Teyzelerini Ara

Orijinal Dil:
İngilizce

2023 142. kitabı
Okunma: 30 Kasım 2023 16:08
yine konusunu bile bilmeden ve hiçbir beklentiye de girmeden okumaya başladığım bir kitaptı. beni bu kadar eğlendirmesini beklemiyordum ama kitabın bana iyi geldiğini söyleyebilirim. eksileri ve mantık dışı şeyleri vardı elbette ama pek takılmadan okunursa daha çok keyif alınır. karakterleri sevdim özellikle Nathan... neden bu kadar çok sevdim bilmiyorum ama baya yükseldim ona. çok tatlı ve güzel bir karakterdi üzüldüğüm şey ikiliyi istediğim gibi okuyamıyor olmak. en azından kitabın sonunda onlara daha çok yer verilmesini isterdim bu beni hayal kırıklığına uğrattı doğrusu. Meddy'i öyle çok sevmesemde yine de okuması güzeldi. onun için de üzüldüğüm zamanlar da oldu, maalesef ki ne yaparsan yap ne ailene ne de bir başkasına hiçbir zaman yetemiyorsun. tek bir sözle ya da en ufak bir şeyle bile yaptığın tüm fedakarlıklar bir anda uçup gidebiliyor ve Meddy'nin kendinden sürekli bir şeyler vermesi, hayallerinden hatta yaşayabileceği o güzel hayatlardan vazgeçmesi üzücüydü. ama neyse ki güzel bitti ve hiçbir şey için geç olmadı isteği doğrultusunda kendine bir yol çizebildi. annesi ve teyzelerini okumak da keyifliydi bazı anlar aralarındaki o rekabet duygusu çok sinir bozucu olsada güzellerdi. ayrıca keşke ikinci, üçüncü teyze değil de isimleriyle okuyabilseydik bilmiyorum bu da biraz rahatsız etti beni. daha çok keyif alarak okuduğum için sevdiğim bir kitap oldu kafa dağıtmak için okunabilir.
2024 258. kitabı
Okunma: 13 Mart 2024 03:12
Med, ailesinin laneti yüzünden erkeklere güvenemez. Ve bir nevi bu lanet yüzünden de annesiyle teyzelerini bırakıp istediği üniversiteye gidemez. Neyse uzun yıllar sonra annesi Med için bir randevu ayarlar, ilk başta istemez hatta karşı çıkar ama annesiyle teyzeleri ikna eder. Randevu ilk başta güzel geçsede sonrasında olanlar olur ve Med adamı kazara öldürür. Kimi arayacağını bilemediği içinde teyzelerini arar ve el birliğiyle cesetten kurtulmaya çalışırlar. Kitap günümüz ve yedi yıl, altı yıl olarak ilerliyor. Bu geçmişte de Med'in çok sevdiği ve unutamadığı eski sevgilisi Nathanla olan kısımları okuyoruz.
Teyzelerini AraJesse Q. Sutanto · Ren Kitap · 2023208 okunma
Absürt komediye hoş geldiniz...
