Herkesin Bir Yabancısı Var Hayatında

Tolga Aydoğan
2014
Minval Yayınevi

2015 8. kitabı
Sıkmayan bir hikaye. Yaptığımız tercihlerin aksini düşündüren cümlelerle birlikte zamanla duyulan pişmanlıkların dile getirilmiş. Okuyanı yormayan sadelikle işlenen kitabın sonunu farklı kurgulasam da keyif aldım. :)
YabancıTolga Aydoğan · Minval Yayınevi · 201427 okunma

Tolga AydoğanYazar · 12 kitap
Ankara’da doğdu, büyüdü. Üniversiteden sonra İstanbul’da Sinema-TV eğitimi veren Türker İnanoğlu Vakfı’nı burslu kazandı. Çocukluk yıllarında günlük tutan, öyküler karalayan bir talebeydi. Onun bir yansıması da olarak TURVAK’ta kendisini geliştirmek istedi. Yazarlık hocası ünlü edebiyatçı ve senarist Ahmet Yurdakul’du. Talebeliği devam ederken Türker İnanoğlu’nun şirketi Erler Film’e önerildi. Burada Yeşilçam’ın önemli senaristlerinden, kıymetli bir isim olan Erdoğan Tünaş’tan da usta-çırak ilişkisi içinde senaryo yazımının inceliklerini öğrendi. On altı yıllık yazarlık kariyerinde Arka Sokaklar, Kanıt, Bizim Evin Halleri, Cennet Mahallesi gibi on beş civarında TV dizisinin senaryo ekiplerinde görev yaptı. 12 Eylül, 6-7 Eylül Olayları gibi sosyolojik olayların bireye yansımasını romanlarına yansıttı. Atatürk’ün İzindekiler ise yayınlanan onuncu kitabı oldu.