Mayıs 2015
Timaş Yayınları
Türler:

2022 3. kitabı
Okunma: 20 Ocak 2022 22:37
Farklı konuları kendi üslubuyla ele almış yazar. Din, siyaset, kültür ve ekonomi gibi konuları çeşitli başlıklar altında toplayarak yazmış. Kitabın diline biraz yabancı kaldığımı söyleyebilirim anlatmak istedikleri net fakat üslup ve akıcılık konusunda bir şeyler eksik. Yine de ele aldığı konular hakkında doğru bilgiler içermesi benim için yeterli. Kitabının 86.sayfasında Doğum yıldönümü mü, mezara yaklaşmanın hesabı mı ? Beşikten ne kadar uzaklaştık, mezara ne kadar yaklaştık ? demişti. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum.
Din
2023 11. kitabı
Okunma: 19 Mart 2023 14:09
Din, siyaset, kültür ve ekonomi ve bir çok konuları bir arada kendi üslubu yazmış. Konular net anlatımı var fakat bağdaştırma biraz zayıf kalmış ve bu yüzden akıcılığı olumsuz etkilemiş. Bunun haricinde okunması gerektiğini düşündüğüm bir eser olmuş.
2020 26. kitabı
Siyasi, sosyal kültürel ve dini alanlarda farklı konular üzerinde dikkatimizi o yönlere çekmeye çalışan tefekkür etmemizi isteyen bir kitap. Orta derecede buldum diyebilirim kitabı belki dili tam istediğim gibi değildi ondan. Ama yine de okunabilir tüm farklı konuların bir arada bulunmasıyla zengin bir içeriğe sahip diyebilirim. Özellikle fikir hürriyetinin gerekliliğine vurgu yapar. Ve yazar Said Nursi’nin bir Nihal Atsız’ın bir Nazım Hikmetin savundukları ideolojiler yüzünden ve maalesef ki düşünce hürriyetinin olmadığı dönemlerde hürce kaleme aldıklarından dolayı hapis edilmelerinin onların düşüncelerine ket vurulmasını eleştirir. Halbuki düşüncelerin hangi ideolojiye sahip olurlarsa olsunlar özgürce söyleyebilmesi gerektiğine vurgu yapar.
2025 18. kitabı
Okunma: 02 Mart 2025 16:01
Daha çok dini olmak üzere, sosyal, kültürel ve siyasal konularla alakalı yaklaşık iki üçer sayfadan oluşan yazıların toplanmasıyla oluşan bir kitap. 160 sayfa yaklaşık 70 tane yazı var. Sanki gazete yazılarının toplanması gibi duruyor ama kitabın tanıtımında böyle bir bilgi yok. Yazar meseleleri anlatırken kendi hayatından da çok örnek veriyor. Geçenlerde okuduğum başka bir kitabında da benzerdi bu konu. Çoğu yazıda batı medeniyetinin islami prensiplerler islam ülkerinin çok fazla önüne geçtiğini, fark attığını anlatıyor. İslamın bilim ve akıldan, teknolojiden uzak kalmaması gerektiğini vurguluyor.
2025 34. kitabı
Okunma: 26 Ağustos 2025 14:24
Hekimoğlu İsmail’in İslami perspektif ile yazdığı hayatın bir çok yönünden fikir beyan ettiği düşünce kitabıdır. Bir çok konuda Müslümanca yaklaşımlar, çıkmazlara karşı çıkar yol ve geri kalmışlıklara çözümler sunmaktadır; önerilerde bulunmaktadır. Bir-iki sayfalık bölümlerden oluşmakta ve sadece-akıcı bir anlatımı vardır. Okunmasını tavsiye ederim.

Hekimoğlu İsmailYazar · 92 kitap
Hekimoğlu İsmail (d. 1932, Erzincan) astsubay (emekli), yazar, gazeteci, köşe yazarı. Asıl adı Ömer Okçu olup , yazılarında kullandığı "Hekimoğlu İsmail" müstearı dedesinin adıdır. 1932'de Erzincan'da doğup burada ilk ve orta öğrenimini bitirdikten sonra 1952'de Zırhlı Birlikler Okulundan mezun olmuştur. Daha sonra astsubay olarak göreve başladığı Türk Silahlı Kuvvetlerinden 1972'de emekli olmuştur. 2009 itibari ile 80 baskıyı geçen, bir dönem yasaklanıp daha sonra serbest bırakılan Minyeli Abdullah romanını 1967'te yazmış ve bu eser ile tanınmıştır. Gazeteciliğe haftalık İttihad gazetesi ile başlayıp 5 yıl Yeni Asya Gazetesinde köşe yazarlığı yapan ve 1975'te Sur Dergisini çıkaran Okçu, Türdav'ın ve Timaş'ın kurucuları arasındadır. Birçok dergi ve gazetede yazılar yazan Hekimoğlu'nun 40'tan fazla eseri olup yurt içi ve yurt dışında yüzlerce konferans vermiştir. Kendisine Harran Üniversitesi tarafından "Edebiyat Doktoru" ünvanı verilmiştir. Yazıları sebebiyle 1950'den itibaren çeşitli zamanlarda hakkında davalar açılmış, gözaltına alınmış, birkaç kere DGM'ye çıkarılmış, 163. maddeden yargılanmış, 1992'de de Zamandaki "Demek ki öyle..." başlıklı yazısı sebebi ile TCK'nın 159. maddesini ihlal ettiği gerekçesi ile 1 sene mahkumiyet cezası alıp 72 gün hapis yatmıştır. Şubat 2002'de felç geçirmesi sonucu sol bacağını ve sol elini kullanmakta zorluk çekmektedir. Askerlik hayatında başladığı kep giyme alışkanlığını bırakmayarak çoğunlukla kepiyle görüntülenen Hekimoğlu, 15 Ocak 2022'de vefat etmiştir.