·352 syf.·
2023 198. kitabı
Herkese selam. Çok tatlı, çok komik, mantık aranmayacak, yer yer şaşırtıcı, bolca yanlış anlamaların olduğu bir komedi kitabıyla geldim. Aklıma Disney'in Turning Red adlı filmi geldi. İzlemediyseniz tavsiye ederim, çok eğlenceli bir filmdir. :) Kitabı okurken çok keyif aldım, umarım aynı keyfi sizler de alırsınız. Haydi konusuna geçelim; Meddelin Chan, Çin-Endonez göçmeni aşırı eğlenceli ama bir o kadar da zor teyzelere sahip üniversite mezunu bir kızdır. Hayatı boyunca ailesinin isteklerini kendisininkilerin önüne koyan, ailesi için her şeyi yapan ve onları mutlu etmeye çalışan tipik bir Asyalı. Öyle ki üç yıldır mükemmel giden (asla ailesine söylemediği) ilişkisini bile düğün organizatörlüğü yapan aile şirketinin fotoğrafçısı olmak uğruna sonlandırmıştır. Bu ilişkisinden sonra aşka kalbini tamamen kapatan Meddelin için anne ve teyzeler kolları sıvar ve ona bir randevu ayarlar. Fakat buluştuğu adamın tacizci çıkması ve Meddelin'in kendisini korumaya çalışırken onu öldürmesiyle iyi geçmesi beklenen randevu tam bir kaosa döner. Cesedi ne yapacağını bilemeyen Meddelin, doğruca eve getirir, anne ve teyzelerinin önüne atar. (bu kısımlar aşırı komikti. :D) Ancak haftalar öncesinden planlanmış Santa Cruz adasındaki düğün organizatörlüğü işi, cesedi ne yapacakları konusuna ket vurmaktadır. Pasta soğutucusuna koydukları ceset yanlışlıkla milyarder düğünün gerçekleşeceği adaya gönderilince işler daha da sarpa saracaktır. Düğünün yapılacağı otelin ortağının Meddelin'in üniversitedeki en büyük aşkı Nathan'ın çıkması ise Meddelin için her şeyi daha da zorlaştıracaktır. Ama "gününüzü şansa bırakmayın, Chan'lere bırakın!" mottosu hiçbir şeyin bu düğünü bozmasına izin veremez, bir cesedin bile. Herkese keyifli okumalar. Teyzelerini Ara Jesse Q. Sutanto Puanlamam; İlk üç puan emeğe
Nathan ve diğerleri
2025 86. kitabı
Okunma: 13 Ağustos 2025 20:10
Aşırı eğlenceliydi. Başta birinci teyze, ikinci teyze, dördüncü teyze ve dil değiştirmelerine vs alışamadım ama akıcılıkta hiçbir sorun yoktu. Tam bir yaz kitabıydı. Gelin ve baş nedime arasındaki muhabbet dahil her şeyi kolayca tahmin ettim (zaten yazar gizlemek için uğraşmamış) ama bu kitabın eğlencesinden hiçbir şey kaybettirmedi. Sonlara doğru fazla olay olduğunu ve işlerin çok karmaşıklaştığını düşündüm. Biraz da sıkıldım her şey üst üste gelince. Ama her şeyin yapboz parçaları gibi birbirine bağlanması hoştu. Meddy'nin Nathan'ı kaybetmek için her şeyi yaptığı kısımlarda kadına aşırı sinir oldum çünkü Nathan... Hayatımda ikinci kez bir kitap karakterine aşık oldum. ♡
2023 144. kitabı
Okunma: 06 Kasım 2023 16:13
Teyzelerini Ara eğlenceli bir kitap olduğu kapağından, konusundan belliydi ama siz bir de okuyun diyorum. Gülümseme yüzünüzden eksilmeyecek, teyzelere bayılacaksınız. Medyy annesinin ayarladığı randevuya çıkmak zorunda kalmıştır. Randevu fena geçmese de adamın onu taciz etmesiyle kendini korumak için mücadele ederken bir kaza olur. Medyy kendine geldiğinde yanında bir ceset vardı. Soğukkanlı düşünmeye çalışır. Bu durumda ona yardımcı olacak kişi annesi ve dört teyzesidir. Bir araya gelen teyzeler en iyisinin haftasonu gidecekleri ada da cesetten kurtulmak olduğuna karar verirler. Düğün organizasyonu yapan teyzeler ve Medyy zorlu yolculuktan sonra adaya varırlar. İlk iş cesedi nereye sağlayacaklarına karar vermekti. Medyy'i burada bir sürpriz beklemekteydi. Üniversitedeki erkek arkadaşı Nathan yıllar sonra karşısındaydı. Birbirlerini görünce bütün duygular tekrar alevlenir. Ceseti saklamaya çalışırken yaşadıklarını okurken çok güldüm. Teyzelerin hepsi ayrı telden çalıyor Bu karışıklığın içinde yapılacak düğünde öyle olaylar olur ki işin içine birde şerif de girmiştir. Ortam gözünüzde canlandı dimi Elimizde ceset, yanlış anlaşılmar derken işin içinden nasıl çıkacaklar bilmiyorsunuz. Kitapta Asya geleneklerini okumak en sevdiğim kısımlardan oldu. Teyzeler harika, anne çılgın ama Nathan o bir başkaydı. Medyy ve Nathan'ın iliskilerini geçmişten kesitlerle okuyoruz. Bu ilişkinin neden bittiğini görüyoruz. İyi ki hemen okudum. Severek okuduğum, bu tarz kitapların daha fazla çıkması dileğiyle gözüm kapalı öneriyorum.
