Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Türk Dış Politikası Tarihi

Kemal H. Karpat

Türk Dış Politikası Tarihi Gönderileri

Türk Dış Politikası Tarihi kitaplarını, Türk Dış Politikası Tarihi sözleri ve alıntılarını, Türk Dış Politikası Tarihi yazarlarını, Türk Dış Politikası Tarihi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kısacası Türkiye ne İslamdan ve Türklükten ne de Batı tarzı modernleşmeden vazgeçebilir.
Sayfa 12
Çoğu bürokrat olan bu modernleştiriciler, inancı ne olursa olsun , gerçekten özgür bireyin muhalefetinin, otoriter bir devlet adına uygulanan bir otoriteye körü körüne itaat etmekten daha kıymetli olduğunu anlayamadılar!!
Reklam
Kemal H. Karpat
"Türkiye özgürlük ve ilerlemeye adanmış gelişen, ilerleyen demokrasi imajını sürdürebilirse, sadece AB’ye katılmayı başarmakla kalmaz, dünya işlerinde de daha fazla söz sahibi olur.”
"İslâm, Müslüman veya İslâmi gibi terimlerin ülkelerin dış politikasını değil sadece bireylerin kültür ve inancını ifade ettiğini daha en baştan belirtmeliyiz” 
Bir Azeri günün birin de..
Avrupa iyi arabalar yapıyor ve biz de onlara bu arabaları çalıştıracak petrolü veriyoruz. Payımızı aldığımız sürece iyi bir antlaşma bu.
Türkiye 'nin dış politikası ülkenin siyasal rejimini ve ideolojisini belirlemede temel bir etkendir.
Reklam
Tarih, Türkiye 'yi dünyanın en stratejik ve oldum olası en çok göz dikilen coğrafyasına yerleştirerek ona son derece cömert davranmış ve aynı cömertlikle sınamıştır..
Net
Atatürk, İslam 'ı Türkiye' de gerici etkilerden arındıran ve böylece gerçek inancın ruhunu yeniden canlandıran bütün Müslüman reformcuların en büyüğüydü.
Bu gün Türkiye 'nin en büyük zaafı, ileri görüşlü, meselelere derinlemesine nüfuz eden ve iyi yetişmiş liderlerden yoksun olmasıdır.
İttihatçı liderlerin arasında en mütevazi kökene sahip olanları Talat paşaydı. En az eğitim görmüş olanlarıydı, ama aynı zamanda en erdemlileriydi. Öldüğünde ardında neredeyse hiçbir servet bırakmadı..
Reklam
Türkler Almanya 'yı hem küstah hem de kendi çıkarları uğruna her an Osmanlı çıkarlarını satılığa çıkartmaya hazır bir ülke olarak görmekteydi. Almanlar ise Türklerin can çekişen imparatorluklarını yaşatmak için Almanya' yı kullanan geri kalmış ve küstah şovenistler olduğunu düşünüyordu.
Öyle görünüyor ki, Türkiye 'nin dünya savaşına girişi tam bir çaresizliğin ürünüydü..
19 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.