Pepper New York'un yerlisi değildir. Lisenin başında memleketi Nashville'i geride bırakarak oraya taşınmak zorunda kalmıştır.
Kendini büyük şehirde kaybolmuş ve yalnız hisseden Pepper, gittiği rekabetçi özel okulda yaşıtlarının çoğuyla kıyaslanamayacak bir yoğunlukla kendini çalışmalarına adar.
Zamanla Jack ve Pepper'ı etkilemeye başlar ve ikisi de bu olaya karışmamayı isterler.
Ne yazık ki her iki genç de sosyal medya savaşının kendilerine getireceği duygusal bedele hazırlıklı değildir.
Tweet SavaşlarıEmma Lord · Epsilon Yayınevi · 2022209 okunma
bu kitabı lise dönemimde okusaydim muhtemelen severdim ama artik bir çok sahne cringe gelmeye başladığı için pek sevemedim. Zaten bir beklentim yoktu ama merakta ediyordum okuyup aradan çıkarmış oldum. Güldürdü ama çoğu sahneye göz devirdiğim doğrudur...
Herkese merhaba.
Ayın ikinci kitabı Tweet Savaşları oldu.
"Çılgın aromalı milkshake'ler, unutulmaz gülümsemeler ve el sıkışmaları bir yana, Pepper'ın hâlâ düşman olduğunu unutmamalıydım.
Kazanmam gereken bir Twitter savaşım vardı."
Pepper Evans lise son öğrencisi. Annesinin zorlamalarıyla ara ara aile şirketi olan Big League Burger'ın Twitter hesabını yönetmektedir. Son attığı bir tweetle işler değişir. BLB'nin menüsüne yeni eklenen ızgara peyniri ile ilgili caps başlatır. Karşılığında hiç beklenmedik bir tweet alır ve Twitter'da bir savaş başlar.
Jack Campbell, Twitter'da viral olan kavganın diğer cephesi. Izgara peyniri, aile işletmesi olan Girl Cheesing'in özel tarifi olduğunu iddia ederler.
Izgara peyniri Pepper ile Jack'in hayatını nasıl etkileyecek? Bu savaşının kazanını kim olacak?
Öncelikle Tweet Savaşları yazarın ilk romanı ve Forbes'un seçtiği en iyi genç yetişkin romanlarından. İlk roman açısından gayet başarılı buldum.
Pepper ve Jack 17 yaşında olmasına rağmen olgun, çalışkan ve örnek alınabilecek karakterler. İkisini çok sevdim. Uyumlarını da. Savaşları tatlı ve ara ara eğlenceliydi. Ara ara diyorum çünkü okumaya başlamadan daha çok mizah ve eğlence olduğunu düşünmüştüm. Bana göre yetersizdi.
Yaşananları Jack ve Pepper tarafından okuyoruz. İki tarafın gözünden okumak hoşuma gitti.
Tweet Savaşları, genel olarak tatlı içeriyor. Ağzınızı sulandıracak, isimleri ve tarifleri ilginç tatlılar. Ayrıca yetişkinliğe geçmek üzere olan iki kişinin, bu dönemdeki sancıları, hayaller, aile ve okul ilişkileri yer alıyor.
İlk sayfalar biraz sıkıcıydı. Ama daha sonra hem duygulandıran, hem heyecanlandıran hem de eğlendiren bir okuma oldu. Ve ufak sürprizlerle... Tweet Savaşları'nı genel olarak beğendim.
Gençlerin okuyabileceği güzel bir kitap.
Tweet SavaşlarıEmma Lord
Hiç beğenmedim okuyamadım bile zorlama ile yarısına kadar gelebildim sonra kendime eziyet etmek istemedim. Boşa zaman kaybı hiç almayin almış olsanız bile başlamayın
Kitabın ilk başlarında gerçekten çok sıkıldım. Sonra bir şekilde toparladı. Onun dışında tatlı bir kitap. Normalde konusuna bakmadan kitap almamaya çalışıyorum ama bu kitabı indirimden almıştım. O yüzden konusuna falan hiç bakmadım. Yine de güzel bir kitaptı.
Tweet SavaşlarıEmma Lord · Epsilon Yayınevi · 2022209 okunma
Birbirine rakip iki işletme ve aşka dönüşecek bir tweet şavaşına hazırsanız incelememize geçelim.
Pepper ve Jack aynı okula giden iki sınıf arkadaşıdır. Yüzme ve dalış takımına giden bu öğrenciler kermes hakkında konuşmak için bir araya gelir ve arkadaş olmaya başlarlar. Big League Burger ve Girl Chessing adında birbirine rakip işletmelerin çocukları olduğundan bir haberlerdir. Bu iki işletmenin Twitter üzerinden rekabete başlamasıyla işler biraz karışık. PepperJack'ın buluşmasında tesadüfen öğrenilen bu durum onların aşka giden bu yolculuğunu bozacak mıdır?
Kitaba pek bir beklentiyle başlamamıştım, sadece kafa dağıtmalık ve bir oturuşta bitirilecek birşey olduğunu düşünüyordum. Bu beklentilerimi karşıladı ama daha eğlenceli olmasını beklerdim. Adından anlaşılacağı gibi Tweet savaşlarının birbiri hakkında olmasını beklerdim ama daha çok işletmelerde etkili oldu. Kısa kesilip atılan çok yer vardı ve aşklarını daha fazla okumayı tercih ederdim. Biraz da mantıksız buldum bir kaç yeri ama mantık aramam mı gerekiyor bundan da emin değilim.