2023 145. kitabı
Okunma: 09 Kasım 2023 20:02
Teyzelerini Ara son zamanlarda okuduğum en eğlenceli kitaplardan biriydi. Randevuya çıktığı adamı yanlışlıkla öldüren bir kadın... Cesetten kurtulmak için yardıma gelen teyzeleri. Unutulmayan ve bu karışıklıkta ortaya çıkan eski sevgili. Organizasyonunu yapmanız gereken bir düğün... Kurallara, saygıya geleneklere önem veren aynı zamanda tam bir çılgın olan anne ile ondan daha çılgın teyzelere sahip olduğunuzu düşünün.Ve siz teyzeleriniz ve annenizle birlikte düğün organizasyonları düzenliyorsunuz. Meddelin Chan'in annesi ondan habersiz Maddy adına arkadaşlık sitesine üye olmuş üstüne üstlük birini ayarlamış ve randevu kapmayı başarmıştır. Artık torun sevmek isteyen anne ve teyzeleri Meddy'i randevuya gitmeye ikna eder.Meddelin ise bu randevudan hoşlanmadığı gibi eve dönüş yolunda randevusu tarafından taciz edilmeye başlanır. O an kendini koruyan Meddy ve adam kaza geçirir ve genç kadın kendine geldiğinde yanında bir ceset vardır. Genç kadın bu durumu hemen annesi ve teyzelerine bildirir.Düğün organizasyonu için hafta sonu gidecekleri ada, cesetten kurtulmak için güzel bir fırsattır. Bundan sonrası ise tam bir cümbüş olur. Maddy, annesi ve teyzeleri ile ellerinde cesetle düğünü sorunsuz halletme derdinde iken bir de ortaya eski sevgili Nathan çıkar. Kitaba bayıldım arkadaşlar.Teyzeler harikaydı Ortada bir cesedin olması, bir o yana bir bu yana cekiştirilmesi, teyzelerin her birinin kendi havasında olması, o kargaşaya rağmen annesinin hala damat peşinde olması o kadar eğlenceli yazılmış ki ne zaman açtınız ne zaman okuyup bitirdiniz anlamıyorsunuz. Nathan ve Meddy'nin ilişkilerinin nasıl başladığını neden bittiğini geçmişten küçük bölümlerle okuyoruz.Ve günümüzde tekrar bir araya gelmeleri ve havadaki o elektirik kesinlikle hissediliyordu. Hele o ilk öpücük Eğlenceli,
2023 133. kitabı
Selam canlar.Bugün sizlere Gülseren Alkan en yenilerinden biriyle geldim. Bu sefer ki kitabımız aşırı eğlenceli bir kitaptı. Okurken çok eğlendim.Meddy karakterimizin kişiliği çok güzel yansıtılmıştı. Annesi ve teyzeleri muhteşemdi. Dört kız kardeşin arasındaki atışmaları okumak çok zevkliydi. Uzun zaman sonra çok eğlenerek okuduğum bir kitap oldu. Sizlerde okurken keyif almak istiyorsanız kesinlikle okumalısınız. #konusu Geleneklerine bağlı, kuralcı, ama biraz da çılgın bir anneniz ve en az anneniz kadar bu özellikleri taşıyan birbirinden uçuk üç teyzeniz olsa ne yapardınız Meddelin Chan ailesinin kadınlarını terk etmeyen, üniversite okumak için bile çok uzağa gitmeyen, ailenin tüm kurallarını yerine getiren o çocuktur. Üniversite okuduğu yıllarda hayatının aşkını bulmuş fakat ailesine sırt çeviremediği için onu geride bırakmış, ailesinin kurmuş olduğu düğün organizasyonları düzenleyen aile şirketinde fotoğrafçı olarak çalışmaktadır. Her ne kadar ailesi için sevdiği adamı geride bıraksa da Nathan’ı bir