Yalancı Orman

Ciltli

Vaiz Ormanı
2021 23. kitabı
Okunma: 12 Haziran 2021 17:21
Ashley Elston ile tanışmamı sağlayan harika bir eser. Tabi çevirmen Ezgi Kızmaz da mükemmel iş çıkarmış, gerçekten onun gayreti olmasa kitabın bu lezzete sahip olacağını pek sanmıyorum. Kendisine verilen görevi layığı ile yerine getirmiş, tebrik ederim. Buradan sonrasında spoiler olabilir. Tadımız kaçmasın :) Esere çoğunlukla 18' li yaşlardaki Owen' ın gözünden bakıyoruz. Bazen de Noah' ın. Birazdan ondan da bahsedeceğim. Owen' a dönecek olursak, kendisi; ailesinin, özellikle de babasının başında bulunduğu şirket sayesinde -tabi annesi de yönetimde etkili- refah içerisinde yaşamakta ve seçkin bir okulda yatılı öğrenim görmektedir. Tabi ki de okul özel bir okul ve oldukça pahalı. Ama sorun değil, Owen' ın ailesi için bu meblağ çok cüzi. Owen ilk başlarda alışamadığı, ısınamadığı okuluna artık tamamen alışmış ve orada yakın arkadaşlar edinmiştir. Hatta artık ailesini de fazla düşünmemektedir. Ta ki o güne kadar. Hangi gün? Bir gün Owen, okul müdürünün odasına çağrılır. O. -Owen' dan kitaptaki gibi O. olarak bahsedeceğim- bu çağrıyı arkadaşı Jack ile sonu gelmeyen şakalarının sonuçlarından biri olarak düşünür oysa oda da onu müdürle beraber Annesi de beklemektedir. O.' nun hayatı bir süre önce ortaya çıkan ancak henüz yeni haberdar olduğu gelişmeler nedeniyle alt üst olur. Memleketten haberler kötüdür.
1000k
2022 911. kitabı
Okunma: 09 Aralık 2022 01:40
Yazar kitapları cidden çok iyi yazıyor. Okurken sanki olayları yaşıyorsun. Konusuna gelelim şimdi. Karakterimiz yani Owen'un bakış açısını okuyoruz. Ailesi zengindir ve özel okula gidiyordur. Başlarda okula alışamasa da sonrasında alışır ama tam bu sırada annesi okula gelir ve babası hakkındaki gerçekleri söylerler ilk başta inanamaz ama kanıtlar vardır. Bu olay yüzünden Owen ve annesinin de hayatı büyük bir ölçüde etkilenir. Bundan dolayı teyzesinin yanına memlekete geri dönerler ve olaylar yavaş yavaş başlar. Bakalım neler olacak. Bir de aileden biri bir şey yaptığı zaman suçlarını ailenin masum kişilerinin çekmesi veya suçlanması beni hep sinir etmiştir. Burda öyle oluyor neden babasının yaptığı şeyden dolayı Owen kefaret ödemek zorunda ki. Her neyse okuyacak olanlara şimdiden iyi okumalar.
2023 109. kitabı
Okunma: 01 Kasım 2023 15:22
Bu Bizim Hikâyemiz kitabıyla favori yazarlarımdan biri hâline gelen Ashley Elston'un bu kitabı için de beklentim büyüktü. Heyecan ve gerilim dozu yüksek bir kitap olacağını düşünüyordum fakat yine bir hayaller/hayatlar durumu yaşadım. Çünkü kitap sakindi. Yaşadığı sıkıntılarla baş etmeye çalışan karakterlerin sıradan hayatlarını okuduk uzun bir süre. Ara ara farklı bir hikâye de araya girdi ama o da hiç merak uyandırıcı değildi ve esas konuyla da bir türlü bütünleşemedi. Evet, bir noktada olaylar birbirine bağlandı, hem de ne bağlanmak! Tahminlerimin nasıl boşa çıktığına şaşırarak okudum yaşananları. Beğenim de bu kısımlarda arttı zaten. Ama bunlar hep son 100 sayfada oldu işte. Kitabın neredeyse tamamı tekdüzeyken sadece son sayfaları heyencalı olunca hayal kırıklığı yaşadım ister istemez. Bu Bizim Hikâyemiz'in her sayfasını merakla ve diken üstünde okuduğum için bu kitaptan da aynı performansı beklemiştim sanırım. Görünen o ki yanlış bir beklentiye kapılmışım.
