#kitapyorumu #seldaileoku
#çıkışyok
EN KOLAY YALANLAR, DOĞRU OLANLARDIR.
KAHRAMAN YA DA KURBAN OLMAK ARASINDAKİ FARK NEYDİ?
ZAMANLAMA...
.
Wanapa...
Yerlilerin dilinde Büyük Şeytan denilen bu bölgede bulunan bir dinlenme tesisi...
Bu tesiste mahsur kalan 4 kişi...
Kara gömülmüş arabaları...
Bu arabaların birinin bagajında, kafes içinde hapsedilmiş bir kız çocuğu...
Bundan sonra olacak olanlara hazır mısınız?
.
BAYILDIM.
Of ki of... Gerim gerim gerilmekten, Ajda Pekkan'a döndüm yeminle, bu kadar olur. İlk sayfasından, son sayfasına kadar hiç mi heyecanı düşmez? Evet düşmedi. Kanım dondu, bedenim dondu. Saç ucumdan, ayak parmaklarıma kadar dondum. Açıkçası kitabın bu kadar beni etkisi altına alacağını tahmin etmezdim.
.
9 saat... Arkadaş ne geceydi. Ölüm ve yaşam arasında geçen aksiyon dolu saatler... Ne demişler,babana bile güvenme. Manyak bulmada üstüme yok. Burada da buldum. Ama ama...Darby gibi birisi, insanın hayatında olmalı azizim.
.
Kitap, gerilimi iliklerime kadar yaşattı bana . Hele son sayfalarda yer yerinden oynadı. Çivi tabancası favori aletim oldu. Her yer kan,revan... Hele o çakı ile yapılanlar...En sevdiğim sahneleri okumaktan büyük keyif aldım.
.
Bu lanet yerden sağ bir şekilde kurtulabilmek için neleri göze alır sınız?
İşte bu sorunun cevabını ancak kitabı okuyunca cevaplayabilirsiniz. Yazarın kalemi muazzam derecede güzel ve resmen okurken sizi kitabın içine alıyor, her sahneyi size yaşatıyor. Abartmıyorum inanın. Kitapta ne olduysa sanki ben yaşadım.🫨
.
Psikolojik-gerilim, aksiyon,dram, gizem yok yok anlayacağınız. Kitabı bu kadar geç okuduğum için kendime ayrıca kızdım. Dehşet-ül vahşet...Okuyun diyorum başka da bir şey demiyorum. Daha ne demem gerekiyor?
.
#tayloradams #psikolojikgerilim #aksiyon #psikolajikdram #gizem #fyp #kitapaşkı
i na nıl maz dı !! öyle bir kitap okudumki nasıl kelimelere dökebilirim bilemiyorum kısa kesmeye karar verdim o yüzden. Koca kitap sadece 8 saatlik bir dilim içinde cereyan ediyor. Yazar ilk sayfada gazı köklüyor ve son sayfaya kadar sürekli hızı arttırıyor. Ben okurken nefes nefese kaldım kendimi maraton koşucusu gibi hissettim adrenalin patlaması yaşattı kitap bana resmen. Birkaç arkadaşım kesinlikle filmi yapılmalı demişlerdi sonuna kadar katılıyorum yapılmalı bencede. Lütfen direk alın ve okuyun ne demek istediğimi anlayacaksınız!!!⭐️9/10⭐️
Aksiyon ,gerilim, heyecan,korku,dram,kan, hız, sürükleyici, soğuk, acı verici,film tadında,merak uyandıran,bol sürprizli , sıkmayan,kedi fare oyunu gibi ,komplo,bol kahveli ,bol çivili ve bol karlı.... Çıkış Yok ; işte tamda böyle bir kitap... Yazdıklarımın eksiği var fazlası yok... Harikaydı...Son zamanlarda okuduğum hatta soluksuz okuduğum bir kitap oldu çıkış yok... Okurken çok gerildim .... Heyecanı hiç bitmeyen, yüksek tempolu bir kitap ...Konusu ne mi ? Kitapta efendim , naçizane okuyun derim.....
