From Lost to Found on the Pacific Crest Trail

İngilizce
Ciltli

2021 1. kitabı
Okunma: 04 Ocak 2021 13:01
Uzun bir yolculuk, bir kadının kendini affetme ve düştüğü ruhsal çukurdan çıkma hikâyesi diyebiliriz, tabi bunu yaparken binlerce kilometrelik dağ yollarında tek başına yürüme cesareti göstermesi ise insanı teşvik ediyor. Bir çırpıda okunan kitaplardan değil, sayfaları anlayarak geçmek gerekiyor, en azından benim için öyle oldu.
İnsan
2021 110. kitabı
Okunma: 30 Aralık 2021 00:00
Nasıl başlasam bilemiyorum aslında. Kitabı bitirip kapağını kapattığımda içimden bir parçayı da sayfaların arasında bıraktım. Geçen yıl kitapla aynı ismi taşıyan filmi izlemiştim. Çok etkilenmesem de araştırdığımda aslında bir kitap uyarlaması olduğunu öğrendim. Kitaba sanıyorum Mart ayında başladım ama okumaya öylesine kıyamadım ki yavaş yavaş ilerledim ve 30 Aralık geldi çattı. İçimde bir törenle çıkarıyorum kitabı hayatımdan. Gerçek bir hikayeyi birinci ağızdan okumanın etkileyiciliği miydi hissettiğim bilemiyorum. Yeri geldi içli içli ağladım yeri geldi gerginlikten kalp atışım hızlandı yeri geldi yazar, kilometrelerce yolu susuz yürüdüğünde dilim damağım kurudu. O yolu kalbimin derinliklerinde Cheryl ile birlikte ben de yürüdüm. Biten bir evlilik, kaybedilen bir anne ve aslında hiç olmayan bir baba... Kitabın bana en büyük katkısı affetmeyi öğrenmek oldu. İlk başta ailemi ama asıl kendimi affetmek. Henüz tam başarılı olamadım ama deniyorum en azından. Ha bir de Pacific Crest Trail boyunca Cheryl Strayed'in okuduğu kitaplar var. Yol boyunca "canavar" ile birlikte yazarın yol arkadaşı olan kitaplar. Listemde olmayanları ekledim bile. En kötüsü de 10 aydır azar azar okuduğum bu kitap hayatımdan çıkınca ne yapacağım bilmiyorum. Ama veda vakti geldi. Teşekkürler Cheryl Strayed. Teşekkürler Yaban.
2025 25. kitabı
Okunma: 10 Aralık 2025 01:11
Öncelikle az okunmuş bir kitap olduğu için bu incelemeyi yazma gafletinde bulunuyorum. Kitabı, beğenmediğim çevirisinden bağımsız olarak yorumlamaya çalışacağım; gerçi bu pek kolay değil, çünkü çeviri her şeydir. Neyse. Çok büyük beklentiler içerisine girmezseniz okunabilir bir kitap. Cherly, çok sevdiği annesinin kaybı ile derinden sarsılır. İlerleyen süreçte evliliğinin bitişi ve ailesinden uzaklaşması gibi sorunlarla yüzleşir. Tüm bunlarla baş edebilmek için her şeyi arkasında bırakır ve tüm yükünü sırtına alarak kilometrelerce yol yürümeye karar verir. Evet, bu bir yol kitabı. Cherly, aslında yalnız kalmak ve hayatında onu parçalayan her şeyi yeniden bütünleştirmek için yola çıkar. Zaman zaman vazgeçmeyi düşünse de, yolun getirmiş olduğu fiziksel-ruhsal her türlü zorluğu kabul ederek yürümeye devam eder. Yol boyunca aldığı kararlarla, kayıplarıyla ve korkularıyla yüzleşir. Nihayetinde hayatını olduğu gibi kabul etmeyi ve bunun aslında her şey olduğunu anlar. Bazen yollar insanı korkutur, yalnız hissettirir. Bu kitap, korkularımızla yüzleşebilmemiz ve cesur olmamız için bir ışık yakıyor.. ya da en azından yakmaya çalışıyor. Cesarete ihtiyacım olduğunda, belki bir kez daha kitaba şöyle bir bakarım.. ya da bakmam, kim bilir.
2018 25. kitabı
Okunma: 19 Ekim 2018 20:36
Özellikle annesini kaybettikten sonra kendi içsel sorunlarıyla bir türlü başedememiş bir kadının ilham verici gerçek cesur hikayesi. Kitabın genel anlamda net öz bir dili var ve öyle edebi süslemeler içermeden bile beni etkiledi açıkcası. Kadının bu yürüyüşe çıkmaya karar verişi, sebepleri sebepsizlikleri, acemiliği, korkusu,öfkesi, kırgınlığı.. her şeyini çok berrak bir şekilde dürüstçe ortaya dökmesinden etkilenmemek mümkün değil zaten.
2023 4. kitabı
Okunma: 07 Haziran 2023 19:14
Öncelikle bu keşfedilmemiş kitabı bana armağan eden arkadaşım Osman’a teşekkürü bir borç bilirim. Çünkü hiç bir zaman çok satanlarda ya da başkalarının önerilerinde rastlamadığım tozlu raflarda kalmış ama benim için hazine niteliğinde bir kitaptı. “Tüm maceraları içinde barındıran gerçek yaşam öyküsünü okumak gerçekten muazzamdı.” Hayatı yolunda gitmeyen Cherly adında bir kızın 26 yaşında kocaman bir sırt çantasıyla “deneyimsiz bir şekilde ilk kez çıktığı” Kaliforniya’nın çöllerinden Sierra Nevada’nın dondurucu tepelerine, Oregon’un ormanlarından Washington State’in Tanrılar Köprüsü’ne 1800 kilometreden fazlasını yürüdüğü yolculuğu anlatan macera dolu bir kitap. O kadar sürükleyici ki.. Yazarın dili, kalemi, anlatımı çok güzel. Tabi çevirmenin de hakkını yememek lazım gerçekten işini güzel yapmış.. Yolculukta yaşadıkları, duyguları, düşünceleri her şeyi tamamen bana geçti.O ne yaşadıysa gerçekten ben de yaşadım ve merakla okumaya devam ettim. Herkesin okuması gerektiğini düşündüğüm gerçek bir yaşam öyküsü. Eminim her okuyan kendinden izler bulacaktır ve akıp giden bir nehire kapılmak gibi sayfaları ardı ardına okuyacaktır. “Ve seni gerçekten tebrik ederim Cherly strayed. Sen gerçekten çok güçlü bir kadınsın…”
2017 2. kitabı
Okunma: 20 Ağustos 2017 00:00
Tamamen paramparça bir ruhtan kendini kurtarmaya çalışan bir kadının öyküsü. Yazarın kendi hayatını, gerçek yaşam hikayesini anlattığı otobiyografik sayılabilecek bir roman. Muhteşem bir üsluptan bahsedemem ama en azından eğlenceli bi anlatım tarzı var.
2017 5. kitabı
Okunma: 20 Mayıs 2017 08:05
Muhteşem... beraber yürüyüp beraber acı çekip beraber mutlu olup beraber ağladığınız bir kitap... insanin kendini sorgulayip acaba ben kendim miyim dediği bir kitap...
2015 144. kitabı
Cok surukleyici olmasa da guzel bir kitap. Kitabi okurken sonunda bir supriz olacagini olacagini dusunuyordum ama herhangi bir suprizle karsilasmadim.