Hayatı ve Eserleri

Vahdet Gültekin
1980
Rado Yayınları

Puan vermedi
26 Şubat 1802, Besançon - 22 Mayıs 1885, Paris) Romantik akıma bağlı Fransız şair, romancı ve oyun yazarı. En büyük ve ünlü Fransız yazarlardan biri kabul edilir. Hugo'nun Fransa'daki edebi ünü ilk olarak şiirlerinden sonra da romanlarından ve tiyatro oyunlarından gelir. Pek çok şiirinin içinde özellikle Les Contemplations ve La Légende des siècles büyük saygı görür. Fransa dışında en çok Sefiller ve Notre Dame'ın Kamburu romanlarıyla tanınır
Biyografi
Victor HugoVahdet Gültekin · Rado Yayınları · 198020 okunma
Ahtapot Deyip Geçme!
2023 123. kitabı
Vahdet Gültekin'in Chopin ile birlikte 4 kişiye daha yer verdiği seride, edebiyat adına, Voltaire'in önünde, en önemli kitap. Nedeni ise basit: Deniz İşçileri kitabından bir ahtapot betimlemesi sunar ki, ortaokulda Sait Faik Abasıyanık'tan Dülger Balığı şoku yemiş öğrenciye dönersiniz. İçinizde okuma aşkı doğurur. Hatta ileri gideyim, "okumaya nasıl başlamalıyım/başlatmalıyım?" türü sorulara yanıt bu kitap. Açın, o bölümü okutun, yeterli olacaktır. Eline sağlık diyorum Vahdet Bey'e, eski zamanlarda böyle güzel kaynaklar ürettikleri ve bu hazineleri bizlere sundukları için. Unutkan not: Din-Doğa-Toplum Üçlemesi bilgisini de sunar bizlere Gültekin, Notre-Dame De Paris ve Sefiller (Kutulu 2 Cilt Takım) ile birlikte.
Victor HugoVahdet Gültekin · Rado Yayınları · 198020 okunma

Vahdet GültekinYazar · 3 kitap
Yazar ve çevirmen Vahdet Gültekin 1912 yılında İstanbul'da doğdu. Kabataş Lisesi orta kısmında ve Galatasaray Lisesi'nde öğrenim gördü (1934). Mektepli, Yeni Adam, Vakit, Haber, Son Dakika, Yedigün, Cumhuriyet gibi gazetelerde sekreter, yazar ve çevirmen olarak çalıştı. Hayat, Hayat Aile ve Doğan Kardeş Ansiklopedilerinin yazı işleri müdürlüğünü yaptı. Cronin, Hemingway, S. Maugham, Steinbeck gibi yazarlardan çok sayıda çevirisi yayımlandı. Vahdet Gültekin 19 Temmuz 1992'de İstanbul'da öldü.