Jack McEvoy #2

Sıralamalar

Jack McEvoy #2
·419 syf.·
2023 2. kitabı
Jack McEvoy serisinin ikinci kitabıdır. Serinin birinci kitabı Şair dir. Bu kitap uzun bir aradan sonra Türkçe olarak Nemesis yayınları tarafından basıldı. Seri iki kitaplık bir seri bu kitap ile tamamlanmış oldu. Şair kadar aksiyonlu bir kurguya sahip olmasa da okunabilecek Connelly kitaplarındadır. İlk kitaptaki Rachel'in bu kitaba da dahil olmasıyla kurgunun hareketliliği biraz daha artıyor. Akıcı bir anlatımla sade bir şekilde olaylar anlatılmış. Umarım Connelly yazmaya devam eder. Bende okumaya devam ederim.
The ScarecrowMichael Connelly · Little, Brown & Company · 200959 okunma
2023 150. kitabı
Öncelikle Nemesis Yayınları bu kitabı rastgele yayınlamış. Çeviri ayrı kötü, editörlük ayrı kötü. Mesela aynı odada iki kişi arasındaki mesafeyi kilometreyle birimlemek nedir? Neyse... Kitaba 7 puan verme nedenim finalin çok oldu bittiye gelmesidir. Bir Connelly kitabının final bölümünün tesadüfle başlaması alışık olmadığımız bir şey. Polisiye edebiyat dediğimiz şey bu değil. Finale kadar her şey güzeldi, keyifliydi.
2025 28. kitabı
Okunma: 14 Şubat 2025 14:46
Korkuluk- Michael Connelly On yıl kadar önce kardeşi Sean'ın şüpheli ölümünü araştıran gazeteci Jack McEvoy, Şair olarak bilinen katil hakkında eksiksiz bir kitap çıkarmıştı.Üstelik McEvoy katil hakkında kitap yazmaktan fazlasını yapmıştı: Onu dünyaya ifşa eden gazeteciy­di. Jack'in hızla gelişen olaylarından sonra bu sefer on altı yaşındaki uyusturu satıcısı Alonzo Winslow ismindeki bir çocuğun, müşterilerini boğarak öldürme suçundan cinayet davasında gerçek katil olup olmadığını, değilse kimin katil olduğunu bulmak için araştırmalarını okuyoruz. Bu arada gazete işine son vermiş ve Angela Cook isminde yeni bir kadını egitmesi için süre tanımıştı. Ama Jack emekliliğe ayrılmadan önce Pulitzer Ödülü alıp gitmek istiyordu. Jack; kendini buyuk bir haberin icinde bulurken FBI ajanı Rachel Walling ile tekrar bir araya gelir. Şairle arasında olanlardan sonra tehlikenin farkında olsa da meçhul katilin peşinden geldiklerini bildiğini tahmin etmez. Bu seriyi polisiye gerilim severlere öneriyorum... -"Dünya adil değil." - Hayatın işleyiş şekli bazen tuhaftır. -"Dünya hastalıklı bir yer işte." -Ufukta milyarlarca ışık vardı ve hepsi bir araya getirilse dahi bazı adamların kalplerindeki karanlığın aydınlanamayacağını biliyordum. - Hiç kimse birbirini o kadar iyi tanımaz.
2023 33. kitabı
Okunma: 27 Mayıs 2023 17:19
Serinin ilk kitabı olan şair kadar akıcı değildi maalesef. Connely kitapları genelde bir solukta okuduğum kitaplar olur ancak bu kitap Rachel konuya dahil olana kdr bana biraz sıradan heyecansız durağan geldi. Yine de bu türü sevenler ve henüz bu türle yeni tanışanlar için tavsiye edebileceğim bir kitap.
1000k

Michael ConnellyYazar · 32 kitap
Michael Connelly (21 Temmuz 1956, Philadelphia, Pennsylvania) dedektiflik romanı ve diğer suç kurgusu alanlarında yazan ABD'li yazar. LAPD dedektifi Hieronymus "Harry" Bosch ve suç uzmanı Mickey Haller karakterlerine ilişkin eserleri vardır. Yapıtları, 35 dile çevrilmiş, kendisine "Yılın Gerilim Yazarı" ödülünü iki kez (2003 ve 2004) getirmiştir. Connelly, aynı zamanda eski bir Los Angeles Times polis muhabiridir. Romanlarında geçen mekanlar da Los Angeles'taki mekanlardır.