türlü unutamamış bu yüzden de hayatına kimseyi almamıştır. Ama annesi artık torun sevmek istemektedir. Bu yüzden kızının adına açmış olduğu sahte hesapla bir arkadaşlık sitesine üye olur ve bir randevu ayarlar. Kız kardeşleri ile birleşerek kızını bu randevuya çıkmaya ikna eder.Meddelin çıktığı bu randevudan pek keyif almaz daha da kötüsü karşısındaki adam tarafından arabada taciz edilmeye başlar.Panikleyen Meddelin şoför koltuğundaki adama şok cihazıyla müdahale eder bunun sonucunda da bir kaza oluşur.Meddy gözlerini açtığında hafif bir ağrı bir de yan tarafında bir cesette uyanır. Ne yapacağını şaşıran Maddy cesedi bagaja atar evinin yolunu tutar. Annesinden yardım ister ama unuttuğu bir şey vardır annesi her şeyini kız kardeşleri ile paylaşır. Tıpkı bu ceset olayında
Nefret etmedim ama…
2024 58. kitabı
Okunma: 16 Eylül 2024 16:01
Hafif, hızlı okunan bir kitap ama kendini çok tekrarlıyor. Başta komik olan şeyler bir noktada üff hissi veriyor. Flashback sevmediğim için o sahnelerin az olmasına sevindim. Kitabın sonu sanki yazarın aklına bir fikir gelmemiş de ancak böyle bağlayabilmiş gibi. Çok kafa yormayım, üzmesin etmesin derseniz işini yapar.
!SPOİLERSIZ!
2024 16. kitabı
Okunma: 10 Temmuz 2024 17:22
Herkese selamm! Yeni bir incelemeyle beraberiz. Bugünkü kitabımız uzun zamandır reading slumpta olduğum için beklettiğim ve sanırım beni reading slumptan çıkaran:Teyzelerini Ara. Dilerseniz öncelikle konusundan bahsedeyim sonra da kendi yorumumu paylaşayım. Baş karakterimiz Meddelin Chan annesinin zoruyla bir randevuya çıkar ve yanlışlıkla randevuya çıktığı adamı öldürür. Cesedi ne yapacağını bilemeyen Meddelin annesinden yardım ister ve anneside teyzelerini çağırır. Ama Chan ailesinin yarın kusursuz bir şekilde halletmeleri gerektiği bir düğün vardır fakat işler yolunda gitmez ve ceset pasta soğutucusuyla bu düğüne gider. Bunlar yetmezmiş gibi bir de düğünde Meddelin'in eski aşkı Nathan ortaya çıkar. Chan ailesi işleri yola sokmaya çalıştıkça ortaya başka şeyler çıkmaya başlar. Fakat Chan ailesinin hem cesetten kurtulmaları hem de düğünü bir aksaklık çıkmadan bitirmeleri gerekir. Evet konumuz böyle. İsterseniz şimdi de kendi yorumumu paylaşayım. Öncelikle kitap gerçekten sıkılmadan okuyabileceğiniz tam bir yaz kitabı. İçinde çözülmesi gerekilen bir cinayet var fakat teyzeler bu durumda bile asla keyiflerinden taviz vermiyor. Zaten kitabın en hoş yanı da teyzelerin sürekli birbirleriyle didişmeleri. Kitabı okuduğum süre boyunca hem çok güldüm hem de bazı sahnelerde ağzım açık kaldı. Yani kitap sizi hem güldürüyor hem şaşırtıyor. Fakat rahatsız olduğum tek nokta biraz Lgbt temalı olmasıydı. Bu tür şeyleri okumayı pek sevmiyorum ama yine de bu konudan çok fazla bahsedilmemesi kitabı okunur kılabiliyor. Evet şimdi sevdiğim bir alıntıyla incelememi bitirmek istiyorum. Okuduğunuz için teşekkür ederim. "Sen beklemeye değersin, Meddeline."
