Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Türk Irkı Niçin Müslüman Oldu

İsmâil Hâmî Dânişmend

Türk Irkı Niçin Müslüman Oldu Gönderileri

Türk Irkı Niçin Müslüman Oldu kitaplarını, Türk Irkı Niçin Müslüman Oldu sözleri ve alıntılarını, Türk Irkı Niçin Müslüman Oldu yazarlarını, Türk Irkı Niçin Müslüman Oldu yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Buraya kadar gözden geçirdiğimiz vaziyetten çıkabilecek başlıca hakikatler şunlardır: 1.Türk ırkı birçok Asya ve Afrika milletleri gibi Müslüman Arap ordularının istila ve esareti altına düşmüş değildir. 2.Türk ırkı hiçbir maddi mecburiyeti olmadığı halde büyük kütleler halinde adeta toptan müslümanlığı seçmiştir. 3. Türk ırkı islamiyetin basında Arap ırkının yerine geçmiş ve tam 9 asır islam alemini hem müdafa hem yayma işini üstlenmiştir.
Türk ırkı kılıç altında cebren müslümanlaşmış değil, islamiyete karşı duyduğu ruhî intıbaktan dolayı kendi arzusuyla ve hatta farkında bile olmadan ihtida(islama girme) etmiştir.
Sayfa 46 - okat yayınlarıKitabı okudu
Reklam
221 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
520 günde okudu
Türkler ve Müslümanlık
Biz Türkler neden müslüman oldu. Neden başka dine mensup olmadı yada neden İslamiyeti kabul etmesiyle birlikte büyük devletler kurmayı başardı. Arap milliyetçiliği neydi, İslamiyeti kendi tekellerinde tutmak için ne hainlikler yaptılar, haçlı seferlerinde işbirlikçisi mi oldular, bunlardan ve daha nice konudan bahsediyor bu kitap.... Kitabın içeriğini sıkılmadan anlayabilmek için İslam tarihine aşina olmak gerekiyor. Dili ağır ancak dip notlarda açıklamaları var. Kitap sanki onlarca cilt kitabın özeti gibiydi. İlgi alanım olmadığı için bana ağır geldi... Siyasal İslamcı Arap sever şakir(t)lerimizin okumasını çok isterim. Belki utanırlarda Türk milleti denildiginde aslında Türk ümmetinden bahsedildiğini anlarlar...
Türkler ve Müslümanlık
Türkler ve Müslümanlıkİsmâil Hâmî Dânişmend · Ötüken Neşriyat · 069 okunma
221 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
11 günde okudu
Çok değerli bir eser. Yazıldığı tarihteki imkansızlıklar aklıma geldikçe böyle bir literatüre hakimlik nasıl bir beyin vasıtasıyla yapıldı hayal edemiyorum. Her konuda birkaç dilde literatüre hakim olan hoca bu bilgisinden birçok örnekle kitabını süslemiş. Konu gayet ilgi çekici başlıklar detaylı anlatılmış, farklı fikir ve görüşlere yer verilmiş. Dil biraz ağır olmakla beraber anlaşılabiliyor, ayrıca dipnotlara bilinmeyen kelimeler eklenmiş. Konu hakkında bilgi ihtiyacı olanlar, kesinlikle okumalı.
Türkler ve Müslümanlık
Türkler ve Müslümanlıkİsmâil Hâmî Dânişmend · Ötüken Neşriyat · 069 okunma
Umumiyet itibariyle tarih İslâm dinini kabul etmiş birçok Budist ve Hristiyan milletler kaydetmiştir. Fakat Budizme veyahut Hıristiyanlığa sülûk etmiş hiçbir Müslüman millet kaydetmemiştir.
221 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Zaman zaman kafamızı meşgul eden sorunlardan biri işte karşınızdadır. Bildiğiniz üzere Türkler, İslâmiyet'i hemencecik değil, zaman içerisinde kabul etmiştir. O halde durulması gereken nokta şudur: Hangi şartlar altında bu yeni dini kabul ettik? Biliyoruz ki, Türkler komşularından oldukça etkilenen bir millettir. Orta Asya'da bulunduğumuz eski devirlerde yalnızca atalarımızın saf inancından bahsetmek doğru olmayacaktır. Bunun nedeni Çin, Hindistan, İran gibi ülkelerden de belli başlı değerler almış olmamızdır. Misal olarak Türkler "Kök Tengri" olarak bilinen Tanrılarına inanırken, En yakın komşumuz Çin "Gök'e" inanıyordu. Sizce de bir benzerlik yok mu? Aynı zamanda Budizm-Manihaizm gibi inançların etkisini yer yer görüyoruz. Bunları ihmal etmemek lazım. İşte kitap, dönemin şartlarınca nasıl İslâmiyet'e girdiğimizi anlatmakta. Hatta Türklerin kökenini dini boyuttan da araştırmakta. Eğer bunlara önem vermezsek, Tevrat'ı referans alarak bizler Ye'cûc ve Me'cûc soyundan gelen kimseleriz. Sizce bu doğru mudur? Aksi halde Avrupa niçin Türkleri ucube gözüyle evlatlarına tasvir ediyordu? Tabii benim gayem sizin merakınızı çekmektir. İlgili kimselere önerimdir.
Türkler ve Müslümanlık
Türkler ve Müslümanlıkİsmâil Hâmî Dânişmend · Ötüken Neşriyat · 069 okunma
112 öğeden 71 ile 80 arasındakiler gösteriliyor.