Trendeki Adam

12 Ekim 2020
Delidolu

2022 42. kitabı
Okunma: 01 Aralık 2022 13:08
Öncelikle, kitabı okurken depresif bir ruh halinde olduğum için ister istemez Michael'la kendimi biraz özdeşleştirdim. Bu yüzden kitabın sonunu daha bir merakla bekledim. Gerçek hayat zaman zaman daha acımasız olsa da her zaman bir ışık bulabileceğimizi, kendimiz ve hayatımız için çabalamamız gerektiğini anlatıyor. Sokakta, trende gördüğünüz herhangi bir insanla yaptığınız küçük bir sohbet onun hayatını temelinden etkileyebilir. Küçük tesadüfler bazen birilerinin hayatını kurtarabilir. Her insan küçük ya da büyük sorunlar yaşar ve tam her şey bitti dediğiniz anda küçük bir işaret tüm hayat enerjinizi size verebilir. Ben kitabı sevdim sizin de hayata dair ufak bir işarete ihtiyacınız varsa sevebilirsiniz.
Edebiyat & Roman
2020 20. kitabı
Okunma: 03 Aralık 2020 12:12
Doğum günü hediyesi olarak girdi bu kitap hayatıma. 2-3 günde bitirdim. Kitap ile ilgili ilk yorumu yapacağım için heyecanlı hissediyorum. Ah Michael. Aslında ne kadar güçlüsün... Konuşmaya, anlatmaya, sevgiye ihtiyacın var. Hayatta hiçbir karşılaşma tesadüf değil. Hayatımıza giren her şey; bir şeyler öğretiyor ya da bir işareti ifade ediyor. Bazı işaretler geçmişe götürüyor. Acılarımıza ya da komik anlara... Geçmişe gitsek bile orada takılı kalmamalıyız. Atlamadığımız ya da içten içe acı çektiğimiz konuları, bilinçaltının bize söylemek istediklerini anlayıp çözümlemeliyiz. Kendimizi iyileştirmeliyiz. Paylaşmalıyız. Her zaman yere güçlü basmalıyız ve sevgi ile kalmalıyız. Sevgili Micheal bana bunları öğrettin. Maria senin kurtarıcı meleğin oldu. Çok sevindim. Ama isterdim ki gerçek hayattaki Michael da şu an aramızda olsaydı. Bir şekilde kendisine ulaşmak isterdim. Trendeki Adam, hayatın içinden, kendinizi de yer yer bulacağınız bir kitap. Sevgili okuyan, iyi ki varsın.
2021 173. kitabı
Okunma: 15 Mayıs 2021 09:05
14.05-15.05.2021 Kendimize, geçmişimize, pişmanlıklarımıza ile hesaplaşmalarımız bir yolculuğa benzer. Yazar da böyle düşünmüş olmalı ki ana karakterimizi bir trende yolculuğa çıkarmış. Her bir istasyon veya her bir vagonda yepyeni sorgulamalar yeni düşünceler tek amacın bu hayatı bitirmek olduğunu düşündüğü noktada daha da sıkı sarılmak hayata. Hayat biraz da vazgeçmeme savaşı. Hep bir mücadele. Bazen havlu attım derken silkinip yeniden başlama. İşte bütün bu düşünceler çok güzel bir kurguya misafir oluyor. Bi şans vermelisiniz. Keyifli okumalar. #readingismycardio #aslihanneokudu #okudumbitti #2021okumalarım #okuryorumu #kitaptavsiyesi #neokudum #delidolukitap #trendekiadam #andrewmulligan
Babil’in Yorumu
Puan vermedi
Yaşlanmaya başlamış yalnız bir adam Michael; dünyada ancak kendisine yetecek kadar bir yer edinebilmiş, çabalarına rağmen etrafındaki insanların neşesine ortak olamamış. Bir gün, tek odalı dairesinden çıkıp son yolculuğu olmasını umarak tren istasyonuna varıyor... Andrew Mulligan, ölümle yaşam arasında mütereddit kalmış Michael’ın, yaşamın belirsizliğinden doğan cilvesiyle örülü iki gününü anlatıyor Trendeki Adam’da. İncelikli üslubuyla okurunu kahramanıyla aynı vagona bindirip onunla yolculuk etmeye mecbur bırakıyor; okur da Michael’ın tanıştığı diğer yolcuların hikâyelerine kulak misafiri olmaktan alıkoyamıyor kendisini. Ve böylece, birbiri ardına gelen darbelerin altında ezilerek küçücük kalmış birinin varlık mücadelesini, kendisini her seferinde hissettirmekten çekinmeyen kuvvetli bir umudu paylaşıyor.