gibi anlatılıyor. Yanlış olan burası. Öte yandan yine bu çapta bir ilmihal sahibi Mehmed Zihni Efendi. Onun da ilmihali meşhur, Nimet-i İslam diye. Mehmed Zihni Efendi de aynı zamanda bir sûfîdir.
Sayfa 119 - Rıhle Kitap, 1. Baskı (2012)Kitabı okudu
Beş Emniyet
“İslam 5 şeyi korumak için gelmiştir. Dini, canı, malı, nesli ve aklı korumak için gelmiştir.”
Sayfa 117 - Rıhle Kitap, 1. Baskı (2012)Kitabı okudu
161 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.