Herkese selam. Her cildine ayrı bayıldığım canım bitanem Trace mangamın 3. cildiyle geldim. Bu manganın kurgusu dışında en beğendiğim şey içerisinde adli tıpla ilgili minik minik bilgiler vermesi. Zaten alana ilgim büyük bir de böyle başlangıç seviyesinde yer verdiği bilgilerle seni Fransız kılmıyor. Resmen sen de bir adli tıp uzmanı olup çıkıyorsun. Kurguya birden dahil olup vaka çözüyorsun. Bu mangamızda ölüm sertliği, rigor gevşemesi, cesede gelen kurtçukların yumurtalarından cesedin kaç saatlik olduğu bilgisini, ceset çürüse bile çürümesi en zor doku olan tırnaklardan dna analizi yapılabildiği, dna profili oluşturmayı, maktulün saç köklerinden ölümle dökülme mi yoksa bir çekiştirme sonucu mu kayıp yaşadığı gibi bir sürü ve benim muhtemelen buraya yazmayı unuttuğum değerli bilgiler öğreniyoruz. İnsanların %99,9'unun aynı dna dizilimine sahip olmasına rağmen %0,1’lik kısmının diziliminin farklı olmasının bizi farklı kıldığı bilgisiyle muazzam bir ağız açıklığı yaşadım. Böyle gözlerimden yıldızlar falan çıktı. Haydi biraz da bu cildin konusundan bahsedeyim; önceki ciltlerde Mano'nun tüm ailesinin katline sebep olan olayların arkasındaki perdeyi yavaş yavaş aralamaya başlamıştık. Tüm hızıyla 3. ciltte de devam ediyoruz. Bu ciltte Mano'nun sürekli konuştuğu mentorunun kimliğini, kız kardeşinin başına gelen hazin olayı, bu hazin olayla bağlantılı üç kişiden ikisiyle kendi yöntemleriyle hesaplaşmalarını okuyoruz. Bir yandan kendi geçmiş hesaplaşmaları devam ederken diğer yandan yeni gelen adli vakalarla da ilgilenen Mano, yıllardır bir gruba ve bir yere dahil olamamanın verdiği yalnızlığı bebek adımlarıyla Sawaguchi'nin sayesinde üzerinden atmaya başlıyor. Çok seviyorum bu arada ikisini. Biraz zaman alacak bu çiftin aşkı. ^_^ Olsun bebek adımları iyidir, sağlamdır. 4.