Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Türkiye'de Köy Enstitüleri

Fay Kirby

Türkiye'de Köy Enstitüleri Gönderileri

Türkiye'de Köy Enstitüleri kitaplarını, Türkiye'de Köy Enstitüleri sözleri ve alıntılarını, Türkiye'de Köy Enstitüleri yazarlarını, Türkiye'de Köy Enstitüleri yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Uluslararası işlerle uğraşmayan halkla, kendi çıkarları için ilişki kuracak yabancıların, kendi dertlerini o ulusun diliyle anlatacak hazırlıklı olmasını ya da onu anlatacak araçları kendisinin sağlamasını beklemek her bağımsız ulusun hakkıdır. Kendisine saygı gösterilen yabancının da o ulusun diline, ilgi göstermesi, bir saygı gereğidir.
Sayfa 240 - Tarihçi kitabeviKitabı okudu
Bir Türk köy öğretmeninin, karşılaşacağı bir yabancı gezgine yardım etmek için yabancı dil öğrenmesini gerekli bulmak, Atatürk’ün tarih tezi ile yok etmeye çalıştığı aşağılık duygusunun ve ulusal bilinç yokluğunun açığa vurulmasından başka bir şey değildir.
Sayfa 240 - Tarihçi kitabeviKitabı okudu
Reklam
Kemalizm fetişlere öykünme değil, Türkiye’yi dolaysız olarak çağdaş uygarlığa getirme amacıyla hareket eder.
Sayfa 239 - Tarihçi kitabeviKitabı okudu
Bir eğitim kurumunun Türk tarım yöntemlerini değiştirme ya da yeni üretim uğraşını uyandırma konusunda yapacağı ilk iş, Önce kendi kendisini ekonomik bakımdan rasyonel bir işletme durumuna getirmek olmalıdır. (başarılı olmasa bile hiç olmazsa ulusa yük olmaz!) Deney yapılan her kurumun, Türkiye’de üretimde çalışan herkesin karşılaştığı koşulları ve riskleri göze alması gerekir. Çetin çalışma, zorlukları çıkar yolu bulma ve sonunda üretme ve yaratma yollarıyla Türkiye’nin endüstri, ticaret ve tarım çağdaş bir ekonominik yaşamın mekanizmalarını, tekniklerini ve araçlarını yaratmak zorunluluğu vardır. Türkiye’nin eğitim sorununun tümü, eğer eğitim bir süs olmayacaksa, bundan başka bir şey değildir. Bir kurum, ancak bu koşullarda kazanç sağlayabildiğini göstermelidir ki, İş yaşamında çiftçiye ya da öğrenciyi imrenilecek bir model olabilsin.
Sayfa 214 - Tarihçi kitabeviKitabı okudu
Gerek batıda ve gerekse Türkiye’de yepyeni iş alanlarının açılması belirgin bir şekilde yaşam deneyimleri olan ve kendi çabalarıyla yetişmiş kişilerin eseridir.
Sayfa 39 - Tarihçi kitabeviKitabı okudu
Türk eğitiminin amacı ekonomik iş yapanlar arasında da yeni bir işbölümü yaratmaktır.
Tarihçi kitabeviKitabı okudu
Reklam
Enstitü Öğrencisi iş yaşamı içinde iş aracılığı ile iş için eğitilir.
Sayfa 138 - tarihçi kitabeviKitabı okudu
Bireyi etkileyen eğitimsel ortamı oluşturan maddi uygarlığın kendisi çağdaş olmadıkça, ne toplum ne de birey çağdaş uygarlığı temsil edebilir.
Sayfa 122 - Tarihçi kitabeviKitabı okudu
Hızlı sonuç verecek bir eğitim reformunu başlatan bakanlık değil, Atatürk’ün kendisi olmuştur. O tek başına okuryazarlık eğitiminin yapılması yolunda bir örnek oldu.
Sayfa 87 - Tarihçi kitabeviKitabı okudu
Ülkenin ekonomik ve toplumsal gelişiminin aracı eğitimdir.
Sayfa 78 - Tarihçi kitabeviKitabı okudu
Reklam
Atatürk devlet için yeni eğitim politikasını saptarken, arkasında meclisin çoğunluğu da yoktu. Kendi kişisel saygınlığını ve yürütme erkindeki gücünü kullanarak, milli eğitim bakanlığının geleneğin kurucusu ya da totaliterliğin propaganda aracı olarak değil, gelişime ve özgürlük aracı olarak kurulmasını sağladı.
Sayfa 66 - Tarihçi kitabeviKitabı okudu
Köy çocuğunu köy yaşamı içinde ve o yaşama bağlı olarak ulusal uygar ve insancıl düşünce ve duygulara sahip biri durumuna getirmek köy öğretmeninin en büyük ülküsü olmalıdır.
Sayfa 64 - Tarihçi kitabeviKitabı okudu
Yabancı yardımına dayanan ve temel toplumsal kurumların geleceğini sadakaya bağlayan hiçbir ulus, bağımsız bir ulus olduğunu savunamaz.
Sayfa 51 - Tarihçi kitabeviKitabı okudu
İşin yapılıp yapılmadığı savlarla değil başarı ile belli olur.
Sayfa 51 - Tarihçi kitabeviKitabı okudu
Toplum değişmedikçe bireyde değişmez.
Sayfa 36 - Tarihçi kitabeviKitabı okudu
59 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.