Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Üç Psikolojik Soru

A. Kadir Özer

Üç Psikolojik Soru Sözleri ve Alıntıları

Üç Psikolojik Soru sözleri ve alıntılarını, Üç Psikolojik Soru kitap alıntılarını, Üç Psikolojik Soru en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
”İç dünyamızın mimarı biz isek ve orada yorum oluşturmak veya değiştirmek bizim denetimimizde olduğu halde, duygumuzun değişimi için yorumlarımızı değiştirmek yerine, başkalarının değişiminde ısrar etmeyi nasıl da öğrenmişiz, değil mi?”
Sayfa 26 - Aura YayınlarıKitabı okudu
Yorumlarımız, olaylara bakış açılarımız, olaylarla ilgili inanışlarımız, olaylara verdiğimiz anlamlar, bizim zihinsel bahçemizde yer alan önemli olaylardır.
Reklam
“Genelde “düşünmek” ilk elde, örneğin, okuduğunuz bu cümleyi kurarken kullanılan harf ve onların bir araya gelerek oluşturduğu sözcüklerle yapılan bir fiili akla getirir.”
Sayfa 75 - Aura YayınlarıKitabı okudu
Üçüncü gözümüzün canlandırmaları, iki gözümüzün gördüğünden farklı olabilir.
Olayın kendisinden çok, ona verilen anlam duygunun rengini saptar.
Olayın kendisinden çok, ona verilen anlam duygunun rengini saptar.
Reklam
Unutmayın;beyin "tutarlılık" zorunluluğu içinde olan bir organdır. Beyin , bir tutarlılığı bozulup, tutarsızlık içine girilmesinden sonra, yeni bir tutarlılık peşine düşecektir.
Varoluşunuzda, nazik davranan bir "siz" var.. Varoluşunuzda, kaba davranan bir "siz" de var.. Varoluşunuzda, başarılı davranmış bir "siz" var... Varoluşunuzda, başarısız davranmış bir "siz" de var.. Varoluşunuzda, yalan söylemiş bir "siz" var.. Varoluşunuzda, dürüstlük yapmış bir "siz" de var.. Bunların hepsi sizin, "siz"leriniz. Her birinin ayrı ayrı renkleri, değerleri var.
Sayfa 180Kitabı okudu
Bilir hale geldikçe, Veya öyle sandıkça Bulutlar dağılıyor bahçemde. Pırıldıyor her şey, Berrak görüyorum kendimce.
"olmaması gereken", "ağza alınmayacak laf", "kulaklarıma inanamadım", "davranamazsınız", "yapamaz", "olacak iş değil", "doğru/yanlış", "gerekir", "-meli malılar", "hata yapamaz", "olacak şey mi", "yanlışlıklar/haksızlıklar", "mümkün değil". Bu sözcükler veya tümceler, öfke yaşayan bireylerin yaşamlarında başkalarının yaptıklarına ne kadar “seçeneksiz” baktıklarını açıkça belirtmiyor mu?
Sayfa 139Kitabı okudu
Reklam
Yorumlarımız, olaylara bakış açılarımız, olaylarla ilgili inanışlarımız, olaylara verdiğimiz anlamlar, bizim "zihinsel bahçemizde" yer alan önemli olaylardır.
Yaşam mı seni yaşıyor, Sen mi yaşamı? Sahiplen duygularını, Zaman akıp gidiyor.
Göz açımızla olayları canlandırmak, o olayları ilgili yaşadığımız duyguyu yaşamamıza neden olabilir. Geçmişteki bir olayı, dış bir açıdan canlandırmak, olayla ilintili duygunun azalmasına neden olabilir.
İç dünyamızın mimarı biz isek ve orada yorum oluşturmak veya değiştirmek bizim denetimimizde olduğu halde, duygumuzun değişimi için yorumlarımızı değiştirmek yerine, başkalarının değişiminde ısrar etmeyi nasıl da öğrenmişiz, değil mi?
Sayfa 26
Kaygı, bireyi "mükemmel olmama cesareti" yerine, "mükemmel olma" imkansızlığına sıkıştıran bir mantığın ürünüdür.
Sayfa 202Kitabı okudu
48 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.