Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Namussuzluk­taki pervasızlara evvelden alın damarı çatlamış denirdi. Bu da hükümleri eskiyerek koflaşan sözlerden biri...
Melekle şeytanı aramızda hiç gören yoktur. Fakat çok teşbihlerimizde bu iki tabiri kullanırız. Ruhen insan, melekten ziyade şeytana yakındır. Adamı adam etmek için her asırda değişen ahlak ve terbiye sis­temleriyle uğraştılar. Hala uğraşıyorlar. Ve daha nihayet­siz asırlada uğraşacaklar.
Reklam
İftira atılması kolay olduğu kadar ondan tamamıyle temizlenmesi çok güç, sıvışık bir çamurdur. Bulaştırıldığı kimsenin üzerinde mutlak yer yer lekeler bırakır.
İnsanlık hangi günahların yoluna bu kadar acı bir kefaret veriyor?
Allah yarattıklarını doyurmak için gerekli yiyecekleri de bol bol yaratmıştı ama insanlar arasındaki rızık bölüşmeleri işi bozuyordu. Sana on, bana beş, ona hiç...
Devamı ve son…
İlim, fikir adamı memleket haini demekti. Polisin nezareti altında yaşarlardı. Ufak bir vaka oldu mu en evvel bunlar tevkif edilirdi. Sansür gazetelere yazdırtmaz. Hafiyeler halkı dertleşmeye bırakmaz, hükümetin her fenalığı gizli hastalıklar gibi üstü örtülü cereyan eder, Türkler burunlarının dibinde olan biten felaket haberlerini ancak Avrupa gazetelerinden alabilirlerdi.
Sayfa 359Kitabı okudu
Reklam
Kabahat her memleketin halkındadır. O, gözünü açmadıkça dünya düzelmez.
100 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.