Tamam, ilk kitabın aksine burada daha fazla mantık ve akış vardı. Daha bireysel kısa hikayeler şeklinde kurulmuştu ve bence birbirine bağlanmayan hikayelerde aynı kişileri görmekten daha iyiydi. Son üç hikaye birbirine bağlantıydı sadece ve bunlar da güzel bağlanmıştı. Birinci ciltle taban tabana zıt şekilde bunu beğendim.
İtiraf etmem gerekirse 1. ciltten daha keyif alarak okudum 2. cildi. Olaylar daha hızlıydı bana göre. Çok keyifle okudum. 3. cildi Türkçeye çevrilirse hemen alıp okuyacağım.
Jinji İto'nun neredeyse çeyrek asırda çizdiği Tomie'ye dair nacizane bir inceleme yazım olacak.Tomie eşsiz bir güzellikte ve bu güzelliğinin oldukça farkında olan bir genç kız.Özellikle erkeklerin Tomie'yi "çok sevdikleri için" öldürmelerini ve tıpkı bir öglena gibi bölündükçe çoğalan ölümsüz Tomie'nin de çoğunlukla geri dönüp aldığı intikamları anlatır. Belli bir hikaye üzerinde devam etmeyen farklı bölümler şeklinde olan yer yer rahatsız edici ve ürkütücü olan bu iki kitap korku mangası sevenler için ideal.Okunmasını belli bir yaş üstüne tavsiye ederim.
Bu kitapla ilgili çok bir yorumum yok aslında,biraz beklentim yüksekti.Öyle dense de psikoloji bozan bir kitap olduğunu düşünmüyorum.Çok çok daha rahatsız edici olacağını düşünmüştüm.
İlk kitabını okurken aklıma direkt Nanno geldi,meğer bu kitaptan uyarlanmış.Ama Nanno,Tomie yanında gerçekten melek kalıyor.En azından Nanno belirli bir kitleye ulaşıyor ama Tomie öyle değil.İkonik bir karakter,çizer öyle çizmiş ki her sayfada çok güzel demekten kendimi alamadım.Tomie gerçekten göz alıcı,erkeklere hak veriyorum.
İkinci kitabı daha çok hoşuma gitti sanırım.Filmlerine de bakayım dedim ama çok fazla var artı olarak animesi de bulunmakta.Şimdilik erteliyorum.
Kitabın ilk cildini okuduktan sonra uzaklaşmak için can attığım bir seri olmuştu. İkinci cildi de bitirince kesinlikle diyorum ki bu kitap bitmeli ama Tomie’nin ölmesi lazım. Erkekleri baştan çıkarıp kendi çıkarına göre kullanan bu kadın gibi görünen canavarın sonu asla gelmiyor, öldükçe diriliyor. Her erkeği bir şekilde etkilemeye başlayan “canavar” sevgilerini kazanıyor ve erkekler onu öldürmek için can atıyor.
Çizgi romanın içindeki her olay örgüsü birbirinden bağımsızdı ta ki son üç bölüme gelince… en sevdiğim kısım bu oldu çünkü gerçekten Tomie’nin sonunun geleceğine inandım… Hiçbir şekilde ölmeyen Tomie, bir adamın varsayımına göre yaşlanarak ölenecekti, bunun için çok mücadele verdi ölümünün önüne geçerek onu canlı canlı betona gömdü… Sonunda ise yaşlanan adam onu yaşlandığı hayali olarak gördü ama yanında bu emel uğruna yaşamını sürdüren diğer kadın onun orada olmadığını söyledi :D
Kitabın bir cildi daha var orada Tomie ölecek mi acaba ölse de kurtulsak diyorum çünkü bu egoist korkunç kadın dehşet saçıyor. Erkekleri kullanarak en sevdiği şeyleri aldırıyor onlara en sevdiği yemek de havyar ve kaz ciğeri :D bu kitabın çoğu yerinde geçen bir isteği.
Son cildi umarım ki bu hikayeyi bitirmiştir.
Güncelleme: Tomie’nin üçüncü cildi yokmuş… çok üzüldüm ya kurtulamıyoruz asla şundan, bunun son kitap olduğuna inanamıyorum.
