Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Türkiye Sol Tarihinde Yöntem ve Tartışmalar

Aydemir Güler

Türkiye Sol Tarihinde Yöntem ve Tartışmalar Hakkında

Türkiye Sol Tarihinde Yöntem ve Tartışmalar konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

“Eğer solun tarihin akışı içinde oluşmuş ve gelecek kuşaklara devrolacağı kesin görünen bir geleneği olsaydı, işler daha kolay olabilirdi. Oysa bizde, geçmişten bir gelenek üretebilmek için, tarihle gelecek arasında ufuk açıcı, tamamlayıcı bir ilişki kurabilmek için, hatta sadece eskiden yaşanmış fragmanları sağlıklı bir kurguya yerleştirebilmek için bile, Nâzım gibi ‘cam kırıklarında uçak’ hayal etmeye, Bedri Rahmi’nin çağrısındaki gibi en azından ‘üç dil’ bilmeye, Attila Jozsef’in dediği gibi ‘yedi kişilik’ yaşamaya ihtiyaç var. 1920’nin eşiğinden başlayıp sonuçları itibariyle bugünlere uzanan geniş bir tarih diliminde, solun ayaklarını bastığı toplumsal ve ekonomik, dolayısıyla sınıfsal zemin değişiyor. İçinde yer aldığı, etkilendiği veya mücadele ettiği iç ve dış bağlam farklılaşıyor. Solu biçimlendiren bireysel ve kolektif özneler, kendi aralarında da mücadeleler vererek veya tartışarak yer değiştiriyorlar, her biri kendi izlerini bırakıyor... Elinizdeki çalışmada farklı dönemler ve tartışmalara, ipuçlarına artık sahip olduğumuz yöntem notlarıyla ulaşacağız.
Tahmini Okuma Süresi: 8 sa. 23 dk.Sayfa Sayısı: 296Basım Tarihi: 9 Mart 2023İlk Yayın Tarihi: Ekim 2015Yayınevi: Yazılama Yayınevi
ISBN: 9786055892357Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 19.3
Erkek% 80.7
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Aydemir Güler
Aydemir GülerYazar · 5 kitap
Orta öğrenimini Saint Joseph Lisesi'nde, yüksek öğrenimini Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nde tamamladı. 1986-1999 yılları arasında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. Yüksek lisansını da yine bu üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yaptı. 1986'nın Nisan ayında yayın hayatına başlayan teorik dergi Gelenek'te ilk sayıdan itibaren sürekli yazarlar arasında yer aldı. 1992'de kurulan Sosyalist Türkiye Partisi'de (STP) kurucu, siyasi büro üyesi ve İstanbul il başkanı olarak görev yaptı. STP’nin Anayasa Mahkemesi kararıyla kapatılmasından sonra 1993'te kurulan Sosyalist İktidar Partisi'nde (SİP), kuruluştan kısa bir süre sonra genel başkanlık görevini üstlendi. SİP'in Türkiye Komünist Partisi (TKP) adını aldığı Olağanüstü Kongre’de yeniden genel başkan seçildi. 2009 yılında yapılan TKP'nin 9. Parti Kongresi'nde kongrede alınan gençleşme ve atılım kararları gereği genel başkanlığı bıraktı, yerine 29 yaşındaki merkez komite üyesi Erkan Baş genel başkan oldu.