Ankara Üçlemesi 3

Kasım 2015
İletişim Yayınları
Sıralamalar

2022 159. kitabı
Çizimleri başarılı ancak konu beni tam anlamıyla içine çekmeyi başaramadı. Siyasi içerikleri bol olan bir kitap okumayı düşünenler için belirtmek lazım. Sanırım bu tarz içerikler beni böyle düşündürdü. Benim düşünceme pek uymadığını için olabilir. Son kısmında yer alan eskizlerin konulması düşüncesi güzel. Genel olarak kitaba puanım 5/10
2025 18. kitabı
Uzak Şehir, Levent Cantek'in yazdığı ve Berat Pekmezci'nin çizimlerini yaptığı, Ankara üçlemesinin son kitabıdır. 2015 yılında yayımlanan bu grafik roman, günümüz Ankara'sının kenar mahallelerinde geçen karanlık bir suç öyküsünü anlatır. ​ Hikâye, sınıf atlama çabası, entrikalar ve para hırsı gibi temalar etrafında şekillenirken, karakterlerin karanlık dünyalarını ve iç çatışmalarını derinlemesine işler. Cantek'in gerçekçi ve sert anlatımı, Pekmezci'nin detaylı ve atmosferik çizimleriyle birleşerek, okuyucuya etkileyici bir deneyim sunar. ​ Sonuç olarak, Uzak Şehir, modern Ankara'nın arka sokaklarında geçen, toplumsal ve bireysel çatışmaları başarılı bir şekilde yansıtan, karanlık ve düşündürücü bir grafik romandır. ChatGPT tarafından yazılmıştır.
2023 24. kitabı
Okunma: 01 Ekim 2023 20:10
“… Kitapta anlatılan da bu kirli duvarlar içinde yaşayanların daha da kirlenmesi bir bakıma…” Çok güzel bir kitap, bitsin istemedim resmen. Elimden geldiğince uzatarak okudum. Karakter dizaynlarında tekdüzelik yok, her karakterle görüntüsü uyuşuyor. Volkan’ın hayata karşı olan bıkkınlığı bile yüzüne çok güzel bir şekilde verilmiş. Çok başarılı bir kitap cidden, tavsiye ederimm
2023 3. kitabı
Okunma: 18 Mayıs 2023 10:31
Uzak Şehir. *spoiler* {Okurken kendim için aldığım notlar olduğundan düzensizdir.} ✓ Çizimleri diğer okuduğum çizgi romanlara göre daha düzenli, daha reel. ✓ Hırsız olan oğluna hırsız cavitten uzak dur demek mi? Ah anne kadın ✓ İnsanlar suç işlerken neden vicdan rahatlatmak için mecbur bırakıldığını hisseder ki? ✓ Suçlara giriş 101 ✓İnsanın insanı iyileştirdiğini savunan bir annenin materyalist her şeyi para olan oğlunu ele alıyor çizgi roman. ✓ Babası iyi nasihatlerle büyütmüş volkanı. Vefat ettikten sonra sorumluluklar volkana kalmış. Emek sömürüsü düzeninde emeğinin sömürülerek üç kuruş kazanmaktansa hakkı olmayan beşe dikmiş gözünü Volkan da. E çevrese uygun olunca buna başlamış çalmaya. ✓ Düzenin içinde bulunmaktan nefret ediyor Volkan'ım. ✓ Hayatını kadınlıktan kazanan Lili'nin Hikayesi başlıyor. ✓ Kitap daha çok o gösterişli metropol ışıklarının parlatamadığı sokaktaki insanların yaşamından bir ruble sunuyor. ✓ Karakterlerde bol bol kaybolmuşluk var. ✓ Sürekli kulağa küpe laflar. ✓ Bol bol hüzün, dram geziniyor damarlarınızda. Dolmuşa binip de arabesk parçaya denk gelmiş gibi. Yaşla kafanı cama biraz da o silksin. ✓ Uzaktan kıyıdan savrulan insanların söylediği beylik cümlelerle yaptıklarının uyuşmamasını önemli hissetme ihtiyacına bağlıyor yazar, ezik hissetmeme. Hikaye ise istanbul seyahati dönüşü aracın içinden gördükleri ile şekilleniyor zihninde. Daha sonra o bölgeden birkaç kişi ile konuşarak tam bir kurgu oluşturuyor.
Çizgi Roman

Levent CantekYazar · 14 kitap
1969 yılında Ankara'da doğdu. Çocukluk ve ilkgençlik yıllarını Ankara'nın kenar semtlerinden biri olan Keçiören ve yaz aylarında çalıştığı Ulus'ta geçirdi. 1984 yılında mektup arkadaşlığı yoluyla otuza yakın çizer ve koleksiyoncuyla tanışarak çizgi romanlar yapmaya başladı. İlk öyküleri ertesi yıl Korku dergisinde yayınlandı. Daha sonra fotokopi yoluyla çoğaltılan Korsan, Koloni gibi 'underground fanzine'ler çıkardı. 1990 yılından itibaren çizgi roman ile ilgili yaptığı incelemeleri üniversite yıllarında nihayetlendirerek bir kitap haline getirdi. Bilkent Üniversitesi'nde uluslararası ilişkiler üzerine lisansını 1994 yılında bitirip, Gazi Üniversitesi'nde gazetecilik üzerine yüksek lisans ve Ankara Üniversitesi'nde de yine aynı alanda doktora eğitimini tamamladı. Halen popüler kültür ve gündelik yaşamın toplumsal tarihi üzerine yaptığı çalışmaları Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde araştırma görevlisi olarak sürdürmektedir. Eserleri Türkiye'de Çizgi Roman (İletişim Yayınları, 1996) Markopaşa: Bir Mizah ve Muhalefet Efsanesi (İletişim Yayınları, 2001) Çizgili Hayat Kılavuzu (der. İletişim Yayınları, 2002) Karaoğlan: Erotik ve Milliyetçi Bir İkon (Oğlak-Maceraperest, 2003) Çizgili Kenar Notları (der. İletişim Yayınları, 2007) Cumhuriyetin Büluğ Çağı (İletişim Yayınları, 2008) Anadolu Masalları (Dipnot Yayınları, 2009) Şehre Göçen Eşek (İletişim Yayınları, 2011) Dumankara (grafik roman, İletişim Yayınları, 2013) Emanet Şehir (grafik roman, İletişim Yayınları, 2014) Uzak Şehir (grafik roman, İletişim Yayınları, 2015) Kuş Eppeği (İletişim Yayınları, 2017) Muhalefet Defteri: Türkiye'de Mizah Dergileri ve Karikatür (Levent Gönenç ile birlikte, YKY, 2017) Son Kitabı Marko Paşa 2001 yılında yayımlandı.