The Secret #1

The Secret

Rhonda Byrne

2023 67. kitabı
Okunma: 29 Aralık 2023 21:05
SECRET: Eksik verilmiş gerçek bir sır ! Çok tehlikeli bir kitap ! Kısaca şöyle: bir şeyi gerçekten isterseniz onu elde edersiniz. Bu kitapta sizlere bir şeyleri isteyip elde edebilmenin yollarını anlatıyor. Aynı şeyi "Kuranı Kerimde" anlatıyor bu bir gerçek. Ozaman neden bu kitap tehlikeli ? Şöyle ki kitapta bedellerden bahsetmez Bir şeyi isteyebilir arzu edebilir hayal edebilirsiz ve bu şekilde onu elde edebilirsiniz ama İstediğiniz herşeyin bir bedeli olur ! Ve bedeller mükafatlardan önce gelir. Kitapta bedelerden bahsetmediği için tehlikelidir. Okunmasını herkese tavsiye etmem ! Okuyan kişininde muhakkak zırh kuşanmasını gerektiği kanatindeyim. Puan 10/9
2019 34. kitabı
Bana göre kişisel gelişim alanında kitap okumak isteyenler için ,okunacaklar arasında ilk sıralarda olan kitaplardan biri oldu. Kitabın asıl anlatmak istediği şey olumlu düşünmek ve tabiki çekim yasası. Hatırlarsanız geçen ay çekim yasası adında bir kitap okumuştum ve orada da bu yasanın ne olduğu , nasıl işlediği anlatılıyordu... Tekrar üstünden geçecek olursak neydi bu çekim yasası ? Evren bir aynadır , düşündüklerimizi bize geri yansıtır desek yeterli olur sanırım :) O kitapta anlatılanların çok daha fazlası var bu kitapta ... Ve yazar öyle güzel yazmış ki kitap sizi içine alıyor ve elinizden bırakmak istemiyorsunuz.Kitabın içerisinde en bilinen bilim insanlarının (einstein,newton,graham bell vs.) bile bu büyük sırrı bildiğinden bahsediyor ... Aslında sadece onların değil herkesin bildiği fakat çok çok az insanın uyguladığı Sır’rı işte bu kitapta anlatmışlar. Evreni,enerjileri,frekansları nasıl lehimize çevirebiliriz hepsi anlatılmış ... İstemek. İşte en önemlisi bu . Öncelikle istemek daha sonra inanmak ve en sonunda almak... Rabbimiz de öyle buyurmuyor mu zaten ? “Kullarım sana beni sorduklarında bilsinler ki şüphesiz ben yakınım, bana dua ettiğinde duacının dileğine karşılık veririm. Şu halde benim davetime gelsinler ve bana iman etsinler ki doğru yolu bulalar.” Bakara 186. Ayet İsteyin diyor ... Dua edin diyor ... Allah’a güvenip , inanarak,ısrarla istemek ,süreçte sabretmek ve en önemlisi de şükretmek ... Haline şükreden insanların farklı farklı konular da neler başardıklarını hepimiz çevremizde görmüşüzdür... Özetle birçok şey öğrendim kitaptan , sadece tekrara düşmesi kitaba biraz pürüz katmış , hepsi bu.
Eğitim
2020 9. kitabı
Bu kitapla tam olarak kötü ruh hallerimden, kasvetli günlerimden bir sıyrılışım diye bilirim. elimde sihirli bir lamba var ve ben ne istersem ona söylüyorum, oda bana sunuyor 🤍
Evren’in SIR’rını anlatan kitap
2025 7. kitabı
Okunma: 29 Mart 2025 00:00
Bu kitabı neden bu kadar geç okuduğumu bilmemekle beraber çok çok beğendim . Kitabımız Çekim Yasası’nı ve bu yasadan nasıl yararlanabileceğimizi anlatıyor . Her şeyi ama her şeyi sadece zihin gücü ile isteyip , inanıp sanki olmuş gibi zihnimizde canlandırınca o şeyin bize nasıl geleceğini ve bu yasayı her yerde her konuda her insanın başarı ile gerçekleştirebileceğini anlatıyor . Çünkü her birimiz bir enerjiyiz ve enerji yok edilemez yoktan var edilemez . Sadece form değiştirir . Sürekli negatif düşünüp kötü cümleler kurarak dahası kendimizi bile sevmeden iyi şeylerin olabileceğini nasıl düşünebiliriz ki ? Hepimiz şu cümleleri kurmuşuzdur : korktuğum başıma geldi , bugün tüm aksilikler beni buldu vs Çünkü negatif düşünce negatifi çoğaltır olumlu düşünce ise olumluyu . Eğer param yok dersen yokluk enerjisinde olursan ya da cildini , saçını beğenmezsen evren bunu emir kabul eder ve cümlelerini onaylar . Senin isteyip istememen ile ya da o şeyin olumlu olumsuz olması ile ilgilenmez . Tıpkı bir ayna gibi düşünürsek sen gülümseyerek bakarsan aynada gülümseyen seni görürsün ;) Şikayet edip , somurttukça da şikayet edeceğin şeyler çoğalır . Ben negatif düşünen pesimist yönü ağır basan bir insan(dım) bu kitaptan sonra artık Sır’rı biliyorum ve var gücümle de onu kullanmak için çalışmalara başladım . İyi okumalar :)
