Viking Masalları

Jennie Hall

2023 34. kitabı
Masallar minnoş minnoş değil miydi yahu Burda ise bir kralın doğuşu (Buz ülke, yeşil ülke, üzüm ülkesi…Göçeme yaşam ve yurt arayışı. savaşlar, kahramanlıklar, bir miktar aşk,) anlatılmış.Hiç masal tadı vermedi. Güzel diyebileceğim bir alıntı bırakmak gerekirse ;) "Şüphe yok ki Kral Harald, daha önce hiç diz çökmemişti. Hep diğer insanlar ona saygısını göstermişti ama şimdi bir kadının önünde diz çöküyor o.”
2023 118. kitabı
Viking masalları, Thor'un saçlarının Odin'e ait kuşların kanatlarının uçuştuğu , birbirinden korkusuz savaşçıların yaşadığı bir coğrafyaya davet ediyor okuru . Tanrıların yurdu olarak anılan bu topraklarda hakimiyetin sık sık el değiştirdiğini , bu sebeple bilgeliğin hayatta kalabilmek için paha biçilmez bir hazine olduğunu bu masallarla fark edeceksiniz .Viking mitolojisinde önemli yer tutan kral Harald'ın savaşlarına katılacak , kızıl Eric ile azgın dalgalar arasında yolculuğa çıkacak , vahşi adamların yaşadığı vineland'ın aslında yeni bir kıta olduğunu keşfedeceksiniz.
Viking Masalları
2025 121. kitabı
Okunma: 02 Nisan 2025 12:34
Herkese merhaba çocukluğumda en sevdiğim şeylerden biri uyumadan önce masal dinlemekti Hala en sevdiğim uyku öncesi aktivitesi masallar. Kapra yayıncılık farklı farklı o kadar güzel masallar çıkarmış ki ben de birkaç tanesini alıp masal yolculuğuma devam etmek istedim. Kapra yayıncılığın ilk olarak Afrika masalları kitabını okudum. Daha sonra ise bu kitap ile devam ettim. Siz de benim gibi masal okumayı seviyorsanız kapra yayıncılığın bu güzel masallarına mutlaka bir şans verin Biraz kitaptan bahsedecek olursam ben aslında İskandinav mitolojisi ile harmanlanmış vikinglerin destansı savaşlarını dinlemek isterdim. Ancak kitap beni bu konuda biraz hayal kırıklığına uğrattı. Kitabımız 2 bölümden oluşuyor. İlk bölümde Norveç kralı Harald ve onun savaşları anlatılıyor. İkinci bölümde ise Grönland ve izlanda'ya yerleşim anlatılıyor. Çerez kitap olarak tercih edebilirsiniz. Okumayı düşünen herkese keyifli okumalar diliyorum
Alıntı
2024 1. kitabı
Okunma: 02 Ocak 2024 05:16
Norveç'ten batıya doğru yapılan yolculuktan tutun, kıyafetler, giyim kuşam her şey bu kitapta yer alıyor... İskandinav'ların kendilerini motive edişi, savaşa olan tutkuları, içkinin kendilerini en iyi dostları oluşu ve sonunda Amerika'ya doğru Leif Ericson tarafından yapılan yolculuk... birçok bilgi sahibi olmanızı sağlayacak bir kitap, mutlaka okumalısınız :)
2021 8. kitabı
Okunma: 16 Temmuz 2021 00:06
"Kapalı bir ağız iyi bir dosttur." Anlatımı ağır değildi. Sade bir anlatım dili vardı, betimleme yerleri abartılmadan geçilmiş bu da insanı sıkmadan, sıkılmadan okumasını sağlıyor. Okurken çok zevk aldım. Kitapta birden fazla hikaye olsa da hepsinin yazılma amacı aynı: Norveç'ten batıya yapılan göçler. Son Sözde yazılana göre başta anlatılan Kral Harald'ın hikayesi iki amaç için yazılmış. Birincisi; zamanın kıyafetleri, evleri, alışkanlıkları hakkında fikir vermek. İkincisi ise yapılan göçlerin sebebini anlamamız. Oldukça ince, puntoları büyük aynı zamanda da akıcı bu yüzden bir kaç saatte bitirilebilir. Eğer kitabı bir yerde görürseniz mutlaka bir şans vermelisiniz. "Babam birinin kölesi olmaktansa savaşta ölmenin daha iyi olacağını söylerdi hep."