Şaşırmaya hazır olun
2024 6. kitabı
Okunma: 27 Ocak 2024 03:17
Ashley Elston okuduğum ikinci kitaptı ilk okuduğum kitabı Bu Bizim Hikayemiz di ve ben o kitaba bayılmıştım. Yalancı ormanın incelemelerinde çok iyi olmadığı yazılmıştı o yüzden ön yargılıydım ama bu kitap ve yazar yine önyargılarımı kırdı. Kitap mükemmel bir kurgu ile yazılmıştı. Son 50 sayfası uçup gitti. Hiç öyle bir son tahmin etmemiştim. Bu bizim hikayemiz de de sonuna şaşırmıştım ama böyle bir son hiç beklemiyordum. Umarım yazarın buna benzer başka kitapları da çıkar. (Ana karakter erkek haberiniz olsun benim haberim yoktu ilk okuduğumda)
Dedektiflik ve Gizem
2021 2. kitabı
Okunma: 01 Ocak 2021 17:53
Sel-lam, günaydınlar; Bugün de size Ashley Elston'dan okuduğum ikinci kitap olan yalancı ormanın incelemesini yapacağım. Nerden başlasam... Kitabın konusuyla ilgili bir şey yazmayacağım çünkü kitabın arkası yeterince özetlemiş kitabı, daha fazlası spoiler olur... Öncelikle burdan Ashley'ciğime tekrar teşekkür ediyorum bu harika kitap için. Yazarın eli (sadece bana mı öle geliyo bilmiyorum) o kadar güzel ki; kitabın bazı bölümlerinde hiçbir olay olmamasına, sakin geçmesine rağmen yinede birşeyler merak etmeye devam ediyorsunuz, bırakamıyorsunuz kitabı. Derslerim vs olmasa max iki günde bitirebileceğim bi kitaptı. Sonunda yani çözüm bölümünde kitapdaki bütün parçalar yerine otururken öyle şeyler yapmış ki yazarımız: ağzınız açık kalıyo, kapatamıyorsunuz... Yani okurken "Oha! Nası yani ya?" diye sordun kendime. 342 sayfaya iki hafta sığdırmış yazar. Çok zor kitap beğenirim, fakat okuduğum en iyi 342 sayfaydı diyebilirim ( yani benim için kesinlikle top 10 da) Nöhm: sonuç olarak aşırı sürükleyici bir kitap. O kadar çabuk bitireceksiniz kitabı çerezlik bir kitap zannedeceksiniz, ama bitirip de kitaba şöyle bi bakıp düşündüğünüz de "Vay be! Bu iyiydi, bayağı iyiydi." diyeceksiniz. Gidin, alın, okuyun desem kaç kişiye vesile olurum... Herkese iyi okumalar :) ( Not: bu incelemedekiler benim kendi düşüncelereim: beğenmeyebilirsiniz kitabı, ama beğenmezseniz de kitabı değil sizi ağzım açık izlerim .d )
2023 53. kitabı
Okunma: 31 Temmuz 2023 17:27
Bu Bizim Hikayemiz okuduktan sonra bu kitap için belli bir beklentim vardı ancak yanıldım ve pek de üzgün değilim. Öncelikle bu bir dram kitabı. Geçtiği ortamların sıcaklığı ve güzel betimlemeleriyle sizi sıkmasa da oldukça sıradan bir kitap olduğunu belirtmeliyim. En azından şu sıralar için çekilen tüm dizilerin konusu aşağı yukarı bu kitap gibi zaten şaşırdığım hiçbir olay da olmadı böylelikle. Ama okuduğuma pişman değilim ortamı gerçekten güzeldi.
