İşte Mutluluk Yolu

2004
Uysal Yayınevi
Sıralamalar

2015 84. kitabı
keyifle ,sıkılmadan okuduğum eğitici kitaplardan birisi,....içerisinde bildiğim halde tekrarını yaptığım,yeni öğrendiğim bilgilerin de olduğu kılavuz niteliğinde...,pek çok da kişisel gelişim kitaplarını sollayacak ,nitelikte bitince iyi ki de okumuşum diyebileceğiniz bilgi hazinesi.
İlişkiler
ÜzülmeAiz el-Karnî · Uysal Yayınevi · 2012303 okunma
"La tahzen"
2024 29. kitabı
Okunma: 02 Ağustos 2024 13:38
Böyle bir solukta okumak değil de, sindire sindire okumak, üzerinde tefekkür ederek okumak çok daha iyi geliyor yüreğindeki hüzünleri bir anda siliveriyor. Her kitaplıkta mutlaka olmalı kötü hissettikce okunmalı.
ÜzülmeAiz el-Karnî · Uysal Yayınevi · 2012303 okunma
2025 43. kitabı
Okunma: 10 Mayıs 2025 09:07
Adından da anlaşılacağı üzere insanı üzen yıpratan öfkesine sebep olan şeyleri hadis ve ayetlerden örnekler alarak okuyucuyu telkin ediyor. Üzülmenin faydasız olduğunu,günün bugün olduğunu ,yarın için plan yapmanın yada maziye dertlenmenin bize hiç bir fayda sağlamayacağını bir takım beyitlerle süsleyerek anlatmış olduğu kıymetli bir eser.Sadece kitapda bazı sayfalar da tekrarlara yer verilmiş.Onun dışında okuyun mutlaka hoşunuza gidecek ve kitabı kapattığınızda kendinizi daha huzurlu hissedeceksiniz. Üzülmeyin,çünkü size isabet edecek şey asla sizi ıskalamayacaktır,sizi ıskalayacak şeyde asla size isabet etmeyecektir. Okuyacak arkadaşlara şifa olması dileğimle
·551 syf.·
2019 5. kitabı
Yapıştırdığım postitlere bakınca geri dönüp okumam gereken çok yer var. Ayetlerle, hadislerle, bazen bilimadamlarının sözleriyle, hatta bazen de şiirlerle konular desteklenmiş. Benim için faydalı bir kitaptı, ye’se kapılan herkes okumalı
2018 30. kitabı
Okunma: 15 Mart 2018 09:42
Tam ihtiyacım olan bir kitaptı, o yüzden yavaş yavaş sindire sindire okumak istedim. Çok güzel konulara değinmiş kesinlikle herkesin alıp en az 1 kere okuması gereken bir kitap. Çok güzel dersler çıkartacaklarına eminim :) Beğendiğim bir bölümü de buraya bırakıyorum.. Zeki kişilerden birisi bürosunun duvarına üç tane değerli levha asmıştı. Birinci levhada şöyle yazıyordu: "Gün bügündür." Yani, bugünün sınırları içinde yaşa, demek istiyordu. İkincisinde şu yazılıydı: "Düşün ve şükret." Yani, Allah'ın sana verdiği nimetleri düşün ve bunlardan dolayı O'na şükret. Üçüncüsünde şu yazılmıştı: "Öfkelenme!" Bu üç tavsiye seni en kısa ve en kolay yoldan mutluluğa götürür. Sen de her gün okumak için bunları not defterine yazmalısın.
Puan vermedi
Kitap problemlere vahyin ve peygamber(sav) 'in rehberliğinde Tecrübelerle, örneklerle ve kıssalar ile çözüm yolları üretiyor. Bu kitap özetle şunu söylüyor: "Mutlu ol, huzurlu ol, sevin; iyimser ol, üzülme."
'ÜZÜLME' arka kapak
2021 95. kitabı
Okunma: 20 Aralık 2021 13:33
ÜZÜLME Üzüntüyü Bırak Mutlu Olmaya Bak Bu kitap; İnsan hayatında acıklı, istıraplı yönleri, endişeyi, tasayı, güvensizliği, şaşkınlığı, üzüntüyü, kötümserliği, gamı, kederi, hüznü, ümitsizliği ve başarısızlığı tedavi etmeyi gaye edinen ciddi, sorumlu ve çarpıcı bir araştırma eseridir. Bu kitap; Asrın problemlerine, vahyin ışığında ve Peygamber sallallâhu aleyhi ve sellem'in rehberliğinde; temiz fitratla, başarılı tecrübelerle, canlı örneklerle, cezbedici kıssalarla ve etkileyici bir üslupla uygun çözüm yolları üreten bir eserdir. İçinde; sahabe ve tabiinden nakiller, büyük şairlerin şiirleri, uzman doktorların tavsiyeleri, filozofların öğütleri ve âlimlerin yönlendirmeleri vardır. Dikkatli ve titiz bir çalışmanın ürünü olan bu kitap kısaca sana şunu diyor: "Mutlu ol, huzurlu ol, sevin; iyimser ol, üzülme!" (Kitabı kesinlikle okumanızı tavsiye ederim.Baş ucu,el kitabı,ders kitabı,adını artık ne koyarsanız sizin hayatınızdaki yerine göre isimlendirip yerleştirebileceğiniz türden hayat kitabı diyebiliriz.)
2025 51. kitabı
Okunma: 15 Eylül 2025 20:33
Kitabın amacını, vermek istediği mesajı çok beğendim. Hayat sınavdır diyor bir çok eserde de karşılaştığımız gibi; sabır gerekir, her an ölecekmiş gibi yaşamak, her temasın hikmetine odaklanmak gerekir diyor. İnsan yaşanacak ve yaşanmış şeylerin önüne geçemeyeceğine göre üzüntüyü tasayı rafa kaldırıp bu elimdekilerle ne yapmalıyım.. bana vermek istedikleri mesaj, kendime katacağım güzelliği ne olabilir diye bakarsa bir nebze bununla baş edebilirmiş. Hakikatende üzülerek yaşanmışı yok edebilseydik insan olarak bunun hakkını fazlasıyla verirdik. Veya üzülerek geleceği imar edebilseydik... Biz sadece bunlarla baş etmede başroldeyiz ve bu elimizdeki en değerli savunma yöntemi. Kitap acıları basitleştirmeden gözümüzde başedilebilir dereceye indiriyor. Biz ulaşamayacağımız denli yükseklere taşıdığımızdan olsa gerek göze kocaman görünüyorlar. Bu imtihan dünyasında belalar ve musibetlerin imtihan olduğu gibi nimetlerinde insanın davranışına bağlı sonuçları olan bir sınav olduğunu unutmamak adına çok güzel kelimeler nakşetmiş yazar. Nimetin imtihan olduğunu unutuyoruz bazen. Belalar bilinirde nimet sanki hakedilmiş bir lütuf olarak görülür bazen. Uzun bir zamana yayarak okudum ve çok iyi geldi. Üzüntünün veba gibi bedenimize yerleştiği bu zamanda bir nebze şifa olacaktır. Dipnot: İmam Gazali gibi birinin böyle sert bir şekilde eleştirilmesiyle karşılaşmak hafif dumura uğrattı beni. "Sünnetten ve hadisten sermayesi yok.." Ne tepki vereceğimi bilemiyorum şaşkınım. Evet sert ve ağır bir üslubu var ama dünyayı bu yönden gösteren biri de lazım. Benim için İhya ve Risale birbirini dengeleyen iki kaynak. Doğrusunu Allah bilir. Rabbim bizi doğru bilgiyle buluştursun. Ayırt etmesi çok zor bir zaman gerçektende.
2019 17. kitabı
Okunma: 02 Ağustos 2019 19:17
Müslüman olmayan bile okumalı. Ayetlerin güzelliği, Allah'ın hikmeti ve himmeti. Çok sürükleyici olmasa bile birçok şey öğrendiğim faydalı bir kitabtı. Muhakkak bakın. Ancak, amcayla burada hemfikir değiliz, müzik de dinleyin, doğru müzik.
Kitap tavsiye
·520 syf.·
2020 39. kitabı
Okudukça sizi pamuk gibi yapan bir kitap :) vaktiniz yoksa bile vakit ayırıp okumanızı tavsiye ederim terapi niyetine. Gayet başarılı ve naif bir üslup kullanılmış. Ayet, hadis, alimlerden, şairlerden, filozaflardan ve bir çok tarihi olaylardan alıntı yaparak kısaca size "yanlız değilsin ve seni anlıyorum" diyor.