Çıkış YokTaylor Adams · Pena Yayınları · 2019219 okunma
Arkadasimin tavsiyesiyle aldım isteksiz başladım okumaya ama Okurken aynı hissi yasiyorsun kalbin hızlanıyor bırakamıyorsun beklenmedik kişiler olaylar sabahakadar bir solukta kitap bitti etkisinde kaldım.
Çıkış YokTaylor Adams · Pena Yayınları · 2019219 okunma
Çıkış Yok; ilk sayfasından başlayarak içine alan anlatımı, gerilim filmi izliyormuş hissi uyandıran kurgusu, merakla sayfaların çevrilmesini sağlayan temposu yüksek işleyişi ile okuma sürecimden keyif aldığım bir kitap oldu. Aynı yerde geçen ve 9 saatlik bir süreci konu alan olay örgüsünün bu kadar etkili ve heyecan uyandıran bir üslupla yansıtılması dikkat çekici özelliklerinden.
Üniversite öğrencisi Darby Thorne, annesinin hastalığı sebebi ile yoğun kar yağışında evine gitmek üzere yola çıkar. Ancak hava koşulları ilerlemesine müsade etmez ve bir mola tesisine sığınmak durumunda kalır. Mola tesisinde kendisinden başka 4 kişinin daha bulunduğunu keşfeden Darby, dışarıda telefonunun çekmesi için sinyal ararken, otoparkta bulunan minibüsün arkasında hapsedilmiş küçük bir kız görür.Mola tesisinde bulunan dört kişiden biri bu durumdan sorumludur. Yakın mesafede bir yerleşim yeri bulunmamakla birlikte, sabit telefon yoktur, cep telefonları çekmemektedir ve şarjı ise bitmek üzeredir. Darby kime güvenebilir ya da tek başına bu suçu nasıl önleyebilir? Bu sorular ile birlikte 9 saat sürecek gerilim yüklü macerası başlar.
Her sayfada artan gerilimi, temposu düşmeyen kurgusu ve zihin yormayan anlatımı ile aksiyon seven ve gerilim türünden hoşlananlara önerimdir.
Çıkış YokTaylor Adams · Pena Yayınları · 2019219 okunma
Kitap tek kelimeyle mükemmeldi. İki günde bitirdim. Çok güzel bir kurgusu vardı. Hep beklenmedik şeylerin olması kitaba daha da heyecan katıyordu. Kesinlikle kendini okutan bir kitap. Sadece kitabın ortasına kadar ana karakteri erkek sanıyordum. Ahahah ama kızmış. Bu kitabı ilk rafta gördüğümde kapağı ilgimi çekti ve arkasını okudum hemen. Sonra da satın aldım ve iyi ki de satın almışım. Favori kitaplarım arasında. LÜTFEN OKUYUN. Sevecekseniz eminim.
Macera filmi gibi bir kitap okudum. Heyecanlıydı, gerimliydi. Ortalama 8-9 saat içinde, bir gecede geçen olayları anlatıyordu. Sürekli bir kovalamaca yaşandı. Bu türü sevenlere tavsiye ederim ama ben daha çok polisiye seviyorum bu kitap tam olarak öyle değil.
Spoiler
Bazı yerlerde sinir oldum mesela, kar fırtınası var, baş kahramanımız Darby spor ayakkabı ile geziyor. Bir lokma yememiş, saatlerdir aç ama enerjisi bitmiyor.
Tek kelimeyle harika bir kitaptı ilk sayfadan son sayfaya kadar heyecanı hiç düşmedi.
Annesinin ameliyatı için yollara düşen Darby şiddetli kar yağışından dolayi bir dinlenme tesisine girer ve tesiste kendinden başka dört kişi daha vardır.
Kendine sıcak bir yer arayan ve biraz dinlenmek isteyen Darby için işler hiçte umduğu gibi gitmez. Tesisteki bir minibüsün içinde gördüğü minik bir el her şeyi alt üst eder ve aksiyon başlar.
