Test serisi 1

7.610 üzerinden
89 kişi
2019 8. kitabı
Okunma: 06 Kasım 2019 10:35
Belki de yetişkin olarak öğreneceğim ilk kural buydu: Her zaman her istediğine sahip olamazsın. *** Sonunda... :/ Genellikle okumak için seçeceğim kitapların en başta yorumlarına bakarım. Yorumlar bende ne kadar olumlu düşünce bırakırsa okuma hevesim o kadar artar. Test kitabına da bu yorumlar sayesinde başlamış olmam ve çıtayı yüksek tutanlar sayesinde hayal kırıklığına uğramış olmam beni üzdü.. Kitap neredeyse "Uyumsuz" serisi ile aynı kurguya sahip bu yüzden tahmin edilebilir sahneler ve gereksiz detaylara yer verilmesi beni sıktı. Hatta kitabı bitirene kadar arada birçok kitap okudum. Kitabın diğer olumsuz yani ise bölüm sonlarının çok durağan olmasıydı. Yani insan ister istemez diğer bölüme geçmesi için okuyucuyu cezbedecek sonlar istiyor. Her bölümün sonunda net bir şekilde sonuçlar verilince okuyucu kitabın sadeliğinden kurgudan uzaklaşıyor. Kitap orta halli bir kitaptı, abartmaya gerek yok ama uyumsuz serisini okuyan kişileri sarmayacak bir kitap. En azından beni baza alırsak. :) Bir bölge merkezine bağlı olan koloniler arasında en iyi öğrenciler seçilerek test yapılıyor. Bu test sonucunda üniversiteye ve liderliğe hak kazanıyorlar. Tabi bu testler sanıldığı gibi sadece kalemle kağıtla değil. ( Taşla , tüfekle falan diyormuşum :D açıkçası pek de yalan olmaz.) Malencia'da bu zorlu yokuşları kendi kolonisinden olan Tomas ile ortak olarak aşmaya çalışıyor. Tabi aralarında olan duygusal geçişin herkes farkında. Zorlu görevler , ihanetler , ölümler.. Testi geçmek için yapılan herşey mübah, önemli olan bitiş çizgine ulaşmak. İsterseniz diğer test adaylarını öldürün , isterseniz tuzak kurun zaten kitaptaki bu sahneler " Açlık Oyunlarına " benziyordu. Her iki kitabında benzeri olmuş olması kitaba karşı duyulan heyacanı azaltıyor. Büyük bir beklenti ile
2017 50. kitabı
Okunma: 06 Ekim 2017 08:20
Kütüphaneye gittiğimde Ben, Earl ve Ölen Kız ile Test'i almıştım. Ben, Earl ve Ölen Kız'ı yarıda bırakmıştım ve yarısına gelene kadar 1 hafta geçmişti. Reading slumpa girecektim ki 'Test'e bir şans vereyim' dedim. İyiki de şans vermişim. Zekice kurgulanmış, Açlık Oyunları kıvamında, fazla akıcı bir kitap. Kitabın arkasında konuyla ilgili çok bilgi yok. Size kitabın konusundan bahsedeyim: Bir bölge savaşlar sonucunda paramparça oluyor. Yönetimse şu kararı alıyor:Üniversitede okuyacak kişi her vasıfa sahip olmalı. Her bölgeden alınan 3-4 kişi çeşitli sınavlara giriyor. Çok heyecanlıydı, zekiceydi... Okuyun,okuyun,okuyun.
2019 1. kitabı
Okunma: 26 Ocak 2019 04:08
ne zamandır elimde olan bir kitaptı. bir türlü elime alıp da okuyamamıştım. Ama keşke biraz daha okumamazlık etseymişim. o kadar da iyi değildi bana göre. öncelikle akıcı bir dille yazılmış. bence çeviride de bir sıkıntı yoktu ama kişiye göre değişir tabi. ne yazık ki herkesin söyleyediğini söylemeden geçemeyeceğim: kitap kesinlikle alaycı kuş serisini andırıyor. hatta o kadar ki biraz daha zorlasalar isimler de benzeyecekmiş. o derece. klasik bir konu zeki bir kız,gamzeli bir erkek kız küçüklüğünden beri tanır ama oğlan yanaşmaz bla bla. -kitaba dair ipucu alt paragraf için geçerli- _yolda ölü buldukları kızı gömmeleri bile Katniss'in 7. bölgeden Rue yu çiçekler içinde hava aracına yollamasına benziyor. -ipucu bitişi- genel anlamda serilere düşkünseniz ve konu benzerliği sizi rahatsız etmez ise okunabilecek bir kitap derim.
2022 8. kitabı
Okunma: 15 Şubat 2022 00:00
"Test", beklentimi bayağı düşürerek başladığım bir kitap oldu. Uzun zamandır bilim kurgu-distopya tarzı kitaplar okumadığımdan yine kafama esmesi sonucu başladım. Çoğu kişi "Açlık Oyunları" ve "Uyumsuz"a benzetmiş, ben de konu-kurgu itibarıyla "Açlık Oyunları"na benzetsem de "Uyumsuz"a benzetmedim, dilinin ve yazarın anlatımının ise alakası yok. Öncelikle o alakası olmayan kısımdan başlarsam "Açlık Oyunları"nın bayıldığım bir kitap olarak bende yeri çok ayrı. Suzanne Collins, bilim kurgu-distopyasını öyle güzel anlatıyor ki her yaştan her tarzda okuyan insana hitap edebiliyor oysa bu kitap öyle değildi bana kalırsa. Daha çok gençlere hitap eden, basit ve bence biraz yavan kalan bir anlatıma sahipti. Karakterlerin duyguları bir türlü bana geçemedi, sanki hepsi birer robottu. En büyük sorunlardan biri bana kalırsa buydu ve bunca ölüm, gizem ve heyecanın olduğu bir kitapta bu nasıl oldu bilmiyorum. Konudan ve işlenişinden "Açlık Oyunları" ile benzerliğini de anlatarak bahsedebilirim. Spoiler sayılmayacağını düşünüyorum. Öncelikle ana karakterimiz Cia, "Açlık Oyunları"nda (bundan sonra AO diyeyim de uzamasın) mıntıka, Test'te koloni olan yerlerden birinde yaşıyor. Yine AO'daki gibi küçük ve pek önemsenmeyen bir koloni tabii. Adı Beş Göl olan bu koloniden AO'da nasıl uzun süredir bir gönüllü çıkmadıysa burada da direkt olarak Test'e aday seçilen olmamış. 10 yılın ardından kızımız ve 3 sınıf arkadaşı katılmaya hak kazanıyorlar ve bu zorunlu, kaçarsanız öldürülürsünüz. Kızın bana göre oldukça pasif kalan anne ve kardeşleri varken bir de Test'i tamamlayıp üniversiteyi kazanmış bir babası var. Bu sırada bu Test'in amacı üniversiteye en iyi öğrencileri seçip yönetici olarak yetiştirmek. Kız tam sevinirken babası diyor ki "Ben uzun süredir bazı kabuslar görüyorum, bize Test'i
Roman
2023 14. kitabı
Tavsiye üzerine başladığım, uzun bir süre sonra okuduğum kurgu-distopya tarzı kitaplardan olan ve başta uyumsuz ile açlık oyunlarına benzetildiğini düşündüğüm bir senaryo içerdiğini düşünerek ön yargılı başlamış olsam da olayların akışı ve yazarın sürükleyici anlatımıyla soluksuz okudum. Okuyamaya başlamak isteyenlere kesinlikle tavsiye ederim. 2. Seriden devam ediyorum.
Kitap Alıntısı