Kitapla kalınn
Tweet SavaşlarıEmma Lord · Epsilon Yayınevi · 2022209 okunma
Pepper Evans, Big League Burger zincirlerinin sahibinin kızıdır. Bundan dört yıl önce annesi ile New York’a taşınarak, annesi bu zincinleri daha da genişletirken, kendisi okula adapte olup, kendini derslere kapatıp, hayatını belli bir düzene sokmaya çalışmış bu uğurda bir robota dönüşmüştür.
Jack Campbell, Girl Cheesing restoranının sosyal medyadan nefret eden sahibinin oğludur. İkizi her ne kadar popüler, göz önünde hatta ailesi tarafından altın çocuk olarak görülsede kendisinin silik bir hayatı vardır.
Bir gün, Big League Burger’ın tweet hesaplarında büyükannelerinin ızgara peynir tarifinin çalıntı bir şekilde satıldığını öğrenen Girl Cheesing restoranı onlara karşılık vererek savaşın ilk adımlarını atmışlardır.
Bütün bu savaş sırasında atılan tweetleri hatta bütün sosyal medyayı kontrol eden Pepper ve Jack kendilerini bir peynir savaşının ve verilmesi zor kararların karşısında bulacaklardır.
Kitaba başlarken komik ve eğlenceli bir kitap ile karşılaşacağımı düşünürken çok farklı bir konu ile karşılaştım. Aile içi tartışmalar, üniversite ve gelecek planlama, yerine getirilmesi gereken sorumluluklar ve ergenler ile dolu arkadaş çevresi… Kısacası 17-18 yaşlarında hemen hemen hepimizin yaşadığı sıkıntılı döneme değinilmişti. Eğlenceli kısımlar yok muydu tabiki vardı. Pepper’ın annesi beni çoğu yerde zorladı. Jack’in kardeşinin ve babasının bazı yerlerde ne amaçladığını çözemedim. Ve sonunun bağlanma şeklini sevemedim. Son kararı size bırakıyorum.
Tweet SavaşlarıEmma Lord · Epsilon Yayınevi · 2022209 okunma
Kitap iki ergenin saçma sapan tweetleriyle insanları işlerini gösteriyorlar açıkcası başta belki açılır diye bekledim ama hiçbir şey olmadı hatta bir ara bunlar ne anlatıyor oldum o kadar sıkıcı ki diğer sayfaları göz gezdirdim okumazsanız bir şey kaybetmezsiniz
Kesinlikle beklentimi karşılamadı. Kitap ilk 250 sayfası ile sıkıcıydı ve zaten toplamda 327 sayfa. Çok durağandı, olayları yeteri kadar iyi değildi ve heyecanlı değildi. Ortaokul ve liseye gidenler için uygun bir kitap diyebiliriz.
Tweet Savaşları #okudumbitti
#TweetSavaşları beklediğimden çok daha tatlı ve eğlenceli bir gençlik romanıydı. Başlarda biraz yavaş ilerlese de, özellikle Twitter’daki atışmalar ve Pepper ile Jack’in tatlı flörtleşmeleri beni içine çekti. Sosyal medya savaşları üzerinden şekillenen bu hikâye, gençlerin hayatındaki baskı ve beklentileri eğlenceli bir dille anlatmayı başarıyor. Karakterler arasındaki dinamikler, özellikle Pepper’ın annesiyle olan karmaşık ilişkisi, hikâyeye derinlik katan unsurlar arasında.
Pepper, Big League Burger zincirinin sahibi annesiyle New York’a taşındığında adeta bir robota dönüşmüş; hayatını kontrol altına almak için kendini derslere ve başarıya odaklamış bir genç kız. Jack ise Girl Cheesing restoranında sosyal medya yönetimini üstlenen, fakat gölgede kalmış bir çocuk. Bu ikili, sosyal medya üzerinden ızgara peynir tarifi savaşına girişirken, kendi hayatlarındaki çalkantılarda da bir çözüm arıyorlar.
Kitabın sonunda, Pepper’ın yaşadığı farkındalıklar ve kendini bulma süreci güzel işlendi. Yine de son anlarda Pepper’ın değil, karşı tarafın bir adım atmasını beklerdim, çünkü en çok zarar gören hep Pepper oldu. Ancak bu süreçte karakterlerin büyüdüğünü görmek, gelişen olaylarla beraber onların da olgunlaştığını hissetmek, hikâyeyi daha anlamlı kıldı.
Kitap sadece duygusal yönleriyle değil, mizah ve yemekle de öne çıkıyor. Canavar Kek gibi çılgın yemek isimleri, hikâyeye hoş bir lezzet katmış. Bu kitap, Twitter atışmalarının ardındaki duygusal derinlikleri ve gençlerin hayatındaki belirsizlikleri mizahi bir şekilde ele alıyor. Hem düşündüren hem de eğlendiren bir gençlik romanı arıyorsanız, "Tweet Savaşları" kesinlikle listenize eklemeniz gereken bir kitap!
#kitapkolikkafasikitapyorumu
Epsilon Yayınevi