Ata Usulu 60 Geleneksel Tarif

Okunma
Beğeni
3.733
Görüntülenme
Turşu atalarımızdan bize kalan en değerli miraslardan... Nesiller boyunca mutfakların vazgeçilmezi olmuş, sofralarda baş tacı edilmiş, kendi kültürünü de beraberinde getirmiş. Sema Temizkan bu kültürün içinde büyüdü, uzun yıllar 'aile büyüklerinin' yanında pişti. Dile kolay, annesi Markiz, Lebon ve İnci gibi müstesna pastanelerin usta şekerlemecisi, kayınvalidesi ise Eskişehir düğünlerinin baş aşçısı! Yazar geleneksel usulle yapılan turşu reçetelerini, bu Anadolu kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için bizlerle paylaşıyor. Kitapta, dört mevsim turşu keyfini sürebilmeniz için, kolaylıkla yapabileceğiniz birbirinden lezzetli 60 farklı tarif bulunuyor. Tabii bu tariflerin yanında, en ünlü turşu ustalarının çok özel turşu sırları da yer alıyor... Otlar, meyveler ve sebzelerle, mis kokulu ve göz alıcı renkte turşuları kurmak için ne bekliyoruz?
Türler:
112 sayfa

109 syf.
9/10 puan verdi
Turşu deyip geçme
Bu incelemeyi Adile Naşit ve Münir Özkul'a ithaf ediyorum. youtube.com/watch?v=FQ_7cab... İkisini anmışken Ziya'yı da analım; #30983294 Geleneksel kültüre merakım çocukluktan gelir. Her şey bir atasözü ile başladı. İlk duyduğumda çok yadırgamıştım. Herhangi bir şeyin, böylesi ifade edilebilmesinin, birkaç
Turşu
TurşuSema Temizkan · Hayy Kitap · 20114 okunma

Sema Temizkan
Sema TemizkanYazar · 4 kitap
İstanbul’da doğdu. Tepebaşı Olgunlaşma ve Tekâmül Enstitüsü’nde okudu. Ailesinin kültürel çeşitliliği sayesinde kurulan aile sofraları, onu farklı lezzetlerle tanıştırdı. Beyoğlu’nda yanında büyüdüğü anneannesinden İstanbul mutfağını; Markiz, Lebon ve İnci pastanelerinde bir dönem çalışmış olan annesinden, pasta, şekerleme ve reçel gibi tatlıların inceliklerini; eskilerin meşhur Fischer Lokantası’nın şefi olan, –ailesinin bir yakını– Harvoth Karoly’den, Macar ve Avrupa mutfağının inceliklerini öğrendi. Bütün bu rastlantılar, yaşamın içinde varlık nedeninin ‘yemek’ üzerine olduğunu düşündürmeye başladı. Hayatın akışı evlendiği zaman da –yemeği ön planda tutmasını istercesine– Eskişehir düğünlerinin baş aşçısı Lütfiye Temizkan’ın gelini olmasını sağladı. Sivil toplum kuruluşlarında ve çeşitli mutfaklarda çalıştı. 1997-1999 yılları arasında Yaşam Radyo’da yayınlanan ‘Yaşamın Ağız Tadı’ isimli programın yapımcı ve sunuculuğunu yaptı. 2001 yılında Radyo 92.3’te yayınlanan ‘İstanbul İstanbul’ programında ‘Geçmişten Günümüze İstanbul’un Ağız Tadı’ bölümünü sundu. 2008 yılında uydu üzerinden –İngiltere’den yayın yapan– Dem TV’de ‘Eskimeyen Tatlar’ programının yapımcısı ve sunucusu oldu. 2002 yılında Bizanslı Yemekler, 2007 yılında da Reçel Deyip Geçme kitaplarını yazdı. Halen İstanbul Balat Kültür Evi’nde semt kadınları ile etkileşimli yemek çalışmalarını sürdürmektedir.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.