Puan vermedi
Hikâye o kadar ustaca örülmüş ki sonunda her şeyin birbirine bağlanma şekli son derecede tatmin edici. Yalancı Orman uyandırdığı heyecanla çağdaş gizem kitaplarını seven okurlar için birebir. Sizi kesinlikle diken üstünde tutacak." —The Young Folks   “Günümüz aile dinamiklerini ve küçük şehir sınıf çatışmalarını içeren gerçekçi gizem romanlarını seven okurlar Yalancı Orman’a bayılacak.” —BCCB   “Merak uyandıran olay örgüsü ve bitmek bilmeyen sürprizleriyle bir çırpıda okuyacaksınız.” —Culturess   “Karakterleri okura yavaşça tanıtan, farklı bakış açıları arasında dengeli geçişler yapan ve olay örgüsünün hızının korumasına yardımcı olan geçmişten gelen bir hikâyeyle desteklenmiş harika bir gizem kitabı. Gelecekleri babası tarafından yok edilmiş insanların yanı sıra Owen’ın öfkesi ve davranışları hem oldukça anlaşılır hem de hikâyeyi tatmin edici bir sona götürüyor.” —School Library Journal (starred review)   “Elston’ın olay gerilimi, iç içe geçmiş hikâyeler ve büyüleyici bir gizem yaratma konusundaki ustalığına alışmış hayranlar, hayret verici bir sona tam gaz ilerlerken geçmiş ve gelecek arasında gidip gelen bu yeni romanını soluksuz okuyacaklar. Kendilerini kitaba o kadar kaptıracaklar ki heyecandan yerlerinde duramadıklarını fark edemeyecekler bile.” —Kirkus (starred review
·344 syf.·
2020 58. kitabı
Bu yıl okuduğum 59 kitap içinde çılgınlar gibi severek okuduğum kitap sayısı 8 ve bu kitap daha ilk 150 sayfasında, ilk 3'e girdi dersem sanırım bu birçok kişi için kitabı sepete atmaya vesile olacaktır. Ne kadar zor beğendiğimi bilmeyen yok. Bu durumdan bir yandan memnunum, bir yandan da sevecek kitap bulmakta zorlandığım için muzdarip ama böyle harika kitaplar okuduğumda ilk kısım hep ağır basıyor. Yazarın bizde çevrilen ilk kitabı Bu Bizim Hikâyemiz'i de çılgınlar gibi sevmiş, tanıdığım herkese aldırmak için elimden geleni yapmış, bir sürü kişiye de hediye etmiştim. Sanırım yeni önerim, hediyem ve darlamam Yalancı Orman için olacak. Owen Foster, lise sona giden -aramızdaki 9 yaşa rağmen şak diye düştüğüm hayali, hayatımın erkeği part 37437437478, tamam sakinim- esas karakterimiz. Annesinin okuluna yaptığı beklenmedik ziyaretin ardından hayatı tepetaklak olur ve geriye birçok soru işareti kalır. Yatılı okulunu bırakıp annesiyle birlikte yaşadıkları kasabaya dönmek zorunda kalır ve burada hayatının hiç de bildiği gibi olmadığını, çözmesi gereken bir sürü sorun olduğunu öğrenir. Böylece aile sırlarının peşine düşer ve olaylar, olaylar, olaylar. Açıkçası Ashley'nin kitapları hakkında yorum okumak çok tehlikeli. Kitapla ilgili ne söylense, buna karakter isimleri de dahil, spoiler olur. O yüzden kimin yorumunu okuduğunuza dikkat edin derim ben çünkü birçok okuyucu, yorumla kitap özeti arasındaki farkı bilmiyor. Ben de spoiler vermemek için olabilecek en geniş kapsamda kitabın konusunu vermeye çalıştım size. Sadece şunu söyleyeyim: Genç kurgu, hafif polisiye, tatlış düzeyde aşk ve birtakım sırlar ve entrikalar üzerine akıcı bir kitap okumak ister misiniz? O hâlde neyi bekliyorsunuz? Hemen koşup alın ve harika bir 342 sayfa okuyarak mutlu olun. İçindeki aşk, aile bağları
