Terapist

2 Temmuz 2024
Epsilon Yayınları

·352 syf.·
2024 66. kitabı
Bu kitaptan uzak durun ! Yani her zaman söylüyorum yabancı yazarlar bana hitap etmiyor ama yine de gidip alıyorum çünkü kapak ilgimi çekiyor:) norveç yazarlı yazarımız betimleme üzerine odaklanmış ve en ince detayına kadar herşeyi yazmış bölümler keşke kısa olsaymış abla sen hep okuyucuyu sıkıyorsun hemde bölümler’le uykumuzu getiriyorsun nesin sen ?
Karin Slaughter
Karin Slaughter
mı ? Ters köşesi belki güzel olur diye bekledim ama ilk sayfalarda ben tahmin ettim ve o da çıktı ama diğer ters köşeyi beklemedim onu da zaten yavaştan ince ince anlatıyor yazar yani , çok konuşmaya gerek yok ruhunuzu sömüren isteyen kitaplardan uzak durun Puanım sadece kapak için grafikerin eline sağlık ve temsilcisi İlgi çekici bir isim İlgi çekici bir kapakla Herkesi kandırmışlar.
Ablam benden uzak dur...
·352 syf.·
2024 87. kitabı
Herkese selam. Yani çok şey söylemek istiyorum da nereden başlayım bilemedim. Kitabın çıkış konusu gerçekten güzel ve merak uyandırıcıydı, bahsederiz sonra. Ama işleniş. Aman yarabbi. Akıllara ziyan.
2024 39. kitabı
Psikolojik gerilim biraz ağır ilerler. Ana karakterin düşüncesi ön plandadır. Onun gözlemleri ve düşüncesini okuruz kitap boyunca. Ama yazar insan ruhunun derinliklerine bu kadar detaylı bir şekilde girmese de olurdu. Fakat yazarın hakkını da yemeyeyim. Hisleri kusursuz bir şekilde yansıtmıştı. Yazarın biyografisine baktım, psikolog. Şaşırmadım açıkçası. Hasta psikolojisine hakim. Karaktere tam anlamıyla bürünüp öyle yazmış. Kitabın ilk 100 sayfası degresif satırlar barındırıyor. Eşi kaybolan bir kadının hezeyanlarını, üzüntüsünü, kısaca ruhsal çöküntüsünü anlatıyor. Devamında kitap gizemli bir hal alıyor. Ufacıkta olsa içimizi merakla kıpırdatıyor ama uzun sürmüyor bu duygu çünkü ana karakterin uzun uzun anlatılan ruhsal durumu ve tekrarlar kitaba baltayı indiriyor. Ne merak kalıyor ne de gizem. Canım
Elif Acar
Elif Acar
bu kitap için "ne öldürür ne güldürür" demişti. Aynı düşüncedeyim. Kitap bana göre kötünün iyisiydi. Okunmasa da olur.
TerapistHelene Flood · Epsilon Yayınları · 202456 okunma
Sara bir terapist, eşi Sigurd ise çalışkan bir mimar. Sigurd’un dedesinin vefatıyla genç çift, onlara miras kalan eve taşınırlar. Ancak bu gösterişli ev, zamanla sırtlarına koca bir yük olur. Kendilerini bitmek bilmeyen bir inşaatın ve tadilatın içinde bulurlar. Bir sabah, Sigurd Sara’ya tuhaf bir sesli mesaj bırakarak sırra kadem basar. Sara bu durumun şokunu yaşarken, evin içindeki eşyalar da esrarengiz bir şekilde kaybolup yeniden belirmeye başlar.   