2023 97. kitabı
Meddy Chan, annesi ve teyzelerle dolu bir aileye sahip olup hayatını aile şirketinde düğün fotoğrafçılığı yaparak kazanan bir kadın. Annesinin büyük ısrarlarla kızını yolladığı randevuya hiç mi hiç hazırlıklı değildi. Fakat daha kötüsü adamın tacizci çıkmasıyla kendini korurken 'kazara' öldürmesi ise felaket silsilesini başlattı. Biz okurlar için bu kısım trajikomik bir hal alırken aynı şeyi Meddy için söylemek pekte doğru olmaz. Bir cesetle başbaşa kalan kızımız çareyi teyzeleri ve annesini aramakta bulur. Ertesi günü düzenlenecek büyük düğün organizasyonuna adapte olaması gerekirken ailenin kadınları "panik yok, adaya bizimle götürüp bu sorunu ortadan kaldıracağız" fikriyle cesedi yanlarında götürmeye karar verirler. Şans bu ya, Meddy'nin eski aşkı Nathan'a yıllar önce sırt çevirmesinin ardından tekrar karşılaşması işleri daha da karmaşık hale sokacaktır. Kulağa çılgınca gelen bu kurgunun her sayfası kahkaha atmama bir sebep verdi. Özellikle Meddy'nin annesini favori karakterim olarak seçtim. Tüm bu curcunada halen kızına damat bulma çabası gülmekten gözümden yaş getirdi. Gülmek mi istiyorsunuz? 4 çılgın teyze ve 1 anneyle Meddy'nin hayatına konuk olmanız lazım. Tekrar okunur mu? Gülmek adına ve Nathan karakterine şöyle bir sıcacık gülümseme uğruna evet okunur. Teyzelerin kendi aralarındaki diyaloglarını söylemiyorum bile. Tavsiye ettim mi? Ah hadi, kaçırmak istemezsin inan bana. #teyzeleriniara #dialaforaunties #jesseqsutanto #renkitap
Romantik Komedi

Jesse Q. SutantoYazar · 2 kitap
Jesse Q. Sutanto, Çinli-Endonezyalı bir yazardır. 2023 itibarıyla yetişkinler, genç yetişkinler ve ortaokul öğrencileri için dokuz roman yayınlamıştır. En çok Dial A for Aunties ve Vera Wong'un Unsolicited Advice for Murderers adlı romanlarıyla ünlüdür. Dial A for Aunties, 2021 Comedy Women in Print Ödülü'nü kazandı ve Netflix tarafından bir film için opsiyonlandı. Sutanto, Singapur, Endonezya, Kaliforniya ve Oxford'da yaşayan Çinli-Endonezyalı bir ailede büyüdü. Ailesiyle birlikte Mandarin Çincesi, Endonezce ve İngilizce konuşuyor. Şu anda İngiliz olan kocası ve iki kızıyla birlikte Jakarta'da yaşıyor. Sutanto, 2009 yılında Oxford Üniversitesi'nden yaratıcı yazarlık alanında MFA derecesini aldı ve o zamandan beri yazıyor. İlk kitabını 2021'de yayınladı ve 2023 itibarıyla her yaştan okuyucu için dokuz kitap yayınladı.