Bu yıl okuduğum 59 kitap içinde çılgınlar gibi severek okuduğum kitap sayısı 8 ve bu kitap daha ilk 150 sayfasında, ilk 3'e girdi dersem sanırım bu birçok kişi için kitabı sepete atmaya vesile olacaktır. Ne kadar zor beğendiğimi bilmeyen yok. Bu durumdan bir yandan memnunum, bir yandan da sevecek kitap bulmakta zorlandığım için muzdarip ama böyle harika kitaplar okuduğumda ilk kısım hep ağır basıyor. Yazarın bizde çevrilen ilk kitabı Bu Bizim Hikâyemiz'i de çılgınlar gibi sevmiş, tanıdığım herkese aldırmak için elimden geleni yapmış, bir sürü kişiye de hediye etmiştim. Sanırım yeni önerim, hediyem ve darlamam Yalancı Orman için olacak.
Owen Foster, lise sona giden -aramızdaki 9 yaşa rağmen şak diye düştüğüm hayali, hayatımın erkeği part 37437437478, tamam sakinim- esas karakterimiz. Annesinin okuluna yaptığı beklenmedik ziyaretin ardından hayatı tepetaklak olur ve geriye birçok soru işareti kalır. Yatılı okulunu bırakıp annesiyle birlikte yaşadıkları kasabaya dönmek zorunda kalır ve burada hayatının hiç de bildiği gibi olmadığını, çözmesi gereken bir sürü sorun olduğunu öğrenir. Böylece aile sırlarının peşine düşer ve olaylar, olaylar, olaylar.
Açıkçası Ashley'nin kitapları hakkında yorum okumak çok tehlikeli. Kitapla ilgili ne söylense, buna karakter isimleri de dahil, spoiler olur. O yüzden kimin yorumunu okuduğunuza dikkat edin derim ben çünkü birçok okuyucu, yorumla kitap özeti arasındaki farkı bilmiyor. Ben de spoiler vermemek için olabilecek en geniş kapsamda kitabın konusunu vermeye çalıştım size. Sadece şunu söyleyeyim: Genç kurgu, hafif polisiye, tatlış düzeyde aşk ve birtakım sırlar ve entrikalar üzerine akıcı bir kitap okumak ister misiniz? O hâlde neyi bekliyorsunuz? Hemen koşup alın ve harika bir 342 sayfa okuyarak mutlu olun. İçindeki aşk, aile bağları