Yanlış Rota

Hep Kitap
9786051923154

2019 40. kitabı
Okunma: 19 Ağustos 2019 21:31
Edebiyatı daha az okuyayım, artık eksiklerimi kapatayım,yaş kemale erdi ama fazlasıyla öğrenmem gereken şey var diyerek, arkeolojiydi, sapiens'ti okumaya çalışırken araya sadece raslantıyla aldığım "Yanlış Rota" daha doğrusu gerçek adıyla "Evlilik Yalanı" giriyor, Hep Kitap, Faruk Duman'ın kitaplarını yeni ve güzel kapaklarıyla yeniden basmaya başlamışken, hem de Sus Barbatus!'u bu yayınevinden okumuşken gerilim başlığı altında çıkan kitaplarını gördüm Kırmızı Kedi'de, ve güzel de kitaplara benziyorlardı- ve sonuç: Yanlış Rota'yı hakikaten elimden bırakamadım. Gerilim ya da polisiye kitaplarında kimlik meselesini dert edinen kitapları seviyorum: Wulf Dorn'un Psikiyatrist adlı eserinde, ya da Katzenbach'ın bir çok kitabında olduğu gibi kim olduğunu anlamak üzere başına gelen olaylarla feleğini şaşıran, hayatı alt üst olan insanlar ve onların debelenişlerinin anlatıldığı kitapları seviyorum. Bir çok kitap incelemesinde söylediğim gibi; Katzenbach'ın Psikoanalist'i ise bu anlamda bir zirve benim için. Son zamanlarda okuduğum kitaplar arasında Gillian Flynn'in Kesik Şeyler adlı kitabını da listemde sayıyorum. Adını ilk kez dün duyduğum Kimberly Belle'se bir kurum kimliğinin yıkılışını anlatıyor. Bu, kim bilir kaç bininci kez anlatılan bir hikâye bizler için. Ama yine de, önceden defalarca dinlenmiş, okunmuş da olsa, Belle bence yine de etkiliyor: Iris ve Will'in mutlu bir evliliği var. Bir sabah işi gereği Will uçak seyahatine çıkıyor ama uçak düşüyor. Ancak aslında Will'in o uçakta değil, başka bir uçakta olması gerek. Olması gereken uçak için bilet almış, ama düşen uçak için de bilet aldığı ortaya çıkıyor, ve düşen uçağa binmiş gerçekten de. Peki, ama, neden? Yazar, 330 sayfa içinde evlilik kurumunun en temel dayanağı ya da bütün ilişkilerin en temel dayanağı olan
Puan vermedi
Bu aralar ne okumak istediğime bir türlü karar veremiyor, elime hangi kitabı alsam doğru zamanı değil diyerek üst üste koyuyorum. Şimdilik 10 katlı bina kıvamında, yakına rezidansa dönüşür. Neyse ki bu kitapla meşk ettik de kentsel dönüşüme bi dur da diyebildik . Hızı düşmeyen bir kurgu, hani ızgarada cızırdayan adana kebabın kokusu sizi delirtir de tatmak için can atarsınız ya işte bir sonraki sayfa için aynı heyecanı yaşadım. Cillop gibi kitap, keyifle okudum.En çok da sonunu sevdim. Annemin yaptığı kıtır kıtır fındıklı kadayıf gibi değilse, ne olayım . Böyle intikam görmedim ohhh yarasın.
2024 24. kitabı
Yılın sorusu: Kocanızı ne kadar tanıyorsunuz? İris ve Will birbirlerine delicesine aşık mutlu bir çift. Yedinci evlilik yıl dönümlerinin sabahında Will iş seyahati için uçağa, İris ise görev yaptığı okula gider. Günü çok güzel başlayan İris için bir uçağın düştüğü haberini almak, aklını yitirecek gibi olmasına sebep olur. Ama şükürler olsun ki eşinin uçağı değildir. Eşi Orlanda'ya gitmek üzere yola çıkmış, düşen uçak ise Seatle uçağıdır. Ama havayolu şirketinin eşininde düşen uçakta olduğunu iddia etmesi İris'in dünyasını başına yıkar. Sevdiği adamı kaybetmiş olmayı kabullenemeyen İris, eşinin neden söylediği uçakta değil de bambaşka bir uçakta olduğunu anlamak için bu işin peşine düşer... Peki ya gerçekleri öğrenmeye hazır mı? Karı koca ve sırlar üzerine kurulu kurguları okumayı çok seviyorum. Konu her ne kadar bilindik ve tahmin edilebilir olsa da okumak ayrı bir keyif veriyor. #yanlışrota 'da beklentimi fazlası ile karşıladı. Gönülden tavsiye ederim...
2021 1. kitabı
Okunma: 02 Ocak 2021 02:51
Editör tavsiyesiyle okumaya başladım, karakter gelişimi, olay kurgusu ve sürükleyiciliğiyke kısa sürede bitti. Okurken gelişimi ve sonu tahmin etmekte çok zorlanmıyorsunuz ama giderek artan dozda verdiği gizemle oldukça keyif verici bir okuma sağlıyor. Tam filmi çekilecek kitaplardan, belki de birkaç yıl sonra izleriz
2023 1. kitabı
Okunma: 28 Eylül 2023 16:41
