Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Mustafa Kemal/ 1919-1922

Tek Adam - Cilt 2

Şevket Süreyya Aydemir

Tek Adam - Cilt 2 Sözleri ve Alıntıları

Tek Adam - Cilt 2 sözleri ve alıntılarını, Tek Adam - Cilt 2 kitap alıntılarını, Tek Adam - Cilt 2 en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Ama asker başka, halk gene başkadır. Askere emredilir. Halkı ise inandırarak kazanmak lazımdır.
Çünkü zafer, Gazi Mustafa Kemal için gaye değil, vasıtaydı…
Sayfa 461Kitabı okudu
Reklam
Din ilkesi, dindar olmaktan ziyade cahil olan alt tabakalarda alabildiğine sömürülmüştür.
Sayfa 316Kitabı okudu
Serbest bir halk topluluğu karşısında yaptığı konuşmada silahı, her zaman olduğu gibi, gene heyecan değil, mantık’tı ve bu silahı elinden hiçbir zaman düşmeyecektir.
Sayfa 191Kitabı okudu
Çünkü herkes Mustafa Kemal olamaz.
Sayfa 72 - Remzi KitabeviKitabı okudu
Zafer bir gerçekti. Ama muzaffer olanın bilincinden mantığın silinişi, bir sarhoşluktur:Zafer sarhoşluğu... Zafer sarhoşluğunun başladığı yerde, zafer tehlikeye girer.
Sayfa 57
Reklam
Milletin istiklalini gene milletin azim ve kararı kurtaracaktır.
Sayfa 42
"Gecenin en karanlık ve ebedi gibi göründüğü zaman, gün ışığının en yakın olduğu andır..."
Sayfa 83
Reklam
"Lloyd George'u bir daha kalkmamak üzere Mustafa Kemal devirmiştir."
Sayfa 506 - Remzi KitabeviKitabı okudu
2.Cilt Sonu
19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlayan yolculuk, 9 Eylül 1922’de İzmir’de böyle sona erdi. Bu yolculuk gerçi, çetin, mihnetli, muammalı geçti. Ama adına İstiklal Savaşı denilen ve mihnetli olduğu kadar da şerefli olan bu baş döndürücü yolculuk, nihayet hedefine ulaşmış ve Mustafa Kemal muzaffer olmuştu. Onun zaferi ise, hepimizin zaferi oldu…
Sayfa 520Kitabı okudu
Gerçek şudur ki, Mustafa Kemal, şu atalar sözü gereğince: "Ya devlet başa ya kuzgun leşe!" diyerek evvelâ Erzurum'da kelleyi koltuğuna almıştır.
Sayfa 113 - Remzi KitabeviKitabı okudu
İsmet İnönü
Kumandan muharebeyi, harp meydanında değil, kafasında kaybederse, bu yenilgi, tam yenilgi olur. Savaş, kumandanın kafasında kaybolmadıkça, yenilgi tamamlanmış ve savaş sona ermiş değildir. Milli Mücadele'de biz savaşı, hiçbir zaman kafamızda kaybetmiş duruma düşmedik...
Sayfa 453 - Remzi KitabeviKitabı okudu
Mustafa Kemal, hiç şüphe yok ki, ne komünist, ne de sosyalistti. Sosyalizm ve onun en son ve ihtilâlci şekli, yani toplum yapısının ihtilâl yoluyla topyekûn ve yeniden inşası demek olan komünizm, ona yabancıydı. Kaldı ki Mustafa Kemal, sınıf kavgası değil, Millî Kurtuluş Mücadelesi yapıyordu. Bu mücadele, Batı mânâsında sınıfların teşekkülüne karşı özlemler, yani gelecekteki sınıf kavgalarını önleyici hedefler güder ve organlar getirebilirdi, ama, aslında bir sınıf mücadelesi değildi.
Sayfa 338 - Remzi KitabeviKitabı okudu
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.