Üç Ölüm

7.210 üzerinden
1.816 kişi
2025 5. kitabı
Okunma: 30 Mayıs 2025 20:54
Cümlelerin birbirini muhteşem bir uyumla yakaladığı eser, ölüm temasını gerçekçi ve çarpıcı bir kurguyla okuyucuya sunuyor. Farklı yaşamların ve farklı canlıların, farklı bir şekilde son buluşunun anlatıldığı derin tasvirlerde, hayatın anlamını, ölümü ve insanı sorgulayacaksınız. Ölümün heybeti ile buluştuğunuz her satırda bambaşka duygulara savrulacak, ölümün her canlı için kaçınılmaz bir hakikat olduğunu hatırlayacaksınız.
Üç ÖlümLev Tolstoy · Aperatif Kitap Yayınları · 20217,8bin okunma
2023 1. kitabı
Ölümü apaçık anlatmış bu eserinde. Yorucu edebi süslemeler veya güzelleyen detaylar yok, hayat gibi olası... Beni en çok etkileyen ayının ölümüydü, bazı şeyler için istediğiniz kadar mücadele edin bazı şeyleri olduramıyorsunuz veya engelleyemiyorsunuz.
Üç ÖlümLev Tolstoy · Aperatif Kitap Yayınları · 20217,8bin okunma
"Üç Ölüm" - Eleştirel Bir İnceleme
2023 88. kitabı
Tolstoy'un hayranları ve edebiyatseverler arasında büyük bir heyecan yaratan " Üç Ölüm", yazarın etkileyici kalemini yansıtan bir başyapıt olarak karşımıza çıkıyor. Ancak, eleştirel
2024 57. kitabı
Okunma: 06 Mayıs 2024 22:58
ÜÇ ÖLÜM-L.N.TOLSTOY,94 sayfa Kitap beş öyküden oluşmaktadır.Kitaba adını da veren Üç Ölüm öyküsünün dışında;Holstomer,Çömlek Alyoşa,Balodan Sonra ve Köydeki Şarkılar isimli öyküler
2026 29. kitabı
Okunma: 18 Mart 2026 01:17
Kitap kısa hikayelerden oluşuyor hikayelerde ana tema ölüm. En etkileyici hikayesi Holstomer bana göre. Canlıların değerlerinin canlı oluşlarından değil de insan,zenginlik ve ego üzerinden değerli oluşuna gönderme yapılmış. Zira emektar,cefakar bir at ölmüş ve leşi ulu orta konulmuş, kurtlarca kapışılmış, acılara sebep olan bencil adamın tekiyse insan olduğu için (!)uygun bir şekilde defnedilmiş. Diğer hikayelerde de yine ölümler çok yönlü olarak ele alınıyor. Ama yine de bayılmadım kitaba:)