Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Türk Milliyetçiliği Tarihi Seyri, Yeni Hedefleri

Cezmi Bayram

Türk Milliyetçiliği Tarihi Seyri, Yeni Hedefleri Gönderileri

Türk Milliyetçiliği Tarihi Seyri, Yeni Hedefleri kitaplarını, Türk Milliyetçiliği Tarihi Seyri, Yeni Hedefleri sözleri ve alıntılarını, Türk Milliyetçiliği Tarihi Seyri, Yeni Hedefleri yazarlarını, Türk Milliyetçiliği Tarihi Seyri, Yeni Hedefleri yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
258 syf.
2/10 puan verdi
Kitaptan bir bölümle başlayayım.. "Galip Erdem "Türk Milliyetçiliğinin meselesi Türk Milliyetçileridir." demiş... yazar Milliyetçiliği dini eksene dayandırarak değerlendirmiş....Ona aslında ümmetçilik deniyor..Yazar kendi milliyetçilik anlayışına uymayan ama Milliyetçi takılan farklı fraksiyonları da günümüzün moda kelimesi olan "ulusalcı" diye adlandırmış...Tanıdığım başka dine mensup,dinsiz,başka mezhepten olan,vs... Türkçüler var...Türk doğarsın sonradan Türk olunmaz..Türklüğü inançla bağdaştırmak garip bir düşünce...Ayrıca yazarın Milliyetçilik adına bahsettiği kişilerin bazıları Milliyetçiliğe karşı tavır içindeydi..Çelişkileri çok..Tarihten örnekler verirken (üzerinden 100 yıl geçmiş o hayaller gerçek olmamış değişen bişey yok) bugün yaşadıklarımıza bakınca #Atatürk birçok konuda çok doğru kararlar almış..Alfabeye değinen bir bölüm vardı..1928 öncesi ortaasya Türk dünyası da Latin alfabaye geçmişti..Turancılıktan milliyetçilikten bahseden biri bunu neden yazmaz anlamıyorum..Farklı bir niyeti var sanırım...Eleştirecek söylenecek çok şey var ama ....Puan versem 2/10.. Ama düşünceler böyle geliştiği için karşılaştırmalı okuma şart...Yoksa tek yanlı bakış bizi bağnazlığa götürür...
Türk Milliyetçiliği Tarihi Seyri, Yeni Hedefleri
Türk Milliyetçiliği Tarihi Seyri, Yeni HedefleriCezmi Bayram · Ötüken · 20138 okunma
258 syf.
·
Puan vermedi
Türk Ocağı İstanbul eski Şube Başkanı, Cezmi Bayram'ın son dönemlerin sıkça tartışılan konularından olan Türk Milliyetçiliğiyle ilgili yazılarının yer aldığı bir kitap. Kitabın ilk bölümleri yazarın konu ile ilgili fikirlerini paylaştığı yazılardan oluşuyor ve popüler tartışmalarla ilgili görüşleri var. Bayram'ın fikirlerinin hepsine katıldığımı belirtmeliyim. İkinci bölümde ise Türk milliyetçiliği fikrinin doğuşu, Türk Ocağı dönemi ama özellikle cumhuriyetin ilk 20 yılındaki aşırı ve sonradan iflas eden uygulamalarla ilgili belge ve alıntılarla dolu yorumları var. 
Türk Milliyetçiliği Tarihi Seyri, Yeni Hedefleri
Türk Milliyetçiliği Tarihi Seyri, Yeni HedefleriCezmi Bayram · Ötüken · 20138 okunma