Kanların, çivilerin, gerilimin havada uçuştuğu bir kitap. Ve karın soğuğunu iliklerinize kadar hissedecek Darby le beraber mücadele edip minik elin sahibini kurtarmaya çalışacaksınız.
Bir çırpıda okuyup bitirdiğim bir kitap oldu.
Elif Acar kuzumun öncülüğünde #heraybirpolisiyeokuyoruz etkinliğinde okum İyi ki de okumuşum sizlere de İcteikle tavsiye ediyorum. Puanım 10/10
Çıkış YokTaylor Adams · Pena Yayınları · 2019219 okunma
Kitabın ismi gibi kaçacak , saklanacak hiçbir yer yok Çıkış Yok , yazar çok iyi kurgulamıştı her seferinde şaşırtıyor seni , bir de önden bir spoiler veriyor ama sen anlamıyorsun taki olayın içinde karakteri görünce , baş kahramanımız Darby o kadar güçlüydü ki Hiç pes etmedi , içinden keşke bu olayın peşine düşmeseydim desede yine olsa yine aynı şeyi yapardım diyor , şiddetle tavsiye ediyorum bu sıcak günlerde sizi karlı bir atmosfer içinde gerim gerim geriletecek.
Öncelikle herkese ıyi okumalar
Konusunu görüpte alıp okumalıyım dediğim kitaplardan biri idi çıkış yok ve nekadar doğru bir karar verdigimi okuduktan sonra anladim
Son zamanlarda okuduğum en güzel gerilim kitaplarından biriydi.
Kısaca konusu ameliyat olacak olan annesini ziyarete giden üniversite öğrencisi genç bir kiz bir dağ yolunda şiddetli kar yüzünden küçük bir dinlenme tesisinde mahsur kalır tesiste ondan hariç 4 kişi daha vardır ve telefonlar orda çakmıyordur en yakın yerlesim yeri km lerce uzaktadır ilk başlarda herşey normal giderken tesisin dışındaki minibüslerden birinde köpek kafesinde kapatılmış küçük bir kiz görür ve olaylar başlar
Acaba 4 kişiden hangisi o kızı kaçırmıştır kime guvenecektir ve telefonun bile çekmediği biryerde nasıl yardim çağıracak
Kitap 8 saatlik bir dilim içinde ve o tesiste geçiyor yazar sürekli bizi ters köşeye yatırıyor gerilim daha ilk sayfadan itibaren kendini hissettiriyor kitapta ve son sayfaya kadar artarak devam ediyor
Dediğim gibi son yılların en güzel gerilim kitabı benim için çoğu yerde yok artık dedim sasirtmacalar müthişti bir başlayınca elinizden bırakamıyorsunuz
Bence okumadı iseniz hiç düşünmeden alın okuyun pişman olmazsınız
Umarim kitabın filmini çekerler çünkü bence tam filmlik bir kitaptı yazarın anlatım tarzı betimlemeleri herşeyi sanki o kiz ile bizde yasıyormuşuz gibi hissettirdi
Puanım 10 / 9
Taylor Adams, 2008 yılında beğenilen kısa film And I Feel Fine filmini yönetti ve prestijli Edmund G. Yarwood Ödülü ile Eastern Washington Üniversitesi'nden mezun oldu. Yönetmenlik çalışması Seattle True Independent Film Festivali'nde gösterildi ve yazılarını KAYU-TV'nin Fox Life blogunda yayınladı. Taylor, Washington eyaletinde yaşıyor ve Joffe Books tarafından yayınlanan üç roman yazdı:
EYESHOT (Gerilim): Mojave Çölü'ndeki miller, karı koca acımasız bir keskin nişancı tarafından tutturuldu.
SON GECEĞİMİZ (Paranormal gerilim): Hayaletler, romantizm ve lanetli bir antika tüfek. Ne yanlış gidebilir ki?
NO EXIT (Thriller): Bir yabancının minibüsüne kilitli kaçırılmış küçük bir kız. Millerce yardım yok. Sen ne yapardın?