Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Türkçe Özel Öğretim Yöntemleri 1

Murat Özbay

Türkçe Özel Öğretim Yöntemleri 1 Sözleri ve Alıntıları

Türkçe Özel Öğretim Yöntemleri 1 sözleri ve alıntılarını, Türkçe Özel Öğretim Yöntemleri 1 kitap alıntılarını, Türkçe Özel Öğretim Yöntemleri 1 en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
renk seçimi de bu durumda önemlidir. örneğin görsel araçlarda, basılı materyallerde ve bilgisayar ekranında kullanılan soğuk ve yumuşak renkler izlemeyi kolaylaştırırken, kırmızı ve sarı gibi canlı renkler düşünce ve eylem yaratır. aydınlatma ile uyumlu olarak kullanıldığında renk, etkin kullanılabilecek bir ögedir.
Sayfa 167Kitabı okudu
yani dillenen bir yavrinin anneden önce baba demesi çok normal
bebek, bütün ünlüleri, özellikle a ve e'yi, hemen hemen bütün ünsüzleri, en çok da b, p, m'yi; ayrıca hiçbir yetişkinin taklit edemeyeceği birtakım sesleri çıkarır.
Sayfa 118 - çocukta dil gelişimi / 0-6 yaş grubuKitabı okudu
Reklam
metin incelemesi çalışmalarında çözümleme yöntemini etkili bir şekilde kullanabilmek için sırasıyla aşağıdaki işlemlerin izlenmesi yararlı olabilir: *incelenecek metnin daha önce öğretmen tarafından tanıtılması ve bir kez sınıfta okutulması. *bu ön okuma sırasında öğrencilerin kendi imkânlarıyla çözemeyecekleri güç noktaların öğretmen tarafından açıklanması. *metnin ana düşüncesini bulma, sözcük tanımlama çalışmaları yaptırma. *öğrencilerin hazırlık çalışmalarını kolaylıkla yapabilmeleri için yararlanabilecekleri kaynakları gösteren bir kaynakçanın verilmesi. *metnin incelenerek okunması sırasında yazının ana düşüncesi, teması, anlatım özellikleri, başka yazılarla benzerlik ve ayrılıkları üzerinde durma. *metnin incelenmesiyle ilgili tartışmalarda, öğrencilerin bilgi düzeylerine uygun ve onları metnin özüne götürücü soruların yöneltilmesi.
Sayfa 151Kitabı okudu
yazılı ve sözlü anlatım çalışmalarında birleşim yöntemini etkili olarak kullanabilmek için de şu noktaların göz önünde tutulması yararlı olur: *konuşma ve yazma planının yapılması. *konuşma ve yazma amacının belirlenmesi. *konuşma ve yazma konusu ile ilgili verilerin toplanması, birbiriyle ilişkili bilgi, düşünce ve görüşlerin belirtilmesi ve anlamlı bir bütün hâline getirilmesi. *söylenecekleri ve yazılacakları buldurma ve düzenletme. *yapılmış olan plana göre konuşma ya da yazma.
Sayfa 152Kitabı okudu
çocuk, doğduğu andan itibaren "dinleme" yoluyla ilk eğitimini almaya başlar. büyüdükçe, dinleyerek öğrendiği kelimelerle "konuşma"yı gerçekleştirir. birikiminde bulunan kelime ve ifade kalıplarını kullanarak çevresindekilerle bildirişimde bulunur.
Sayfa 122Kitabı okudu
piaget bütün çocukların aynı düşünme davranışları sırasını izlemek zorunda olduğunu ileri sürer. ancak çocukların her döneme giriş yaşları fiziksel ya da toplumsal çevrelerinin etkisinde olabilir. çocuklar aşamalı olarak, dönemler arası geçiş yaparken, bilişsel yeteneklerinde de karmaşıklık durumu artar.
Sayfa 110 - çocuğun bilişsel gelişim aşamaları ve özellikleriKitabı okudu
Reklam
0-12 yaş çocuğunda görülen diğer bir duygusal tepki de öfkedir. küçük çocuklar öfkelerini genellikle ağlayarak gösterir. tepkisiz çocuk, her söylenene boyun eğiyormuş gibi görünse de, aslında baskı altına alınmış ve ne zaman ne şekilde patlayacağı belli olmayan bir çocuktur. çocuktaki direnci kırmak için yetişkinin uyguladığı tehdit ve ceza, çocukta öfkeye dönüşür (aral vd, 2001: 45)
Sayfa 112 - duygusal gelişimKitabı okudu
cumhuriyet döneminde ilköğretim ikinci kademe programları içinde "yazı" bölümüne yer veren ilk program 1949 programıdır. uzunca bir süre ara verilen "yazı" programıyla harf inkılabından sonra kaldırılan "hat" derslerinin boşluğu doldurulmaya çalışılır.
Sayfa 62 - 1949 ortaokul türkçe programıKitabı okudu
üzerinde çalışılan bir metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümlerinin bulunması, metnin ana düşüncesinin, ana düşünceyi destekleyen yardımcı düşüncelerin tespiti, metinde geçen eş anlamlı ve zıt anlamlı sözcüklerin bulunması, sözcükler üzerinde yapılan dil bilgisi çalışmaları; cümleyi, özne, yüklem, tümleç gibi ögelerine ayırma ya da bir cümlede geçen isim, sıfat, fiil, zarf gibi kelimeleri araştırıp bulma da yine bir çözümleme işlemidir. (kavcar vd., 1998:17)
Sayfa 151 - çözümleme ve birleşim yöntemleriKitabı okudu
erikson çocuğun kişiliğinin yapılaşmasında ilk iki yılın önemli olduğunu vurgular. çocuğun güven duygusunu geliştirmesi, onun yaşamında en önemli rolü oynayan annesiyle olan ilişkisiyle bağlantılıdır. çocuk, annesinin onu bırakmayacağına ve kendisine önem verdiğine inanırsa, güven duygusu doğal olarak gelişme kaydeder. annesinin kendisiyle sürekli beraber olacağına ve kendisine önem vereceğine inanmazsa, onda güvensizlik duygusu artar.
Sayfa 112 - duygusal gelişimKitabı okudu