Tecrübem

Yazar:
Kolektif
Mart 2017
Odtü Yayıncılık

Benim de bir tanıdığım End. Meslekten mezun. Aynı sizin gibi :)
2023 30. kitabı
Okunma: 05 Eylül 2023 14:05
"TecrübEM" kitabı, ODTÜ mezunu endüstri mühendislerinin kendi deneyimlerini ve öğrenimlerini paylaştığı ilginç bir eser. Kitap, endüstri mühendisliği alanında yeni mezunlara ve kariyerlerini geliştirmek isteyenlere rehberlik etmeyi amaçlıyor. Kitap, sektördeki güncel eğilimler ve pratik ipuçları hakkında değerli bilgiler sunuyor. Yazarlar, kendi deneyimlerini anlatarak okuyuculara gerçek dünya uygulamalarını anlama fırsatı sunuyorlar. Ayrıca, endüstri mühendislerinin kariyerlerini nasıl yönlendirebilecekleri konusunda önerilerde bulunuyorlar. Kitabın olumlu yanları arasında, yazarların samimi anlatımı ve tecrübeleri paylaşma isteği yer alıyor. Ayrıca, endüstri mühendisliği öğrencileri ve genç profesyoneller için değerli kaynaklar ve öneriler sunuyor. Ancak, kitabın bazı bölümlerinde yazarlar çok fazla teknik ayrıntıya girmiş. Belki bazı okuyanların hoşuna gidebilir ama bana fazlaca gereksiz geldi açıkçası. Nihayetinde yazarlarımız profesyonel yazar değiller. Mazur görülebilir. Sonuç olarak, "TecrübEM" kitabı, endüstri mühendisi adayları için “yahu bu endüstri mühendisi ne yapar yeğenim?, benim de kayınımın oğlu endüstri meslek mezunu aynı senin gibi” konuşmaların muhataplarına yol gösteren faydalı bir kaynak olabilir. Sonucun da sonucu bu tarz kitapların(otobiyografik-biyografik) meslek kitaplarının daha çok yayınlanması gerektiği düşüncesindeyim. O yüzden teşvik niyetine benim için 7/10 olsa da 9/10 puan veriyorum.
Meslek Anıları
TecrübemKolektif · Odtü Yayıncılık · 20176 okunma

KolektifYazar · 15711 kitap
Kolektif eser, tek bir yazara atfedilmeyen, birden fazla yazarın ortaklaşa yazdığı veya katkıda bulunduğu eserlere verilen isimdir. Bu eserler, yazarların önceden belirlenmiş bir plan doğrultusunda birlikte çalışmasıyla veya her bir yazarın farklı bölümleri veya karakterleri ele almasıyla oluşturulabilir. Kolektif eserler, farklı türlerde karşımıza çıkabilir: - Romanlar: Birden fazla yazarın farklı bakış açılarını ve deneyimlerini bir araya getiren romanlar, kolektif eserlere güzel bir örnektir. Örneğin, "Kelebeğin Rüyası" adlı kitap kolektif bir şekilde oluşturulmuştur. - Hikaye Kitapları: Farklı yazarların yazdığı kısa hikayelerin bir araya getirilmesiyle oluşturulan kitaplar da kolektif eserler arasında yer alır. Örneğin, "26 Yazardan Tek Bir Hikaye: Adalet" kolektif şekilde yazılan bir hikayeden oluşur. - Şiir Antolojileri: Birden fazla şairin şiirlerinin bir araya getirilmesiyle oluşan antolojiler de kolektif eser kategorisine girer. Örneğin, "Güzel Yazılar - Şiirler" gibi antolojilerde birçok şairin eseri yer alır. - Deneme ve Makale Derlemeleri: Farklı yazarların deneme ve makalelerinin bir araya getirilmesiyle oluşturulan derlemeler de kolektif eserler arasında sayılabilir. Örneğin, "Sivil İtaatsizlik" gibi yayınlar.