The Secret/Sır
·198 syf.·
2022 30. kitabı
Hayel gücü ile gerçeklik arasındaki o ince bağlantıyı keşfetmek isteyenler için harika bir kitap.İçeriğindeki metotlar yadırganmayıp uygulanırsa sevebileceğiniz bir kitap.
1000k
2019 16. kitabı
Böyle bir kitaba neden düşük puanlar verilir anlamıyorum?? Beynimize neyi kabul ettirirsek bir süre sonra o şeyi gerçek zanneder ve ona göre davranır .. Neye odaklanırsak, neyi çok fazla düşünürsek bir süre sonra o oluruz .. Aslında anlatımda kolay, uygulamada zor bir olaydan bahsediyor ki bu olaya kesinlikle inanıyorum. İnanmadan başladığımız hiçbir işte başarılı olamayız çünkü beynimiz bile henüz buna ikna olmamıştır .. Ne yaparsak yapalım inanarak yapalım ve bu kirabı başucumuzdan hiç ayırmayalım derim .
2025 10. kitabı
Kitabın temel iddiası şu: “Düşüncelerimiz, hayatımızı şekillendirir.” Yani düşündüğün her şey – olumlu ya da olumsuz – evrene bir sipariş gibi gider. Ve evren de bu siparişi sana sunar. İtiraf edeyim biraz fazla “pembe rüya” gibi. Ama sonra fark ediyorsunuz ki; Aslında bu kitap sadece dilek tutmayı değil, düşünce gücünü disipline etmeyi öğretiyor. Yani şu çok basit ama çarpıcı fikri: “Hayat sana karşı değil; seninle beraber yaratılıyor.” Dilek dilemek yetmiyor; onu hissedeceksin, hayal edeceksin, sanki olmuş gibi davranacaksın. Ve sonra, onu gerçekleştirmek için gereken adımlar bir bir önüne serilecek. Ama sadece oturup bekleyerek değil. Çünkü “sır”, hayal etmekle birlikte harekete geçmeyi de kapsıyor. “Sen düşündüğün, hissettiğin ve hayal ettiğin kadar varsın.” Bu kitabı okuduktan sonra her şeyi kontrol edemesem de, bakış açımı seçebileceğimi hatırlattı bana. Kendi içimde kurban gibi hissettiğim anlarda, düşüncemi yönlendirmeyi ve en azından o anı dönüştürmeyi öğretti. Eğer zihnimin içinde daha güzel bir hayat kurabiliyorsam, onu gerçek hayata da taşıma gücüm var.
·195 syf.·
2020 17. kitabı
Filmdeki sözlerle harfiyen aynı. Ne bir eksik ne bir fazla. Filmi izlemeniz sizi daha çok etkileyecektir. Bunu bir edebiyat öğretmeni olarak söylüyorum, evet. Çünkü sıfır verimdi kendi adıma.
2022 6. kitabı
Bu aslında, Milyonların konuştuğu kitap... Aslına bakarsanız bu kitap an'ı yaşamayı, net-planlı olmayı, geçmişe takılı kalmamayı, pozitif olmayı ve pozitif ortamlar yaratmamız gerektiğini anlatıyor. En çok üzerinde durduğu konulardan biri de şükretmek. Şükretmeden, elindekinin kıymetini bilmeden, isteklerinin(dileklerinin) gerçekleşmeyeceği anlatılıyor. Avuçlarımın içinde tuttuğum Büyük Sır Asırlar boyunca elden ele dolaşmış. Ona gıpta ettiler. Sakladılar. Kayboldu, çalındı ve inanılmaz paralara satın alındı. Tarihin en önemli kişilerinden bazıları bu yüzyıllar yaşındaki Sır’rı çözmüştü. Platon, Galileo, Beethoven, Edison, Carnegie ve Einstein’ın yanı sıra kimi kaşifler, teologlar, bilim adamları ve büyük düşünürlerin çoğu Secret’a hakimdi. Sır, şimdi dünyaya açıklanıyor. “Secret’ı öğrendikçe istedikleriniz en asıl sahip olabileceğinizi, nasıl istediğiniz her şey olabileceğinizi, ya da istediğiniz her şeyi nasıl yapabileceğinizi anlayacaksınız.
Başka bir pencere
2023 1. kitabı
Daha erken tanışmak istediğim ama aynı zamanda hiçbir şey için geç olmadığını bana anlatan kitap. Kitaplığımdaki en değerli kitaplardan biri.. Rhonda Byrne
Düşünce

Rhonda ByrneYazar · 10 kitap
Rhonda Byrne (d. 1951), Avusturalya'lı Televizyon yazarı ve yapımcısı. Belkide en bilinen çalışması The Secret (Sır) adlı kitabı ve aynı adla sinemaya uyarlanan filmidir. Aynı zamanda Sensing Murder adlı TV programının da yapımcısıdır. Australia's Herald Sun gazetesinde yayınlanan bir makaleye göre Rhonda, aynı zamanda Avusturalya TV dizisi Dünyanın en güzel reklamları ve Evlen benimle adlı TV probramlarının da yapımcısıdır. 2007 yılında Byrne, Time Dergisi'nin Dünyanın En Etkili 100 Kişisi listesine girmiştir.