Voyıcır 2

Lale Müldür
Tahmini Okuma Süresi:
2 sa. 16 dk.
Sayfa Sayısı:
80
Basım Tarihi:
1990
Yayınevi:
Metis Yayınları
ISBN:
9789757650478
Ülke:
Türkiye
Dil:
Türkçe
Sıralamalar
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

3/10
·88 syf.·
2019 44. kitabı
Kitap, Lale Müldür ile Ahmet Güntan'ın farklı kitaplarının birleşmesinden oluşuyor. Yani bir kapak arasında iki kitap. Bunları ayrı ayrı değerlendirecek olursak: Lale Müldür'ün dizeleri bana gerçekten de çok saçma gelen ve anlaşılmaz bir yapıda. 1/10 Ahmet Güntan'ın dizeleri ise okumaktan daha çok haz aldığım şekilde, özgün ve basit yapılı. İçerisinde derin anlam barındıracak şekilde. 6/10 . Sonuç: Ahmet Güntan okumaya devam.
Voyıcır 2Lale Müldür · Yapı Kredi Yayınları · 200727 okunma
Puan vermedi·88 syf.··
Beğendi
·
2022 130. kitabı
·
16 saatte okudu
·
Okunma: 29 Haziran 2022 14:49
Ahmet Güntan ve Lale Müldür "ortak yapımı". nedense... Müldür'ün Sarartı/Safran'ını ve Güntan'ın Nezle'sini barındıran, zor bulunan kitaplıktan bulunamayan kitaplığa evrilen duble kitap.
Voyıcır 2Lale Müldür · Yapı Kredi Yayınları · 200727 okunma

Yazar Hakkında

Lale MüldürYazar · 23 kitap
1956'da Aydın'da doğdu. Liseyi Robert Kolej’de bitirdi. Şiir bursu alarak Floransa’ya gitti. Türkiye’ye dönerek birer yıl ODTÜ Elektronik ve Ekonomi bölümlerine devam etti. 1977’de İngiltere’ye gitti: Manchester Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden lisansını, Essex Üniversitesi Edebiyat Sosyolojisi Bölümü’nden master derecesini aldı. 1983-1987 yılları arasında Brüksel’de yaşadı: Ressam Patrick Clays ile on iki yıl evli kaldı. 14 Aralık 2002’de beyin kanaması geçirdi, iki ay hastanede yattı. İlk şiirleri 1980’de Yazı ve Yeni İnsan dergilerinde çıktı. Gösteri, Defter, Şiir Atı, Oluşum, Mor Köpük, Yönelişler, Sombahar ve kitap-lık dergilerinde birçok şiir ve yazısı yayımlandı. Bir dönem Radikal gazetesinde yazdı. Şiirlerinden bazıları (“Destina”, Yeni Türkü) bestelendi ve filmlerde kullanıldı. Şiirlerinden bir seçki Water Music adıyla Dublin’de (Poetry Ireland, 1998), Fransız ressam Colette Deblé’nin resimleri üzerine yazdığı şiirler Fransızca olarak Ainsi parle la Fille de pluie (Yağmur Kızı Böyle Diyor) adıyla Fransız Enstitüsü’nde, 2008’de ise Donny Smith’in çevirdiği yine bir seçme şiirler kitabı (I Too Went To The Hunt Of A Deer) Türkiye’de yayımlandı. Yurt dışındaki birçok toplantıda Türkiye’yi temsil etti; Amerika’da yayımlanan Türk şiiri antolojisinde “80’lerde başlayan krizi aşan bir şair” olarak anıldı. Ultra-Zone’da Ultrason ile 2007 Altın Portakal Şiir Ödülü’nü aldı.