Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Üç Psikolojik Soru

A. Kadir Özer

Üç Psikolojik Soru Gönderileri

Üç Psikolojik Soru kitaplarını, Üç Psikolojik Soru sözleri ve alıntılarını, Üç Psikolojik Soru yazarlarını, Üç Psikolojik Soru yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Söylesene bana sen kimlersin Bir tane mi çok tane misin Hangi tanene bakıp Seni etkileyeyim istersin Bak şimdi mavi davrandın Mavi misin Şimdi de kırmızı Kırmızı mısın Söyle bana sen nesin Öyle misin böyle mi Sende her renk var Yoksa kişiliksiz misin
Beni sen mutsuz ettin demek Daha kolay gelirdi Değişmem gerekmezdi çünkü nasıl olsa sorumlu karşımdakiydi. Dışımdaysa nedenler, ben değişemem, mutlu olmayı bilemem. Peki birileri biliyorsa eğer ben niye beceremem? Önceleri garip geldi bana "Kendimi mutsuz ettim." demek. Sorumluluğu üstlenmek ve kendimde bilmek. Ama şimdilerde hoşuma gidiyor değişimin gücünü içimde hissetmek
Reklam
Başkalarıysa beni değiştiren Yaşıyormuşum emaneten İpoteklenmiş bir yaşamda Her şey çevrenin insafında
Duygularımın sahibi kim? Başkaları dediler bana. Mutlu ettiler önce Sonra mutsuz, acımasızca Şimdi ne yapacaklarını bekliyorum Tekrar sordum Duygularımın sahibi kim? "Sensin" dedi biri Anladım ki yaşadığım tüm mutluluk ve mutsuzluklar kendi ettiklerim
Olayın kendisinden çok, ona verilen anlam duygunun rengini saptar.
208 syf.
7/10 puan verdi
·
4 günde okudu
Kitap bilişsel davranışçı terapinin öğretilerini kuramsal bilgi olmadan aktarıyor. İçgörü kazanmak için psikoloji alanında bilgisi çok olmayanlar ve yeni başlayanlar okuyabilir. Alanın içinde olanlara basit gelebilir,didaktik yönü ağır basıyor ve konuyu anlatmak için çok fazla soru soruyor,isminin soru olmasını da göz önünde bulundurmak gerek tabi, bu durum beni biraz sıktı açıkçası.Örnekler vererek açıklamaya çalışması güzel bir yönü, akıl yürütme aşamalarını bizim adımıza kendi yapıyor,o kısmını ben sevemedim.
Üç Psikolojik Soru
Üç Psikolojik SoruA. Kadir Özer · Sistem Yayıncılık · 200164 okunma
Reklam
Kaygı, bireyi "mükemmel olmama cesareti" yerine, "mükemmel olma" imkansızlığına sıkıştıran bir mantığın ürünüdür.
Sayfa 202Kitabı okudu
Varoluşunuzda, nazik davranan bir "siz" var.. Varoluşunuzda, kaba davranan bir "siz" de var.. Varoluşunuzda, başarılı davranmış bir "siz" var... Varoluşunuzda, başarısız davranmış bir "siz" de var.. Varoluşunuzda, yalan söylemiş bir "siz" var.. Varoluşunuzda, dürüstlük yapmış bir "siz" de var.. Bunların hepsi sizin, "siz"leriniz. Her birinin ayrı ayrı renkleri, değerleri var.
Sayfa 180Kitabı okudu
Yaratıcılık, yaşamın renkliliğini görmezlikten gelen, -meli'leyen, -malı'layan, tercihleri "zorunluluk ve yasa" olarak gören ve kendini seçeneksiz bırakmış mantıkların katlettiği en değerli kaynağımızdır.
Sayfa 161Kitabı okudu
Birilerinin, sevgiyle, saygıyla, düşüncelilikle, duyarlılıkla davranmalarını gönlümüz isteyebilir, tercih edebiliriz. Ancak, sırf biz öyle tercih ediyoruz diye, çevremizdekilerin öyle davranmaları gerekmez. Yaşamda tercih ettiğimiz birçok şey olabilirken, tercih etmediğimiz birçok şey de olmayabilir. Böylesi bir "olabilirlikler dünyasında" içindeyken, bahçemizde "olamazlıklarla" yaşamanın en belirgin faturası, öfkedir. Bireysel tercihleri, başkalarını da bağlaması gereken yasalar olarak görmenin bireye kazandırdığı beceri, öfkelenmektir.
Sayfa 144Kitabı okudu
Reklam
Biz katılmasak da, tercih etmesek de ve sevmesek de, karşımızdaki kişi, davranışının gerisinde yatan özgün mantığını, diğer mantıklara kıyasla en fazla benimsemiştir. Kendi mantığı, en çok sahiplendiği mantıktır.
Sayfa 140Kitabı okudu
"olmaması gereken", "ağza alınmayacak laf", "kulaklarıma inanamadım", "davranamazsınız", "yapamaz", "olacak iş değil", "doğru/yanlış", "gerekir", "-meli malılar", "hata yapamaz", "olacak şey mi", "yanlışlıklar/haksızlıklar", "mümkün değil". Bu sözcükler veya tümceler, öfke yaşayan bireylerin yaşamlarında başkalarının yaptıklarına ne kadar “seçeneksiz” baktıklarını açıkça belirtmiyor mu?
Sayfa 139Kitabı okudu
Geçerlilikleri olan mutlak doğruların seçenekleri yoktur. Tam anlamıyla katılık kıvamına gelmişlerdir. Sorgulanamaz; kuşku süzgecinden geçirilemezler. Onun içindir ki, "gerekir", "mümkün değil", "-meli, -malı, -maz, -mez" gibi ekler mutlak doğruların dile dökülmesinde kullanılabilecek uygun dillerdir.
Sayfa 136Kitabı okudu
"Vizyon" sahibi olmak ne demektir? "Vizyon" yabancı kökenli bir sözcüktür. Sözcük karşılığı olarak Redhouse sözlüğünde, "Görüş, görme kuvveti, görme" yazar. Eğer vizyon sahibi olmak hayalimizde düşünmek ise, o zaman herkesin "vizyon sahibi" olma özelliği ve yeteneği vardır. Ama ancak bazılarımız, hayalimizi farklı bir şekilde kullanıyor olmalıyız ki, "vizyon sahibi" olarak tanımlanırız. Bu farklılık nerededir acaba? "Ben bugünkü halimi, ta 10 yıl önce görmüştüm" gibi bir ifade, sizce vizyon sahibi birine mi, yoksa hayallerini vizyona dönüştürememiş veya sokamamış birine mi ait olabilir?
Sayfa 116Kitabı okudu
Beyin "tutarsızlık" sevmez. Aslında o bir "tutarlılık" tutkunudur. Her bir "tutarsızlık" yeni bir "tutarlılık" arayışı doğuracaktır.
53 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.