TOMİE
Bu manga serisini ve mangakanın tüm mangalarını çok seviyorum :) korkutucu çizimleri var herkesin zevkine hitap etmeyebilir ama benimkine kesinlikle ediyor <3
Korku ve gerilim sevenler için kaçırılmayacak bir eser. Birinci ve ikinci cilt resmen doyurucu bir şekilde sizi bu tarzda duygular yaşatıyor bu tarz okumayı sevenler böyle bir eseri okumaktan sakınmasın, gayet başarılıydı bu konularda sonu daha iyi olabilirdi ama yine de okumaya değer. Baya bir gerilim ve sakıncalı olabilecek durumlar var.. Yaşı 18 altında olanlar kesinlikle okumasın. Rüyalara bile işleyebilecek, kareler mevcut...
Tomie’nin ikinci cildinde beni asıl sarsan şey artık onun geri dönüp dönmeyeceği değil; kaç farklı biçimde geri dönebileceğidir. İlk kitapta bedenin parçalanması bir şok etkisi yaratıyordu, burada ise tekrar eden bir yasa gibi işliyor. Sanki ölüm, Tomie evreninde istisna değil, sıradan bir durak hâline gelmiş. Bu da korkuyu biyolojik olmaktan çıkarıp metafizik bir düzleme taşıyor.Bu ciltte Tomie artık tekil bir figür olmaktan çok, çoğalan bir ilke gibi hareket ediyor. Aynı yüz farklı bağlamlarda beliriyor; her seferinde aynı ben, aynı bakış, ama başka koşullar içinde. Bu durum beni şu soruya götürüyor: Kimlik nedir? Bedensel süreklilik mi, hafıza mı, yoksa yalnızca tekrar eden bir form mu? Eğer bir varlık sonsuz kez yeniden üretilebiliyorsa, hâlâ “biri” midir, yoksa artık bir kategoriye mi dönüşür?
Junji Ito burada neredeyse Platoncu bir tersyüz etme yapıyor gibi geliyor bana. Tomie tek bir özün kopyaları değil; kopyaların kendisi öz hâline geliyor. Orijinal diye bir şey kalmıyor. Her Tomie hem gerçek hem de sahtedir. Bu, modern dünyadaki kimlik çoğalmasını, dijital avatarları ve sürekli yeniden kurulan benlikleri düşündürüyor.İkinci ciltte erkek karakterlerin Tomie’ye duyduğu arzu daha da mekanikleşir. İlk kitapta tutku bireysel bir delirme hâliyken burada neredeyse otomatik bir refleks gibi işler. Bakış, isteme, sahip olma ve yok etme arasında kısa devre oluşur. Sanki özgür irade devre dışı kalmıştır; arzu artık bir seçim değil, programlanmış bir dürtüye dönüşür.Bu noktada Tomie’nin kendisi de yalnızca fail değildir; kendi çoğalmasının tutsağı gibidir. Parçalanmak onun için bir son değil ama bir kurtuluş da değildir. Aynı yüzün tekrar tekrar sahneye sürülmesi, bana sonsuzluğun bir armağan değil, varoluşsal bir kapan olduğunu düşündürüyor. Heidegger’in ölümle kurduğu
Jinjo bey ne yaptınız yahu? 24 yıl ne demek, ilk chapterlarda herkesin güzel bulduğu Tomie'yi güzel bulamadığım için sorunlu hissetmiştim ama bu chapterım 24 yıla yayıldığını görmek devamla değişen ve gelişen bir Tomie çizimi gördük aslında. Nereden çıktı bu Tomie bilinmiyor fakat acıması yok. Kendinden başka kimseyi düşünmüyor, akıcı ve güzeldi. 2 saat bile sürmeden 2 cildi de okudum..Güzel bir korku mangasıydı.
Ölmek bilmeyen farklı farklı şekillerde yeniden doğan Tomie'yi okumaya devam ediyoruz.
İkinci cilt de ilk cilt gibiydi. Tomie'nin farklı farklı hikayelerinden oluşuyordu.
Junji Ito (31 Temmuz 1963 doğumlu), Japon korku manga sanatçısı. En dikkat çekici eserlerinden bazıları, ölümsüz hayranlarını kızgınlıklarına sürükleyen ölümsüz bir kızın hikayesini anlatan bir dizi Tomie, spiral takıntılı bir kasaba hakkındaki üç ciltli serisi olan Uzumaki ve balıkların kontrol edildiği iki ciltlik bir hikaye olan Gyo'yu ve Manga Koleksiyonunu içermektedir.