Uzun zamandır bir kitaba devam edemiyordum ve tam olarak deniz kenarında,tatilde bu kitap okunur diyerek yanıma aldım. Ve denizin dalgaların vermiş olduğu huzurla beraber bu harika gerilim kitabını elimden bırakamadım. O kadar heyecanlı ilerliyor ki bir an bile elimden bırakmak istemedim. Gizemi ve gerilimi dorukta tutmayı başarıyor ve bir o kadar da verdiği dramatik hisle beraber boğazımda bir yumruyla okudum. Ölümün vermiş olduğu tanıdık acıyı tekrar iliklerime kadar hissettim ve içim acıyarak okudum kendime bunu neden yaptığımı bilmiyorum kitap o kadar merak uyandırdı bende demek ki. Sonu boğazımda yine bir düğüme sebep oldu, büyük cesaret isteyen bir karardı.
2021 19. kitabı
Okunma: 16 Mart 2021 01:41
Bazı kitaplar vardır; iyi ki okumuşum dedirten :) Evet Yanlış Rota seni iyi ki okumuşum :) Pek çok duyguyu, çok güzel bir şekilde tabiri caizse doya doya yaşadım... Teşekkürler Kimberly Belle , kalemine sağlık...
2020 53. kitabı
#okudumbitti #pinarinkitapbahcesi #pinarhocanintavsiyeleri . . KONUSU 🛩 Bir uçak kazası olur. Seatle yönüne giden bir uçak, düşmüştür. Ölen kişilerin isimleri açıklandığında Iris eşi Will'in de ismini duyar. Ancak Will karısı Iris'e,Seatle değil tam zıt yöne uçacağını söylemiştir. Bu karmakarışık ,acı ve yalan dolu haberi araştırırken Iris'in duygularına ortak olacağız. Yer yer üzüleceğiz, bazen de tedirgin olup heyecanlanacagız. 🛩 PSIKOLOJIK GERILIM turunde bir kitap. . Ben bu kitabı bir cinayet kitabı sanmıştım,o yüzden başta durağan geldi. Ama sonra kitabı çok heyecanla okudum. Tahmin ettiğim şeyler oldu tabi ki. Kitapta en başarılı bulduğum şey, kadının duygularının betimlenişi. ✌ . . Sonuç olarak kitabı beğendim.✒ Kendime soruyorum, kitabın sonunda Iris gibi mi karar verirdin diye? Cevabım hayır, HAYIR. Oyle yapmazdım . . . @hep_kitap 'tan beğendiğim kitaplar arasına aldım bu kitabı. . . #tavsiyekitap #izmir #yanlisrota #yanlışrota
2023 15. kitabı
Iris mükemmel bir eşe ve mükemmel bir evliliğe sahip olduğunu düşünmektedir Ancak yaşanan bir uçak kazası Iris in evliliğini, sevdiği adamı ve geçmişi sorgulamasına neden olur Her soru başka bir cevaba aynı zamanda yeni sorulara kapı açar ama Iris aramaktan ve soru sormaktan vazgecmez Her sayfası merak dolu bir solukta okunan harika bir kitap
2025 8. kitabı
Okunma: 21 Mart 2025 23:55
Selam kitapdostlarim nasılsınız ,ben iyiyim :) . Gerilim,benim okumayı çok sevdiğim türlerden bu kitap için de başlarken baya heyecanlıydım ama beni hiç germedi:))Polisiye havası daha hakimdi. Merak ettirdi okumak keyifliydi ama dediğim gibi gerilim değildi bence. . İris ve Will kusursuz bir evlilik yaşıyorlar. Hatta çocuk bile düşünüyorlar. Will bir sabah iş gezisi diye evden çıkıyor karısına Orlando'ya gideceğini söylüyor. Aynı gün Seattle'a giden başka bir uçağın düştüğü haberini alıyorlar. Ve yetkililer Will'in de bu uçağın yolcusu olduğunu soyluyorlar. İris inatla bunun büyük bir yanlışlık olduğunu söyluyor kocasına o kadar guveniyor ,sürekli ona ulaşmaya çalışıyor ancak adım adım kocasının aslında hiç bilmediği bir geçmişi olduğunu öğreniyor. Will'in o uçakta ne işi vardı? Will gerçekten o uçakta miydi? . Okurken geçmişi ile ilgili şeyler öğreniyorsunuz ama çoğu şey havada kalıyor bence biraz daha detay,gelişme verilebilirdi diye düşündüm. İris'in bir de ikiz erkek kardeşi vardı. Aralarındaki bağı ben çok sevdim ve İris'in tüm ailesinin her daim yanında olmasını gerçek anlamda bunu hissedebilmek güzeldi. . Keyifli vakit geçirmek için okuyabilirsiniz dostlar ama mutlaka tavsiyemdir diyemem ... . . . . Kitapla kalın, kalalım...
2025 Okuma Raporları

Kimberly BelleYazar · 3 kitap
The Last Breath (Son Nefes), The Ones We Trust (Güvendiklerimiz), adlı kitapların yazarı. Agnes Scott College’dan sanat diploması sahibi olan yazar, ülkesinde ve ülke dışında kâr amacı gütmeyen organizasyonlar için yardım toplama faaliyetlerinde çalışıyor. Hayatını Atlanta ve Amsterdam arasında gidip gelerek geçiriyor.