Aiz el-KarnîYazar · 10 kitap
Suudi Arabistan'ın güneyindeki El Karn kasabasında doğdu. İlkokulu burada okudu, ortaokulu Riyad'da, liseyi Abha'da okudu. Abha'da Uṣūl al-Dīn (Din Vakıfları) Fakültesi'nden mezun oldu ve ardından yüksek lisans ve doktorasını tamamladı. Abha'daki Ebu Bekir camisinin imamı ve hatibi olarak görev yaptı. Suudi Arabistan’ın Selefi/Hanbeli ilim geleneğinin yetiştirdiği önde gelen isimlerden olan Âiz el-Karnî, sadece Arabistan’da değil aynı zamanda tüm Arap dünyasında saygınlığı olan bir ilmi şahsiyettir. Onun etkinliğinin ülke sınırları dışına taşmasında ilmi ve edebi yönünü vaiz/davetçi kişiliği ile mezcetmesinin rolü büyüktür. Zira el-Karnî, sayısı binleri aşan vaaz ve derslerinde dinleyicisinin duygularına hitap ederek sözünü tesirli kılmasında ilmi birikimi kadar edebiyatçı yönünü de kullanmıştır. Onun edebi yönünü yansıtan eserlerinden birisi de Makâmâtu’l-Karnî’dir. el-Karnî bu eserinde, klasik Arap edebiyatında “makâme” olarak bilinen edebi türe öykünmüş ve İslam dünyasının günümüz meseleleri karşısında kendi görüşlerini güçlü bir edebi dille aktarmaya çalışmıştır. Hakkında intihal ve telif suçlamaları bulunan el-Karni'ye dava açıldı. Suudi Enformasyon Bakanlığı Telif Hakkı Komitesi, el-Karnî'ye 30.000'i kamu hakkı ve 300.000'i yazar Al-Odaidan'a ödenen tazminat dahil olmak üzere 330.000 Suudi riyali tutarında para cezası verilmesine karar verdi. Kararda ayrıca El-Karni'nin Umutsuzluğa Kapılmayın adlı kitabının piyasalardan çekilerek dağıtılmasının ve kamuoyuna sunulmasının engellenmesi de yer aldı.