2020 59. kitabı
Okunma: 01 Ağustos 2020 08:37
Merhaba; Viking masalları seriden okuduğum üçünch masal kitabı. Dolayısı ile okurken kızılderili ve Ibrani masallari ile kıyaslayarak okudum. Viking masalları içerik olarak ve ele aldığj konular bakımindan elbette farklı olacaktı fakat, sekil olarak da farklıydı. İlk bölümdeki masallar hep birbirinin devamı nitegiliğindeydi. Kahramanımızın dogması yetişmesi kral olması, savaşlarını ve zaferlerini farkli başliklar altinda fakat peşpeşe okuyorsunuz. Ikinci bölümdeki masallar ise genellikle o bölgedeki cografi durumlar, o bolgedeki bazi yerleşim yerlerinin keşfi ile ilgiliydi. Aslında buna masal demek ne kadar doğru bilemiyorum çünkü gerçek olaylar anlatılanlar. Tabiki bunlarin hicbiri okudugunuz satirlardan çikarimlar yapmadına asla engel değil. Çok aeverek okuduğumu belirtmek isterim. Herkese keyifli okumalar dilerim. Youtube kanalim için; youtube.com/channel/UCfOYAd...
2022 27. kitabı
Ben İskandinav mitolojisi bekliyordum ama kitap birinci bölümde Norveç Kralı Harald'ı anlatıyor. İkinci bölümde ise Grönland ve İzlanda' ya insanların yerleşimi anlatılmış. Elbette hepsi birer masal yine de dili bana çok basit geldi.
2019 62. kitabı
Okunma: 28 Mart 2019 12:00
Vikingler hakkında sağlam bilgiyi alamazsınız bu kitapta sadece bir kaç olayı efsaneleştirilmiş hallerini bulabilirsiniz. Vikingleri, Viking yapan Ragnar hakkında bilgi yok denecek kadar az. Aslında efsaneleşmiş hikayeleri okumak istiyorsanız Vikingler hakkında alıp okuyabilirsiniz. Birden fazla hikaye olsada olay örgüsünü güzel hazırlamışlar hemen hemen hepsi bir birine bağlı ve kitap akışı güzel..
2021 23. kitabı
Kapalı bir ağız iyi bir dosttur. Her ne kadar Viking masalları diye geçsede Vikingler hakkında çok az bilgi veren bu kitap Norveç’ten yapılan göçleri anlatıyor. Tarihi bilgiler almak için daha ayrıntılı bir kitap seçersek bu kitap gerçekten masalsı ve güzel, eğer fırsatınız olur kitap elinize denk gelirse okuyun.
Viking MasallarıJennie Hall · Saltokur · 2020919 okunma
2020 2. kitabı
Okunma: 10 Ocak 2020 09:00
Masal demek ne kadar doğru bilmiyorum. Gerçi millet olarak "masal" tanımımız dünyadaki kavram ile pek uyuşmuyor. Bu kitap daha çok iskandinav ülkelerinin nasıl kurulduğuna dair birbirini takip eden hikayeleri barındırıyor. (bizde ki ergenekon, kırgızlardaki ala geyik vs.) Bu itibarla Masallar diye çoğul bir durum yok. Ama yine de çevirisi, baskısı ile güzel bir kitap. Anlatımı sıkmıyor. Aynı serinin bir kaç kitabı daha var elimde onları da okuyacağım.