Gariptir ki bir kitabın yalnızca adını baz alarak alışveriş yapmışlığım azdır. Sadece Terapist, Psikoterapist, Psikolog, Psikiyatrist, Şizofren vs. gibi isimler beni sorgusuz sualsiz kendine çeker. Hele ki yazar gerçekte de psikolog ya da psikiyatrist ise keyfim ikiye katlanır. Çünkü bunlar bana vadedilen gerilimin akıl oyunları ile işleneceğini simgeler. Kurgu iyiyse yazarın karanlık zihninin dehlizlerinde kaybolurum. Ama umduğumu bulamazsam asabım bozulur, söylenir dururum. Bu kitapta olduğu gibi. Hani bazı insanlara x bir markayı beğendiğinizi söylersiniz, o da size o markanın varoluşundan başlayarak tüm geçmiş tarihini en ince detayına kadar önünüze serer ya işte Sara’da öyle bir karakter. Mesleği gereği düşünmemesi gereken her türlü ayrıntıya vakıf. Dolayısıyla kurgunun içinde bolca detay var. Konu oldukça klişe ve sonunda ters köşeye meyletmiş yazarımız ama bana geçmedi, etkilenmedim. Yani öldürmez/güldürmez bir okuma oldu benim için. Yalnızca sevdiğim tarafı psikolojik gerilimde sıkça karşılaşmadığımız, ucundan birazcık koklatılan polisiye unsurların bu kurguda ön plana çıkmasıydı. Son olarak, çeviri ya da redaktör kaynaklı bazı hatalar var ama neyse ki okumayı zorlaştırmıyor.
2024 14. kitabı
Okunma: 02 Aralık 2024 20:17
Beklediğim nitelikte çıkmasa da kitabın sonu özellikle ters köşe etti...kitabın başları çok sıkıcıydı sonradan yavaştan ilerledi...Daha farklı bekliyordum...
Psikolojik-gerilim bu mudur?
2025 6. kitabı
Okunma: 23 Nisan 2025 15:01
Bazen bir kitaba başlarsınız biraz okuyup dersiniz ki hep böyle mi devam edecek? Neyse yarım bırakmak olmaz belki ilerler der devam edersiniz bir noktada sizi yükseltir meraklandırır. Fakat anlatım tarzı gereksiz ve sıkıcı betimlemelerle öyle boğar ki insanı sadece bitirmiş olmak için kitabı bitirirsiniz. Evet merak uyandırıyor mu bir zahmet cinayet var merak edelim. Tavsiyedir: Bir Lisa Gardner bir Tess Gerritsen ustalığı beklemeyin derim.
Psikoloji
2024 22. kitabı
Okunma: 03 Ağustos 2024 17:42
Sıradan,gereksiz ayrıntı dolu.Sevmedim Geri dönüşler,fikir yürütmeler çok uzun ve ayrıntılı anlatılmış.Sık sık hikayeden kopuyorsun,son bölümlere doğru hareketleniyor,çok tanıdık 1 hikaye…
2024 126. kitabı
Okunma: 09 Ekim 2024 10:25
🫎TERAPİST ~ HELENE FLOOD🫎 Künye; Psikolojik gerilim & Polisiye
2024 29. kitabı
Okunma: 15 Aralık 2024 23:40
Kitabın puanını görünce açıkçası okumaya isteksizce başlamıştım. Ama okudukça isteksizliğim yerini meraka bıraktı. Kitap bir cinayet/gerilim beklentisi ile okunuyorsa, bolca aksiyon sahnesi ve diyalog arayışı varsa sıkıcı gelebilir. Psikoloji kitaplarını okumayı seven biri olarak yazarın dilini, betimlemelerini ve duygu durumunu açıklama şeklini ben beğendim. Yazarın psikolog olduğunu da düşünürsek böyle bir anlatım yolu seçmesi şaşırtmadı. Kitabı beğendim ve severek okudum.

Helene FloodYazar · 0 kitap
Helene Flood (doğum 1982) en çok satanlar listesinin zirvesinde yer almış ve çok sayıda ödül ile adaylık kazanmıştır. Flood, doktora derecesine sahip bir psikologtur ve Ulusal Şiddet ve Travmatik Stres Merkezinde psikolog ve araştırmacı olarak çalışmaktadır. Oslo, Norveç'te yaşıyor.