2023 2. kitabı
Okunma: 17 Şubat 2023 16:03
Bu kitap hakkında ne yazmam gerektiğinden emin değilim, ama yine yazardan güzel bir kitap okumuş olduğum için mutluyum. :') Yazardan okumuş olduğum 2.kitap. Yalancı Orman'ı, Bu Bizim Hikayemiz'den önce okumuş olsaydım eğer daha fazla seveceğimden eminim. Çünkü Bu Bizim Hikayemiz bambaşka bir kitaptı benim için, üst düzeylerde bir gerilim-gizem romanıydı. Bu kitap için beklentim de buydu aslında. Bir gerilim romanı okumayı beklerken, aslında kitabın gizem ve dram arasında gidip geldiğini fark ettim okurken. Buna rağmen kitabı sevdim. Konuyu anlatmam olanaksız. Çünkü karmaşık olaylar zinciri var diyebilirim. Yazar geçmişten flashbackler yaparak olayları hızlı ve etkili kavramamıza yardımcı oluyor aslında. Bu hikayede tek üzüldüğüm tek kişi kesinlikle Noah oldu. Onun başından geçen talihsiz olaylar ve kendisinin iyi bir insan olmaya çalışması beni fazla etkiledi. Bu durum yazarın dilinden de kaynaklanıyor olabilir. Emin değilim. :) Herşeyin Noah için iyi bitmesini bekledim aslında, kitabın sonunda ise bir şeylerin yerine oturduğunu gördüğümde tebessümüme engel olamadım. Kitabı okumayan okuyuculara tavsiye eder miyim? Kesinlikle ederim. Yalnız Bu Bizim Hikayemiz romanından önce bu kitabın okunmasını da bir yandan tavsiye etmiş olayım. Kitapla kalın.
2022 36. kitabı
Çok büyük beklentilerle başladığım yalancı Orman şaşırtmadı ve bu yılın en iyi kurgularından biri oldu benim için. Yazarın daha önce "bu bizim hikayemiz" kitabını ve kitaba dizilen methileyeleri duymuş ama okumak bir türlü nasip olmamıştı, kısmet yalancı ormanaymış. Aslında başlamadan çok benlik olmadığını düşünmüştüm çünkü arka kapaktaki tanıtım yazısı pek heyecan verici değildi. Lakin kimde görsem öve öve bitiremiyordu o yüzden tereddütle de olsa başladım. Başladıktan beş saat sonra da bir çırpıda bitirdim. Özellikle sonlara doğru "acaba şimdi ne olacak?" diye yerimde kıpır kıpır kıpırdandığımı da söylemem lazım. SPOİLER Şimdiii... Bu kadar övdüm ettim ama aklıma yatmayan bir durum var. Maggie ile Gus birbirine çok yakın. O kadar yakın ki Maggie, Gus'a düzenli aralıklarla oğlunun fotoğraflarını gönderiyor. Hatta ona mektup bile yolluyor. Ki bu fotoğraf ve mektuplar çok eskiden kalma da değil, son fotoğraf günümüzden altı ay önce gönderilmiş. Madem bu kadar yakınlar, Maggie kasabaya geri döndüğünde neden bir defa bile Gus'ı ziyarete gitmedi? En kötü telefon edebilirdi. Hadi diyelim başta gitmedi, oğlunu işe aldığını öğrendikten sonra iletişim kurmalıydı. O kısım bayağı saçma ve tutarsız olmuş açıkçası. Bu kadar ustalıkla işlenmiş bir kurguya yakışmayacak bir hata olduğu için bir puan kırıyor ve kitaba 9 veriyorum. Herkese iyi okumalar:)